Logo Staples

11 producten voor een schoner en groener bedrijf

Delen via:
  • Staples_article

Elke werkgever weet hoe belangrijk een schone werkomgeving is. Niet alleen zorgt een frisse werkplek voor een aangename werkomgeving voor u en uw personeel, maar het is ook hygiënischer.

Elk bedrijf is verantwoordelijk voor het doorvoeren van een duurzaam beleid en het beperken van zijn impact op het milieu. Hierbij wordt één punt helaas vaak over het hoofd gezien: de gebruikte schoonmaakmiddelen. Deze zijn vaak verre van milieuvriendelijk. Zo is de productie van deze producten niet milieuverantwoord en bestaan ze uit chemicaliën die bij gebruik vrijkomen in de lucht en het water.

Het is onze taak om al onze klanten te helpen met hun duurzame onderneming. Hier volgen de 11 beste producten voor een schonere en groenere werkplek.

Persoonlijke hygiëne
Een hygiënische werkplek is van groot belang, aangezien het uw taak is om op de gezondheid van uw personeel te letten. Maar dat is niet alles. Er zijn nu ook veel duurzame producten verkrijgbaar voor een schone en hygiënische werkplek. Door regelmatig een antibacteriële handzeep te gebruiken, worden virussen minder snel verspreid. Met name de pompflessen zijn effectief. Hier zijn ook navullingen voor verkrijgbaar, waardoor u geld bespaart en er minder afval ontstaat.

Handzeep is geschikt voor zowel de keuken als het toilet. Ze zijn gemaakt van mineralen en plantaardige middelen voor een milieuvriendelijke oplossing. En in tegenstelling tot andere zepen is deze zeep niet getest op dieren. Denk eens aan de enorme hoeveelheid papieren handdoekjes die elk jaar worden gebruikt door mensen die hun handen drogen. Het is daarom niet meer dan logisch om doekjes van gerecycled papier te gebruiken.

Houd uw kantine schoon
De ruimte waar u werknemers hun lunch klaarmaken of warme dranken inschenken, moet goed onderhouden worden met geschikte schoonmaakproducten. Biologisch afbreekbare doekjes zijn geschikt voor het afdrogen van de vaat tot het afnemen van een vies aanrecht. Door gebruik te maken van meerdere kleuren voorkomt u dat de doekjes worden verwisseld.

Bij deze doekjes hoort ook een goed maar milieuvriendelijk afwasmiddel dat het vuil afbreekt en uw vaat stralend schoon maakt. Er zijn veel afwasmiddelen beschikbaar die niet alleen korte metten maken met vlekken, maar ook dermatologisch getest zijn en melkwei als bestanddeel hebben. Hierdoor is het middel zachter voor de huid.

Veel luchtverfrissers zitten in spuitbussen, waarbij schadelijke gassen vrijkomen in de natuur. Andere luchtverfrissers moeten weer in het stopcontact. Kies voor een kleine, vrijstaande luchtverfrisser die voortdurend een aangename geur verspreidt. Dit is de meest duurzame manier om de kantine fris te houden.

Ook de rest telt
Afgezien van de kantine moet ook de rest van uw kantoor brandschoon zijn: van de leidingen tot de wastafels op de toiletten.

Daarnaast wilt u natuurlijk ook dat uw werknemers tijdens het werk van het uitzicht kunnen genieten, of ze nu inspiratie willen opdoen of even hun ogen willen laten rusten. Het is daarom belangrijk dat de ramen vlekkeloos schoon zijn. Gebruik een duurzame glasreiniger met alleen biologische bestanddelen voor uitstekende resultaten.

Sommige schoonmaakmiddelen voor toiletten en wastafels bevatten zeer schadelijke bestanddelen, maar er zijn ook veel hygiënische schoonmaakmiddelen verkrijgbaar met duurzame en milieuvriendelijke ingrediënten. 

Daarnaast wordt er vaak gebruikgemaakt van bleekmiddel om toiletten schoon te maken, waar ook een duurzaam alternatief voor is. Deze middelen zijn effectief op porselein, roestvrij staal, glas en plastic. Ook zijn ze geconcentreerd, waardoor een fles van vijf liter verbazingwekkend lang meegaat.

Het is geen verrassing dat de meeste gootsteenontstoppers corrosieve bestanddelen bevatten, maar er zijn ook chemische combinaties beschikbaar met biologische bestanddelen die weinig impact hebben op het milieu.

Hierboven staan 11 milieuvriendelijke producten met uitstekende prestaties. Neem ze in overweging als u weer schoonmaakproducten bestelt voor uw bedrijf. 

De beste onderhoudstips voor facilitair managers

Meer informatie

Fleur uw kantoor op met gemak

Meer informatie

Lees verder

Contact
close

Een persoonlijk gesprek

U kunt een Staples-accountmanager bellen op het volgende nummer:

088 45 45 000

U kunt ook het onderstaande formulier invullen. Een van onze accountmanagers zal dan snel contact met u opnemen.

Get Help NL

Form
Submit