Logo Staples

Een praktische gids voor het kiezen van de juiste papieren producten voor uw kantoor

Delen via:

Bossen zijn goed voor ons, en dat op vele verschillende manieren. Bossen zijn de longen van onze aarde. Ze nemen koolstofdioxide op en “ademen” zuurstof weer uit. Zij voorzien ons in frisse lucht; zij geven ons een leefgebied voor wilde dieren. De meeste van ons weten dit en begrijpen het belang van het beschermen van deze bossen, maar hoe kunnen we dit doen? Het bewust zijn van het probleem en goede bedoelingen hebben is de eerste stap. Maar welke actie moet er ondernomen worden? En welk milieu-label geeft u de informatie die u nodig heeft om de juiste beslissing te nemen?

EERSTE REGEL: Gebruik minder!
Het gebruik van minder papier en op karton gebaseerde producten, bespaart geld en de natuurlijke bronnen op aarde. Gebruik beide kanten van het papier, stel je printer in op de Duplex modes. Gebruik een doek om iets droog te maken, in plaats van een papieren doekje. Of voor producten, zoals mappen en folders, koop een kwaliteitsproduct dat langer mee gaat, in plaats van 2 stuks te kopen. Wij gebruiken vier keer meer papier vandaag de dag dan 50 jaar geleden. We moeten minder of anders gaan consumeren zodat er straks nog genoeg papier is voor ons allemaal. 

TWEEDE REGEL: Gerecycled is vaak de beste optie!
Wanneer u een papieren product koopt, is er een basisregel die gemakkelijk te onthouden is! Het is beter om überhaupt geen boom te kappen! Dus kies voor een product dat gemaakt is van gerecycled papier. In het bijzonder geldt dit voor verbruiksartikelen, zoals toilet papier en keukenrol, welke maar één keer gebruikt worden en dan weggegooid worden. Maar deze basisregel geldt ook voor andere producten die u dagelijks op kantoor gebruikt. Van kopieerpapier tot mapjes en folders, het is allemaal beschikbaar in gerecyclede materialen. 

DERDE REGEL: Als u kiest voor niet gerecyclede producten, kijk dan naar symbolen die staan voor verantwoord bosbeheer!
Het is niet altijd mogelijk om te kiezen voor producten die gemaakt zijn van gerecyclede vezels. Soms is datgene dat we graag willen kopen niet beschikbaar in gerecyclede materialen. Recycling maakt de vezels elke keer korter en korter, waardoor ze ook niet meer zo sterk zijn. Soms hebben we gewoon nieuwe vezels nodig om de benodigde sterkte, heldere kleuren of een gladder oppervlakte te hebben. Geen zorgen, nieuwe vezels zijn ook belangrijk voor het systeem. Vezels kunnen niet oneindig gerecycled worden en we hebben nieuwe vezels nodig om het systeem draaiende te houden. Dus het gebruik van nieuwe vezels is de juiste weg om te gaan. Maar, het is belangrijk om je ervan te verzekeren dat nieuwe vezels in deze producten gemaakt worden van hout dat komt uit verantwoord bosbeheer, waar de bomen herplant worden en de natuurlijke leefomgeving wordt gerespecteerd. Het is ook van vitaal belang dat, wanneer het product niet meer voldoet, het gerecycled wordt! 

HOE VIND JE DE JUISTE PRODUCTEN?
Veel producten claimen dat ze voor een bepaald percentage bestaan uit gerecyclede materialen. Maar het is veel gemakkelijker om een derde partij te vertrouwen, die de producten heeft onderzocht op een bepaald aantal criteria. Er bestaan verschillende betrouwbare labels, dit zijn de belangrijkste: 

Voor gerecyclede producten, zoek naar deze labels:

Voor producten gemaakt van nieuwe vezels, zoek naar deze labels:

UW KEUZE MAAKT EEN VERSCHIL!
U heeft echt de macht in handen! Door het kiezen van de juiste materialen, helpt u mee aan het behoud van de natuurlijke bronnen op aarde en moedigt u de fabrikanten aan om verantwoorde producten te produceren. Dus kies verstandig!

Delen via:

Lees verder

Contact
close

Een persoonlijk gesprek

U kunt een Staples-accountmanager bellen op het volgende nummer:

088 45 45 000

U kunt ook het onderstaande formulier invullen. Een van onze accountmanagers zal dan snel contact met u opnemen.

Get Help NL

Form
Submit