Logo Staples

15 milieuvriendelijke producten voor een groener bedrijf

Delen via:
staples

Het verkleinen van de ecologische voetafdruk van uw bedrijf is niet alleen kostenbesparend en goed voor het milieu, maar vergroot ook de betrokkenheid van uw werknemers. En gezien de grote hoeveelheid duurzame producten die nu verkrijgbaar zijn, is dit het perfecte moment om de switch te maken. 

Het papier dat u weggooit nadat het slechts aan één kant is bedrukt, de warmte die ontsnapt via een open raam als het binnen te warm is en de energie die verspild wordt wanneer laptops 's nachts op stand-by staan: deze verspilling ziet u terug op de rekening. 

Door het verspillen van grondstoffen terug te dringen, kunt u niet alleen geld besparen maar kunt u uw werknemers ook meer betrekken bij het bedrijf. Bij een recente enquête gaf ongeveer 82% van de ondervraagden aan thuis meer aan het milieu te denken dan op het werk. 

hand, business, mens, mensen, persoon, bureaublad, werk, mens, gras, volwassene, natuur, één, man, close-up, kleur, werk, succes, groei, buitenshuis, levensstijl

U kunt eenvoudig beginnen met de producten die u koopt. Staples Advantage is met ruim 12.000 milieuvriendelijke producten toonaangevend op het gebied van duurzaamheid. Hier volgen 15 voorbeelden van producten met een milieuvriendelijke tegenhanger voor een groener bedrijf:

 

Technologische producten

Met de huidige multifunctionele printers en kopieerapparaten is per verdieping maar één apparaat nodig, zodat er minder energie wordt verbruikt. Ook bespaart u hiermee op papier en inkt, omdat het eenvoudiger is om zaken als dubbelzijdig afdrukken en printen in conceptmodus centraal door te voeren. 

 

Daarnaast kunt u energie besparen door voor een computerscherm te kiezen met een Energy Star-certificaat. Deze schermen bevatten geen kwik en maken gebruik van led-technologie voor een lager energieverbruik. 

 

Tot slot kunt u een verschil maken met inkt- en tonercartridges. HP biedt duurzame initiatieven en produceert cartridges van gerecycled materiaal.  

 

Pennen en notitieboekjes

Pennen gemaakt van flessen en die eruitzien als flessen: de gel- en balpennen van Pilot B2P ('bottle to pen', van fles naar pen) verloochenen hun gerecyclede afkomst niet met een opvallend design dat aan een plastic waterfles doet denken. Het zijn de eerste pennen die zijn gemaakt van gerecyclede waterflessen en onderdeel uitmaken van een uitgebreid assortiment milieuvriendelijke kantoorartikelen. 

U kunt ook milieuvriendelijke notitieboekjes gebruiken, zoals die van Oxford. 

Maak voor uw administratie gebruik van de ordners van Esselte-Leitz. Deze zijn gemaakt van gerecyclede materialen en volledig demonteerbaar en opnieuw recyclebaar. 

Een ander groen artikel dat in geen enkel kantoor mag ontbreken zijn de Post-it Notes van 3M, die zijn gemaakt van 100% gerecycled papier. 

Verpakking en verzending
Door de enorme toename in online winkelen is ook het aantal goederen dat de wereld over gaat explosief gegroeid. Door hierbij voor gerecyclede dozen en tape te kiezen, kunnen bedrijven hun producten uitstekend verpakken zonder het milieu te belasten.

Tijd voor een pauze

Ook de koffiepauze kan groen zijn. U kunt de kastjes van uw koffiecorner voorzien van Fair Trade-koffie en -thee en biologisch afbreekbare bordjes en bestek van Sustainable Earth. Daarnaast zijn er vuilniszakken van biologisch afbreekbaar materiaal beschikbaar, evenals milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen.

Door een paar van uw producten om te wisselen voor een groene variant, kunt u uw bedrijf duurzamer maken. Staples Advantage kan u hierbij op weg helpen.

Delen via:

Lees verder

Contact
close

Een persoonlijk gesprek

U kunt een Staples-accountmanager bellen op het volgende nummer:

088 45 45 000

U kunt ook het onderstaande formulier invullen. Een van onze accountmanagers zal dan snel contact met u opnemen.

Get Help NL

Form
Submit