Logo Staples

EARTH Water stopt er mee.

Delen via:
  • Staples_article

Vanuit de overtuiging dat als je de kans hebt om iets te betekenen voor de maatschappij je dat moet doen. We willen een goede voorouder zijn, er is tenslotte maar één EARTH. Daarom kun je dus geen plastic flesjes van 33cl & 50 cl meer bij EARTH Water bestellen.

 

 

Persbericht


EARTH Water stopt volledig met plastic flesjes en kiest voor plantaardige kartonnen verpakking van Tetra Pak

Na 14 jaar stopt EARTH Water - met het gebruik van plastic flesjes voor het verpakken van haar water. De organisatie geeft daarmee gehoor aan het verminderende draagvlak voor PET-flesjes. Het gaat in totaal om 5 miljoen plastic flesjes per jaar, verantwoordelijk voor 50 procent van de verkoop van EARTH. Gelijktijdig levert EARTH haar water vanaf nu ook in de Tetra Top® verpakking. Deze verpakking is gemaakt van 88% hernieuwbare materialen en volledig recylebaar in de huidige recyclingstroom in Nederland.

EARTH doneert al sinds de oprichting 100% van de nettowinst (al meer dan 1,5 miljoen) aan waterprojecten in Afrika en Azië om de kinderen aldaar een beter leven te geven. Nu kiest het bedrijf voor alle kinderen ter wereld door ook te streven naar een schone planeet.

Flessenpost

 

De laatste 90 flesjes die EARTH heeft laten produceren, stuurt de organisatie ter afscheid aan een selectie ‘Strijders’. Dit zijn ondernemers en organisaties die zich de afgelopen jaar hebben ingezet op het gebied van duurzaamheid. Met deze flessenpost bedankt EARTH ze voor de inzet en inspiratie door de vinger aan de pols te houden en ze keer op keer te wijzen op de nadelen van PET en op je verantwoordelijkheid als ondernemer.

Henk Witteveen en Patrick de Nekker, founders van EARTH Concepts: “Voor ons is het niet meer dan logisch om te stoppen met een goedlopend product, als dat beter is voor het milieu. De realiteit is dat ook wij verantwoordelijk zijn voor een schone planeet, net als de eindgebruiker. Wij willen net als 14 jaar geleden een voorbeeld zijn voor andere ondernemers. Als er geen plastic flesjes meer zijn kunnen ze ook niet worden weggegooid. Dit voelt beter. De kartonnen drankverpakkingen van Tetra Pak zijn een uitstekend alternatief!”

Roderick Friend, Business Development Director Frankrijk en Benelux van Tetra Pak: “Wij geloven in een verpakking die de inhoud beschermt, en tegelijkertijd een minimale impact op het milieu heeft, terwijl het gebruiksgemak en de functionaliteit voor de consument gewaarborgd blijft.

Wij werken al sinds de oprichting met EARTH samen en delen dezelfde waarden op het gebied van duurzaamheid en milieubescherming. We streven er samen naar om innovatieve producten te creëren die voldoen aan de snel veranderende eisen in de samenleving en tegelijkertijd de planeet beschermen voor volgende generaties.”

 

 

Plantaardig karton en suikerriet

 

De nieuwe Tetra Top® verpakking is gemaakt van 88% hernieuwbare materialen. Het gaat om FSC ™  gecertificeerd karton en plantaardig plastic afkomstig van suikerriet, waardoor deze een geringe klimaatimpact heeft en het materiaal weer volledig terug kan groeien. Door het gebruik van deze verpakking wordt er 37.000 kg fossiel plastic per jaar minder geproduceerd.  Tetra Top® heeft een ronde vorm die 360° bedrukt kan worden en een hersluitbare dop van waaruit gemakkelijk te drinken is. Deze dop zal in 2022 van 100% gerecycled materiaal zijn.

De nieuwste, duurzaamste verpakking met veel drinkgemak.

Geen Fossiel PET - sugar cain cap en geen statiegeld.

Waarom deze verpakking?

  • Mooie uitstraling  
  • Beter drinkgemak
  • Geen contact met verpakking tijdens drinken
  • Innovatief
  • Met smaakjes - dus uitbreiding van assortiment
  • Ook in 33cl 

Deze verpakking komt in plaats van de huidige EARTH Tetra Top-verpakking.

Delen via:

Lees verder

Contact
close

Een persoonlijk gesprek

U kunt een Staples-accountmanager bellen op het volgende nummer:

088 45 45 000

U kunt ook het onderstaande formulier invullen. Een van onze accountmanagers zal dan snel contact met u opnemen.

Get Help NL

Form
Submit