Logo Staples

Drinkt u wel genoeg water op het werk?

Delen via:
  • Staples_article

Slechts één op de vier volwassenen in het Verenigd Koninkrijk drinkt de dagelijks aanbevolen hoeveelheid water, aldus onderzoek van SodaStream. Het onderzoek wees ook uit dat 27% van alle volwassenen in het VK niet weet hoeveel ze elke dag moeten drinken, terwijl 52% ervoor kiest om thee en koffie te drinken. 

Hoewel het zinloos en smakeloos lijkt, is het drinken van water de beste manier om de productiviteit op de werkvloer te verhogen. Volgens onderzoek van de Universiteit van East London uit 2013 kan de productiviteit zelfs toenemen met maar liefst 14%. Door genoeg te drinken, kunt u ook beter nadenken op het werk.

Als u de hele dag achter een bureau zit, kan het drinken van water voorkomen dat u last krijgt van spierkrampen en pijnlijke gewrichten. Het kan u ook meer energie geven, uw stemming verbeteren en uw immuunsysteem versterken.

De aanbevolen hoeveelheid ligt tussen de 6 en 8 glazen water per dag, waardoor het soms een uitdaging is om voldoende te drinken. Als u dagelijks meer water wilt drinken, hebben we uitgezocht wat de beste tijdstippen zijn om een glas te schenken.

07:00 uur – Wakker worden

Word wakker met een glas water om uw lichaam te verfrissen na het slapen. Hierdoor geeft u uw lichaam een boost natuurlijke energie en spoelt u schadelijke stoffen weg die uw lichaam 's nachts heeft opgebouwd. Wacht na het drinken minstens 30 minuten met uw ontbijt om optimaal van de voordelen te profiteren.

09:00 - 11:00 uur - De ochtendboost

Aan het begin van uw werkdag kunt u uw geest aanscherpen met een glas water. Zo krijgt uw lichaam voldoende vocht binnen en begint u de rest van de dag al met een voorsprong. Drink ongeveer 30 minuten voor de lunch weer een glas water. Een glas water voor de maaltijd is goed voor de spijsvertering en geeft u ook een voller gevoel.

12:30 uur - Na de maaltijd

Door na de lunch een glas water te drinken, kan uw lichaam de voedingsstoffen van uw maaltijd beter opnemen. Het water zorgt er ook voor dat u zich in de middag beter kunt concentreren op uw werk.

14:00 - 17:00 uur - Bestrijd de middagdip

Als u in de middag futloos wordt, kan een glas water voor een boost zorgen. Het is belangrijk om de hele werkdag voldoende te drinken om productief te blijven.

 

Het drinken van een glas water voor het avondeten bevordert uw spijsvertering. U voorkomt hiermee ook dat u te veel eet, aangezien water voor een voller gevoel zorgt.

21:30 uur - Voor het slapen

Help uw lichaam 's nachts schadelijke stoffen af te voeren door ongeveer een uur voor u naar bed gaat nog een glas water te drinken. Uw lichaam is dan beter gehydrateerd is, zodat u ook beter zult slapen.

De hoeveelheid water die u overdag drinkt, zal ervoor zorgen dat u zich frisser en gefocust voelt. Zorg ook voor genoeg pauzemomenten op de dag om voldoende te kunnen drinken. Het belangrijkste is dat u blijft drinken: begin door bij te houden hoeveel water u precies drinkt. Hierna wordt het snel een gewoonte en staat u er niet langer bij stil. Water is het geheime ingrediënt om alert te blijven op kantoor.

Bezoek onze site en bekijk de pagina met catering- en kantineoplossingen voor meer informatie over ons aanbod en assortiment om uw werknemers voldoende te laten drinken.

Wilt u meer informatie over hoe u uw medewerkers tevreden en producties kunt houden? Ga naar de Vantage Point Magazine-pagina en download het magazine.

Delen via:

Lees verder

Contact
close

Een persoonlijk gesprek

U kunt een Staples-accountmanager bellen op het volgende nummer:

088 45 45 000

U kunt ook het onderstaande formulier invullen. Een van onze accountmanagers zal dan snel contact met u opnemen.

Get Help NL

Form
Submit