Logo Staples

Duurzaamheid – uw keuzes maken het verschil

Delen via:
  • Post-it
  • Scotch

Thuis recyclen velen van ons en kiezen we voor goederen met een ethische herkomst. Huizen worden steeds slimmer dankzij technologie die ons energieverbruik kan controleren, maar duurzaamheid op de werkplek wordt nog altijd in grote mate bepaald door meer traditionele, fysieke producten. Toch is het overbrengen van dat eco-vriendelijke ethos van thuis naar de werkplek essentieel als we een groter verschil willen maken. Als we kiezen voor leveranciers of merkpartners van wie de producten en diensten duurzaam zijn, zegt dat veel over ons en onze organisaties. 

Duurzaamheid in praktijk brengen

De meeste moderne werkplekken beschikken over recyclebakken die de medewerkers kunnen gebruiken, maar hoe zit het met het inspecteren van de kwaliteit en de hoeveelheid van het printerpapier dat wordt gebruikt? Worden de printercartridges gerecycled? Wordt standaarddrukwerk verspild of ligt er te veel van op voorraad? Kunt u duurzamere productalternatieven vinden?

Er zijn tientallen initiatieven en milieubureaus op lokaal, nationaal en internationaal niveau die raad kunnen geven. Die kunnen u laten zien of de leveranciers in uw toeleveringsketen gebruikmaken van duurzame grondstoffen en die werken met u samen om de eco-prestaties van uw activiteiten te verbeteren.

Door verantwoord in te kopen, kunt u serieuze stappen zetten naar een groenere en duurzamere toekomst voor iedereen. 

Wat maakt 3M verschillend?

Door de toenemende druk op ondernemingen om hun sociale en milieu-invloed te meten en te beheersen, is het kiezen van de juiste producten en toeleveranciers niet langer meer alleen een kostenkwestie maar een verantwoordelijkheid.

Bij 3M is verbeteren, versterken en vooruitgang boeken altijd ons ethos geweest. Het is meer dan een bedrijfscultuur; het is onze diepgewortelde filosofie die dwars door heel onze organisatie loopt. Dit heeft niet alleen geleid tot innovatie in de producten die we maken, maar ook in de manier waarop we ons bedrijf draaien en in onze houding jegens de planeet. Daarom zetten we ons al bijna 40 jaar in voor het voldoen aan de uitdagingen voor een groenere, duurzamere planeet door betere oplossingen te vinden voor de behoeften van alledag. We worden wereldwijd erkend vanwege onze inzet en resultaten ten behoeve van het milieu en we geloven dat bedrijven het voortouw kunnen nemen voor veranderingen als het aankomt op een duurzame toekomst.

3M ondersteunt het United Nations Global Compact dat ondernemingen aanspoort verantwoord te handelen. We zijn lid van de World Business Council for Sustainable Development (WBSCD) en staan al sinds de oprichting ervan in 1998 genoteerd in de Dow Jones Sustainability Indices (DJSI).

Dankzij onze inspanningen zijn we door EcoVadis (leverancier van duurzaamheidsclassificeringen) met 'Gold' gewaardeerd, wat ons in de top 1% van belangrijke wereldwijde ondernemingen plaatst, en werden we door het Ethisphere Institute voor het vierde achtereenvolgende jaar verkozen tot 's werelds meest ethische onderneming.

We richten onze aandacht voor duurzaamheid op vier wereldwijde uitdagingen: grondstoffen, water, energie en klimaat, gezondheid en veiligheid, en onderwijs en ontwikkeling. Deze vragen om doelstellingen voor de lange termijn en duidelijke ambities, en we proberen die te verwezenlijken via onze technologie en innovaties.

Delen via:

Lees verder

Contact
close

Een persoonlijk gesprek

U kunt een Staples-accountmanager bellen op het volgende nummer:

088 45 45 000

U kunt ook het onderstaande formulier invullen. Een van onze accountmanagers zal dan snel contact met u opnemen.

Get Help NL

Form
Submit