Logo Staples

Groen denken, groen printen: 5 tips om de impact van uw kantoor op het milieu te verminderen

Delen via:
Staples_article

Meer dan ooit werken bedrijven over de hele wereld er hard aan om hun ecologische voetafdruk te verkleinen. En daar is een goede reden voor. Elk bedrijf, groot en klein, draagt bij tot meer impact op het milieu. Alleen al in Groot-Brittannië zorgen bedrijven voor 31% van alle uitstoot in het land. Daarom is het zinvol dat mensen met een hart voor het milieu er planeetvriendelijke gewoonten op kantoor en thuis op nahouden.

U kunt de impact op het milieu van uw kantoor op allerlei manieren aanpakken. Zo kunt u de verspilling van water tegengaan, bezuinigen op de verwarming of een alomvattend recyclingprogramma opzetten. Een geweldige manier is echter om te beginnen bij de printgewoonten op uw kantoor. Printen speelt op dagelijkse basis een integrale rol voor veel bedrijven en de impact ervan kan snel oplopen. Als u uw kantoor naar groen printen wilt laten overstappen maar niet weet waar te beginnen, zijn hier enkele manieren om zowel zuiniger als milieuvriendelijker met uw printactiviteiten om te gaan.

Kies altijd gerecyclede producten
Het spreekt voor zich dat bedrijven hun impact op het milieu kunnen verminderen door waar mogelijk te recyclen. Daarin kun u echter nog een stap verder gaan door zelf producten te kopen die gerecycled zijn. Kantoren over de hele wereld verbruiken grote hoeveelheden papier per jaar. Dus de keuze voor kringlooppapier kan de impact van uw bedrijf op het milieu terugdringen - al is het maar een beetje. Hetzelfde geldt voor het gebruik van gerecyclede printercartridges. Ze kunnen u niet alleen op de lange termijn geld besparen, u gaat er ook groener door werken.

Print vaker in grijstinten en gebruik de zuinige modus
Als u werkt in een kantoor waar vaak veel ontwerpen van hetzelfde document worden geprint of kleurrijke illustraties voorkomen op voornamelijk interne documenten, kan printen in grijstinten een groene oplossing voor u zijn. Bij printen in grijstinten wordt waar mogelijk uw zwarte inktcartridges gebruikt in plaats van uw kleurencartridges. Het eindresultaat is een perfect leesbaar document in alleen grijs- en zwarttinten, dat beter is voor uw budget, alsmede voor de planeet. De meeste printers hebben ook een zuinige modus. Daarmee bespaart u, zoals met printen in grijstinten, een hoop geld. Als u geen gelikt document nodig hebt, maar gewoon een print wilt delen met collega’s, selecteer dan de zuinige modus voor een lichter geprint (maar toch leesbaar) document.

Train uw personeel om zuinig te printen
Uit onderzoek blijkt dat de gemiddelde onderneming doorgaans zo’n 1 tot 3% van de inkomsten van de organisatie aan printen besteedt. Dat kan dus aardig oplopen. Niet iedereen binnen een bedrijf zal zich bewust zijn van de stijgende printkosten, maar één antwoord op dit probleem is het personeel trainen. Door iedereen op de werkvloer bij te brengen hoe ze de kosten dagelijks kunnen minimaliseren en alle printopdrachten via de voordeligste bron kunnen laten verlopen, besparen bedrijven geld terwijl ze tegelijkertijd verspilling tegengaan.

Minimaliseer het energieverbruik
De tijd nemen om niet-gebruikte elektrische kantoorapparatuur goed uit te zetten ligt voor de hand. Van verlichting tot laptops, koffieapparaten tot telefoonopladers: de besparingen kunnen fors oplopen. Dit geldt vooral voor printers. Sommige merken en modellen laserprinters gebruiken in werkelijkheid meer elektriciteit in de stand-bymodus dan wanneer ze in gebruik zijn. Dat komt omdat ze dag en nacht aan blijven staan. Het is dan ook van groot belang om ze aan het eind van de dag uit te zetten of de stekker eruit te halen.

Selecteer een milieuvriendelijke printer
Milieuvriendelijke printers zijn ruim voorhanden, met een brede variëteit in aanbod. Ze zijn een goede keuze als u het groene imago van uw bedrijf serieus wilt opvijzelen. Maar net zoals bij alle belangrijke kantoorapparatuur moet u er financieel in investeren. Milieuvriendelijke printers gebruiken minder energie dan andere printers op de markt, maar leveren aan prestatiekracht niets in. Doe degelijk onderzoek voordat u er één aan uw bestelling toevoegt. Zo krijgt u het beste model voor uw bedrijf en bespaart u al snel op energie en kosten bij het printen. Als u niet zeker weet waar te beginnen, neem dan contact op met één van onze vriendelijke medewerkers die u van deskundig advies en tips kunnen voorzien.

Printen in de kantooromgeving kan kostbaar zijn, zowel in termen van impact op het milieu als in financieel opzicht. Als u echter enkele van deze ideeën gebruikt en u thuis en op kantoor iets bewuster documenten print, kiest u bij elke print voor groen.

Delen via:

Lees verder

Contact
close

Een persoonlijk gesprek

U kunt een Staples-accountmanager bellen op het volgende nummer:

088 45 45 000

U kunt ook het onderstaande formulier invullen. Een van onze accountmanagers zal dan snel contact met u opnemen.

Get Help NL

Form
Submit