Logo Staples

We drinken graag koffie op het werk: gemiddeld drie kopjes per persoon per dag.

Een goede koffiemachine en de juiste koffiesoort op het werk zijn heel belangrijk. Waar moet je op letten?

Delen via:
  • Staples_article

Hoeveel kopjes per minuut?
Natuurlijk geef jij om je collega's, dus het komt regelmatig voor dat je ook koffie voor hen haalt. Maar heb jij zin om een paar minuten te wachten... per bakkie? Nee. Hoewel de beste informatie vaak naast de koffiemachine te krijgen is, een koffiemachine op het werk moet vooral heel snel zijn. Let dus goed op de snelheid van een koffiemachine. Twee kopjes koffie per minuut is toch wel het minimum. Voor grote bedrijven kan het advies zijn om hierom twee groeps-koffiemachines te kiezen óf om meerdere koffiemachines in te zetten.

Aan de andere kant is iets langer wachten op een goede kop koffie in de boardroom of voor bezoekers dan vaak weer geen groot probleem. Een luxe bonenmachine die er ook nog eens goed uitziet, maar die wellicht iets langer over het zetten van een kopje koffie doet, is dan de moeite van het overwegen zeker waard.

Zoveel mensen zoveel wensen...
Jij houdt van een sterke bak espresso, maar geldt dit ook voor jouw collega? Kies daarom een koffiemachine met verschillende mogelijkheden (espresso, cappuccino, lungo) om iedereen tevreden te houden. Een koffiemachine met meerdere molens kan gevuld worden met diverse melanges, bijv. één melange voor espresso en één melange voor lungo.

(Duurzame) bonen
Over zoveel wensen gesproken; Er zijn heel veel soorten koffiebonen op de wereld, ieder met hun eigen smaak. De bekendste zijn wel de arabica en de robusta. De robusta is iets goedkoper dan de arabica omdat de sterke smaak niet altijd door iedereen gewaardeerd wordt. Deze boon wordt daarom vooral gebruikt in koffiemelanges en in oplos- en instantkoffie. De robusta is daarentegen wel sterker en beter bestand tegen ziekten en plagen, en kent een hogere opbrengst dan arabicaplanten.

Probeer gerust eens wat soorten uit om te kijken welke koffie het best bij jouw bedrijf past.
En vergeet hierbij niet te kijken naar duurzaam geproduceerde bonen.

Duurzaamheid staat steeds hoger op de agenda en maakt meer en meer deel uit van de identiteit van bedrijven. En koffie is een uitgelezen mogelijkheid om dit ook op de werkvloer door te voeren. De koffiemarkt was 20 jaar geleden een van de eerste markten waar keurmerken voor duurzaamheid actief werden. Zo heb je de keuze uit koffiebonen met bijvoorbeeld het Max Havelaar/Fairtrade, Rainforest Alliance of Utz Certified keurmerk. Deze keurmerken hebben met elkaar gemeen dat ze samen met lokale boeren werken aan duurzame teelt. Het controleren van de productie gebeurt door onafhankelijke organisaties.

Onderhoudsvriendelijk
Herinner je nog de tijd dat je een nat filter met drab uit je koffieapparaat moest vissen? Of heb je dit verdrongen? Gelukkig hoeft dit tegenwoordig niet meer. De meeste bonenmachines zijn zeer onderhoudsvriendelijk en reinigen zichzelf. Vooral voor het werk is dit handig, omdat weinig mensen zin hebben om een uur per dag bezig te zijn met het schoonmaken van een koffieapparaat.

Ver-theet-menietje!
Misschien zie je ze wel eens op kantoor: de fanatieke theeleuten. Zij zijn net als jij, alleen hebben ze een voorliefde voor thee in plaats van koffie. Een koffiemachine voor het werk moet dus ook makkelijk kokend water leveren voor de theeliefhebbers. Op die manier is iedereen tevreden.

Checklist
Hieronder samengevat waar je op moet letten:

Staples Business Advantage
Er komt dus veel bij kijken als het gaat om koffie op het werk en daarom kan het verstandig zijn om u hierbij te goed laten ondersteunen en adviseren. Staples Business Advantage kan u hierbij helpen.

Delen via:

Lees verder

Contact
close

Een persoonlijk gesprek

U kunt een Staples-accountmanager bellen op het volgende nummer:

088 45 45 000

U kunt ook het onderstaande formulier invullen. Een van onze accountmanagers zal dan snel contact met u opnemen.

Get Help NL

Form
Submit