Logo Staples

Duurzaam verzenden in 3 eenvoudige stappen

Delen via:
  • Staples_article

Nu de populariteit van online winkelen blijft toenemen en dagelijks miljoenen pakketten door heel Europa worden verzonden, profiteren bedrijven terwijl de planeet hieronder lijdt. Hoe zorgt u ervoor dat elk pakket dat u verzendt niet alleen goed maar ook op milieuvriendelijke wijze op zijn plek terechtkomt? Eenvoudig. U kunt ervoor zorgen dat uw verzendvolumes tot 30% afnemen door enkele richtlijnen te volgen:

1. Recyclen
Het begint allemaal met het juiste verpakkingsmateriaal. Waarom zou u waardevolle grondstoffen besteden aan iets dat toch wordt weggegooid? Kies in plaats daarvan voor papier, dozen, vulstoffen en tapes van gerecycled papier. Hiermee kunt u uw pakketten perfect inpakken zonder onnodige verspilling. 

2. Hergebruiken
Waarom zou u een prima verpakking weggooien terwijl u deze ook opnieuw kunt gebruiken? Kies voor kwaliteitsproducten die zijn ontwikkeld om meer dan één keer te worden gebruikt, zoals de herbruikbare verpakkingsmaterialen van Staples, en zorg voor een goed doordacht verzendproces. U kunt bijvoorbeeld een retourbeleid hanteren waarbij klanten wordt gevraagd om ongewenste producten terug te sturen in dezelfde doos.

3. Beperken
Het verminderen van uw impact op onze planeet is een langdurig proces - u moet de manier veranderen waarop uw hele organisatie dagelijks denkt en handelt. Het kiezen voor lokaal geproduceerde producten en het samenvoegen van bestellingen zijn twee voorbeelden van manieren waarop u dat kunt doen.

Delen via:

Lees verder

Contact
close

Een persoonlijk gesprek

U kunt een Staples-accountmanager bellen op het volgende nummer:

088 45 45 000

U kunt ook het onderstaande formulier invullen. Een van onze accountmanagers zal dan snel contact met u opnemen.

Get Help NL

Form
Submit