Logo Staples

Frisse start: 8 eenvoudige manieren om het kantoor groener te maken

Delen via:
  • Bi-Office

Als een van uw voornemens voor het nieuwe jaar was om een verschil te maken, uw ecologische voetafdruk te verkleinen, uw instelling en acties trouw aan uw geweten te houden, enz., weet dan dat u niet alleen bent.

We kunnen niet allemaal ECO-geobsedeerd zijn maar we hebben allemaal een geweten. Wat het behoud van het milieu betreft, groeit ons collectieve milieubewustzijn tegenwoordig steeds meer, en we weten dat de meesten van ons (gelukkig) al onze oude gewoonten aan het veranderen zijn en een meer milieuvriendelijke levensstijl hanteren.

Een idee dat niet gekoppeld wordt aan actie zal nooit groter worden dan de hersencel die het idee bevatte. - Arnold Glasow

Dus als u een van die mensen bent die graag met kleine acties aan grote doelen bijdraagt, volgen hier een paar nuttige tips om gemakkelijk weer zaken te doen met een verfriste, milieuvriendelijke houding en een groener kantoor!

1. Maak een Mini, maar Smart, Recycling Center in uw Kantoor.
Doe het op een prominente plaats: als een complete set recyclingcontainers te veel ruimte zou innemen, plaats dan een prullenbak voor oud papier in de buurt van de printers en plaats een algemene recyclingdoos in de personeelsruimte.

2. Gebruik de Real Deal: Glazen, Mokken, Borden en Bestek in plaats van Wegwerpartikelen
Volgens een artikel op IdealBite.com, een populaire website die e-mailberichten met dagelijkse tips over milieuvriendelijk en gezond leven post en naar zijn lezers verstuurt, “Draagt iedere kop koffie die in een wegwerpcontainer gekocht wordt ongeveer 22,75 pond afval per jaar bij.”

Het implementeren van een simpel en leuk idee zoals het opstarten van een “breng uw eigen naar het kantoor” campagne kan een succesvolle en belangrijke groene actie voorstellen in de naam van het hele bedrijf.

3. Breng Binnen naar Buiten: Planten in het Kantoor Plaatsen.
Ze zijn niet alleen groen en mooi maar ook goed voor het recyclen van de lucht en het verminderen van bacteriën. Planten in uw kantoor toevoegen is iets dat iedere medewerker zou moeten willen doen. De voordelen, zowel fysiek als psychologisch, blijken uit talrijke wetenschappelijke studies. In een studie uitgevoerd in 2010 door de New University of Technology, Sydney (UTS) werden duidelijke verminderingen van Spanning/Angst, Depressie/Beklemming, Woede/Vijandigheid, en Vermoeidheid vastgelegd waar planten zich op het kantoor bevonden. Deze studie toont aan dat slechts één plant per werkruimte de geest van het personeel kan verheffen, en zo het welzijn en prestaties van bevorderen.

4. Toon Relevante Informatie: Print niet Overbodig!
Het printen van één kopie van memo’s en andere werkdocumenten en ze voor het hele kantoor weergeven zal papierverspilling aanzienlijk verminderen. Zorg ervoor dat u het juiste display kiest voor elke afdeling en kantoorruimte. Een goede locatie is meestal een buiten- of gemeenschappelijke ruimte waar het personeel vaak bij elkaar komt. Iedere locatie is goed om relevante informatie te weergeven en te mededelen als u het juiste display voor de juiste plek heeft. Voor ruimtes buiten het gebouw moeten we afsluitbare, waterdichte, meer resistente displays gebruiken. Voor industriële faciliteiten zijn brandvertragende, extra resistente displays met felgele frames voor hogere zichtbaarheid de meest geschikte keuze.

5. Ga Voor Slimme Verlichting
Vervang standaard gloeilampen met compacte fluorescentielampen (CFL’s) of LED-lampen waar mogelijk. Deze verbruiken 75% minder energie dan standaard gloeilampen en leveren dezelfde lichtopbrengst. Als er een kantoor-make-over in het zicht is, kies dan voor lichte muurkleuren; lichte verfkleuren en hoogglanzende verf reflecteren daglicht, wat betekent dat uw kantoor minder hoofdverlichting nodig zal hebben.

6. Verlaag Aan/Uit Kosten: Bespaar Energie en Geld
Check de computerinstellingen voor de standby-modus - als computers gedurende langere tijd niet worden gebruikt, moeten ze zo worden ingesteld dat ze binnen korte tijd naar de standby-modus gaan.

Houd computerapparatuur actueel; de huidige modellen computers en beeldschermen zijn energiezuiniger. Doe de lichten uit in ruimtes als ze buiten gebruik zijn. Het heeft geen zin om de hele dag de lichten aan te houden in een personeelskamer of badkamer, dus het implementeren van een actie in het gehele kantoor om de lichten uit te schakelen als men een ruimte verlaat zal het elektriciteitsverbruik aanzienlijk verlagen. Veel kantoren kiezen ervoor om bewegingssensorlampen te installeren die na een paar minuten zonder beweging automatisch uitschakelen.

En zorg er natuurlijk voor dat u alle verlichting ‘s nachts uitschakelt.

7. Maak Optimaal Gebruik van Whiteboards
Gebruik whiteboards en/of projectoren om vergaderagenda’s te tonen in plaats van ze uit te printen en uit te delen. Dit soort media is nuttig voor veel verschillende taken - als een middel voor individuele preparaties en het bespreken van ideeën, voor gesprekken om een bepaald onderwerp te bespreken en als communicatieplatform tijdens presentaties en workshops. Whiteboards zijn ideaal om te brainstormen, voor Kanban, voor scrum, voor allerlei werkmethodes, om gedachten te organiseren, projecten te plannen en te gebruiken en te herbruiken in plaats van te schrijven, door te strepen en opnieuw te schrijven, wat een hele hoop papier verspilt!

8. Koop Groen. Gebruik Milieuvriendelijke Producten!
Zorg er in ieder geval voor dat uw kantoor wordt schoongemaakt met groene producten die het milieu niet beschadigen. Zoek naar en koop producten die van gerecyclede materialen gemaakt zijn (materialen die worden gemaakt door oudere producten te herbuiken) zoals papier en plastic producten.

Zoek naar groene producten, zoals nietjesloze nietmachines en pennen die bijgevuld kunnen worden en zo niet in de afvalhoop belanden.

Beperk of stop uw gebruik van producten die geen groene alternatieven hebben, zoals elastiekjes.

Het is een nieuw jaar en we hebben allemaal een aantal voornemens genomen waarvan we denken dat ze ons persoonlijk en beroepsleven zullen verbeteren.  Maar waarom alleen aandacht besteden aan onze persoonlijke doelen als we ons kunnen concentreren op het verbeteren van onze groene instelling en gewoontes, en zo bijdragen aan een betere kans op een duurzame toekomst? We hopen dat door u nuttige tips voor een milieuvriendelijke levensstijl te geven, u geïnspireerd raakt om uw kantoor op te frissen en het jaar te beginnen met een verse, milieuvriendelijke houding!

Delen via:

Lees verder

Contact
close

Een persoonlijk gesprek

U kunt een Staples-accountmanager bellen op het volgende nummer:

088 45 45 000

U kunt ook het onderstaande formulier invullen. Een van onze accountmanagers zal dan snel contact met u opnemen.

Get Help NL

Form
Submit