Logo Staples

7 tips voor een duurzamer kantoor

Delen via:
  • Staples_article

Het veranderen van een paar dagelijkse kantoorgewoonten en van de manier waarop u producten aankoopt en gebruikt kan een grote impact hebben op de CO₂-voetafdruk van uw bedrijf. Als u nog altijd slechte gewoonten heeft, moet u eens nadenken over dingen die u kunt veranderen. Hieronder vindt u enkele suggesties om u op weg te helpen, variërend van snelle aanpassingen tot oplossingen voor de langere termijn:

  1. Let bij de aanschaf van nieuwe apparatuur op de certificering voor energiebesparing, zoals het Energy Star-certificaat. Als uw huidige apparatuur instellingen voor energiebesparing heeft, moet u zorgen dat deze zijn ingeschakeld.
  2. Plaats alleen kranen met koud water in toiletruimten, want daarmee bespaart u 60 euro per werknemer per jaar. We wassen onze handen gemiddeld zeven keer per dag, maar op een veel hogere temperatuur dan nodig is om bacteriën te doden.
  3. Doe de lichten uit in kamers en gangen die niet worden gebruikt om tot maar liefst 15% te besparen op de energiekosten voor verlichting. Grofweg 40% van de verbruikte stroom in een doorsneekantoorgebouw gaat op aan kunstmatige verlichting. De meeste kantoren zijn weliswaar overgestapt op energiebesparende verlichting, maar de verlichting blijft vaak dag en nacht branden. Maak zoveel mogelijk gebruik van daglicht en installeer verlichting op basis van bewegingssensoren.
  1. Denk na over uw printgewoonten. Implementeer een printbeleid dat documenten digitaal opslaan in plaats van alles printen stimuleert. In termen van papiergebruik worden naar schatting 18 bomen per jaar gekapt voor elke 10 medewerkers. Stel kopieerapparaten en printers standaard op één exemplaar dubbelzijdig printen in. Koop daarnaast duurzaam kantoorpapier en milieuvriendelijke inktcartridges in.
  2. Consolideer uw productcategorieën. Door gebruik te maken van één hoofdleverancier voor alle categorieën zijn minder verpakkingen, transport en administratieve handelingen nodig.
  3. Recycle. Elke ton papier die gerecycled wordt, spaart naar schatting 17 bomen en zo'n 26.500 liter water. Met recycling komt er van acht schadelijke stoffen minder in het water en van 10 soorten schadelijke stoffen minder in de lucht terecht. Ook neemt de afvalberg af. Dat is vooral van belang als het gaat om kantoorelektronica en batterijen, die bepaalde giftige stoffen bevatten die het grondwater kunnen vervuilen. Toch wordt volgens de EPA slechts 18% van al het elektronische afval gerecycled.
  4. Koop milieubewuste producten in. Onderzoek of de producten die u inkoopt met gerecyclede, duurzame of recyclebare materialen zijn gemaakt of maak een keuze uit de meer dan 12.000 milieuvriendelijke producten van Staples.

 

Contact opnemen

Delen via:

Lees verder

Contact
close

Een persoonlijk gesprek

U kunt een Staples-accountmanager bellen op het volgende nummer:

088 45 45 000

U kunt ook het onderstaande formulier invullen. Een van onze accountmanagers zal dan snel contact met u opnemen.

Get Help NL

Form
Submit