Logo Staples

9 manieren om uw bedrijf groener te maken en geld te besparen

Delen via:
staples

Het is niet meer dan logisch om duurzaamheid en milieuvriendelijkheid door te voeren in uw organisatie. Niet alleen omdat het beter is voor het milieu, maar ook omdat uw bedrijf gestroomlijnder, efficiënter en bovenal winstgevender zal worden.

Er zijn veel gebieden waarop u wijzigingen kunt doorvoeren. Als u al deze wijzigingen bij elkaar optelt, merkt u dat u verrassend veel kunt bezuinigen en dat de CO₂-voetafdruk van uw bedrijf aanzienlijk zal afnemen.

Business, hout, tabel, koffie, laptop, geen persoon, kantoor, papier, Bureau, houten, beker, samenstelling, onderwijs, voeding, drinken, binnenshuis, dawn, werkzaamheden, service, schrijven

1. Gebruik energiezuinige lampen
Als bepaalde delen van uw kantoor niet voortdurend worden gebruikt, zoals magazijnen en toiletten, kunt u er bewegingssensors plaatsen zodat de lampen alleen aanspringen als er daadwerkelijk iemand de ruimte betreedt. Daarnaast kunt u in het hele kantoor energiezuinige lampen gebruiken.

2. Verlaag de temperatuur
Wist u dit? Wanneer u de verwarming tijdens het werk slechts één graad lager zet, kunt u al 1% besparen op de stookkosten. Door de verwarming op een vaste temperatuur te zetten, geeft u uw kantoor niet alleen een geschikte temperatuur, maar verbruikt u ook minder energie. U kunt ook een tijdklok op uw verwarmingssysteem zetten, zodat uw kantoor alleen tijdens werktijden wordt verwarmd. 

3. Uitschakelen in plaats van stand-by
Als op uw kantoor veel gebruik wordt gemaakt van pc's en laptops, kunt u uw werknemers aansporen om hun apparaten aan het eind van de dag in slaapstand te zetten. Als ze alleen op stand-by worden gezet, verbruiken ze namelijk nog steeds veel stroom: tot wel 50% van de gebruiksenergie. Zo kunt u in één jaar tijd de CO₂-uitstoot met maar liefst 136 kg verlagen.

4. Bespaar op uw printerbenodigdheden
Waarom zou u een nieuwe cartridge kopen als een gerecyclede cartridge goedkoper en milieuvriendelijker is om te maken? Staples garandeert dat onze cartridges altijd dezelfde superieure kwaliteit leveren voor de beste afdrukken.

5. Stap over op gerecycled papier
Hoewel het uiteraard een goed idee is om minder te printen en richting een 'digitaal kantoor' te gaan om de printkosten te drukken, zal er altijd behoefte zijn aan printen. Maar er is geen reden waarom u niet kunt overstappen op gerecycled papier. De kwaliteit is zo goed dat u vrijwel geen verschil ziet tussen gerecycled en 'nieuw' papier. U kunt daarnaast uw printers zo instellen dat ze automatisch dubbelzijdig printen.

6. Kies voor een groene koffiecorner
De koffiecorner is een belangrijke ruimte in de werkomgeving. U kunt hem duurzamer maken door bijvoorbeeld bekertjes van 100% biologisch afbreekbare materialen te kopen of afvalzakken van gerecycled materiaal.

7. Gebruik milieuvriendelijke schoonmaakproducten
Veel schoonmaakproducten bevatten chemicaliën die schadelijk zijn voor het milieu, maar u kunt ook producten gebruiken die even effectief zijn maar uit natuurlijke stoffen bestaan.

8. Stap over op oplaadbare batterijen
Veel apparaten zoals rekenmachines, klokken en draadloze computermuizen gebruiken batterijen die regelmatig vervangen moeten worden. Gewone batterijen zijn duur en mogen niet zomaar worden weggegooid in de prullenbak. Het is daarom een beter idee om oplaadbare batterijen te gebruiken. U hoeft ze maar één keer aan te schaffen, maar ze kunnen honderden keren worden gebruikt.

9. Gooi niets weg maar recycle
Als u dit nog niet hebt gedaan, kunt u verschillende recyclingbakken in uw kantoor plaatsen voor papier, karton, plastic en metaal. Als u nog oude apparaten hebt staan die niet meer gebruikt worden, zoals monitors en computers, kunt u ze lokaal recyclen om te voorkomen dat gevaarlijke chemicaliën zoals lood, cadmium en arsenicum op de vuilstort terechtkomen.

Als u deze adviezen opvolgt, is uw bedrijf al een stuk groener, duurzamer en, niet te vergeten, winstgevender. Dat is pas een win-winsituatie.

Delen via:

Lees verder

Contact
close

Een persoonlijk gesprek

U kunt een Staples-accountmanager bellen op het volgende nummer:

088 45 45 000

U kunt ook het onderstaande formulier invullen. Een van onze accountmanagers zal dan snel contact met u opnemen.

Get Help NL

Form
Submit