Logo Staples

Zorgt koffie voor een boost in productiviteit?

Delen via:
  • Staples_article

Het drinken van koffie blijkt goed te zijn voor het bedrijf en zorgt ervoor dat werknemers alert en gefocust blijven. Het zou zelfs hun gezondheid verbeteren. Een constante aanvoer van koffie kan het bedrijf op alle vlakken helpen. 

Werknemers die dagelijks koffie drinken, zijn bekend met de positieve effecten ervan. Van de eerste slok in de ochtend tot de oppepper halverwege de middag: goede koffie houdt de geest scherp en doet wonderen voor het geheugen, de besluitvaardigheid en het uithoudingsvermogen. Misschien is een kop goede koffie daarom een onmisbaar extraatje voor werknemers in verschillende branches. Het verklaart ook waarom veel werkgevers graag een grote voorraad koffie klaar hebben staan voor het geval het werktempo vertraagt.

Onderzoek door Honest Coffees wees uit dat werknemers die elke dag twee of meer koppen koffie drinken 20% vaker een uur langer doorwerken tegenover 8,5% bij werknemers die geen koffie drinken. Hetzelfde onderzoek wees ook uit dat 16% van de koffiedrinkers zich beter kan concentreren na het drinken van koffie. 

Of u nu goede filterkoffie, Fair Trade-koffie, koffie uit cups en gemaakt met behulp van speciale apparatuur aanbiedt of verfijnde biologische koffie: elke werkomgeving heeft zijn eigen voorkeur. Net als ergonomische stoelen, geavanceerde technologieën en de populaire waterkoeler is koffie een belangrijk onderdeel op elk kantoor. Maar hoe goed is koffie nu eigenlijk voor de productiviteit en zorgt deze drank er ook daadwerkelijk voor dat er meer winst wordt gemaakt?

Eén van de bekendste redenen dat goede en gratis koffie op de werkvloer belangrijk is, is dat het wonderen doet voor de werksfeer. Een eindeloze aanvoer van koffie is even belangrijk als de mogelijkheid tot flexibel werken of uitgebreide kerstfeestjes: werknemers voelen zich gewaardeerd. Het is een eenvoudige manier om te laten merken dat hun bijdrage aan het bedrijf belangrijk is en dat u aan hun behoeften denkt.

Door uw werknemers van koffie te voorzien, kunt u ook stellen dat u aan hun gezondheid denkt. Een aantal gezonde bijwerkingen van koffie zijn bescherming tegen de ziekte van Parkinson en een verlaagd risico op de ziekte van Alzheimer. Daarnaast hebben koffieliefhebbers die dagelijks drie tot vijf kopjes drinken minder kans op het ontwikkelen van hartaandoeningen dan hun leeftijdsgenoten en collega's die geen koffie drinken. Koffie verbetert ook de geestelijke gemoedstoestand. Een onderzoek onder bijna 90.000 vrouwelijke verpleegkundigen dat tien jaar in beslag nam, heeft uitgewezen dat er minder depressies voorkwamen onder de verpleegkundigen die regelmatig koffie dronken.  

Regionaal koffieverbruik per hoofd van de bevolking, gemeten in koppen per dag, volgens euromonitor.com

Eén van de minder bekende gezonde eigenschappen van koffie is dat het voor een dagelijkse dosis vezels zorgt, wat van essentieel belang is voor een gezonde spijsvertering. In het grote geheel is het misschien zelfs mogelijk dat deze gezonde eigenschappen van koffie zich vertalen in lager ziekteverzuim en gelukkigere en meer productieve werknemers. 

Naast deze indrukwekkende, gezonde eigenschappen hebben academische onderzoeken bewezen dat cafeïne het geheugen drastisch verbetert, wat alleen maar goed nieuws is voor werkgevers. Bij een onderdeel van dit onderzoek moesten 160 studenten die geen koffie dronken een reeks afbeeldingen bestuderen. Na het bekijken van de afbeeldingen kregen de deelnemers een pil met 200 mg cafeïne (ongeveer dezelfde hoeveelheid als in een standaard kop koffie) of een placebo. De volgende dag moesten de studenten naar een nieuwe reeks afbeeldingen kijken, waarvan ze een aantal eerder hadden gezien en waarvan een aantal nieuw was, maar wel gelijkenissen vertoonde met de afbeeldingen van de vorige dag. Ze moesten de afbeeldingen die ze eerder hadden gezien, identificeren. Volgens de wetenschappers achter het onderzoek waren de deelnemers die een pil met cafeïne hadden gekregen beter in staat om de nieuwe afbeeldingen te onderscheiden van de afbeeldingen die ze een dag eerder hadden gezien.

Hieruit kunnen we opmaken dat het aanbieden van een aantal gratis koppen koffie per dag positieve en verreikende gevolgen heeft voor uw team. Cafeïne kan uw bedrijf een boost geven, hoe klein het verschil ook lijkt. Koffie verbetert de sfeer op de werkvloer, verbetert de gezondheid en zorgt ervoor dat uw teamleden hun volledige potentieel benutten, elke dag opnieuw.

Haal het beste uit uw koffie door een bezoek te brengen aan onze pagina met oplossingen voor catering en kantineproducten om alles te weten te komen over de oplossingen die wij kunnen bieden. U kunt ook onze Vantage Point Magazine-pagina downloaden voor meer informatie over hoe u ervoor zorgt dat uw medewerkers tevreden en productief blijven.

Delen via:

Lees verder

Contact
close

Een persoonlijk gesprek

U kunt een Staples-accountmanager bellen op het volgende nummer:

088 45 45 000

U kunt ook het onderstaande formulier invullen. Een van onze accountmanagers zal dan snel contact met u opnemen.

Get Help NL

Form
Submit