Logo Staples

‘Groener’ worden en oog hebben voor het milieu. Hoe maak je daar een succes van?

Delen via:
  • Pilot

Iedereen wil gaan voor groen. Maar in de praktijk valt dat nog niet mee. Zeker op het werk. 

Toch bestaan er heel wat kantoorartikelen die veel milieuvriendelijker zouden kunnen zijn. 

Hoe maak je werken op kantoor een stuk minder milieubelastend? Door meer groene pennen te gebruiken! 

Pennen zijn gemaakt van kunststof. En kunststof wordt gemaakt van aardolie. Als bedrijven gerecyclede kunststof zouden gebruiken om pennen van te maken, zouden ze minder olie nodig hebben en dus een bijdrage leveren aan het behoud van onze natuurlijke grondstoffen.

Weet u hoeveel kunststof er in de grote Europese landen per jaar wordt gebruikt voor de pennenindustrie? Ongeveer 78.000 ton! 

Als je die 78.000 ton kunststof niet zou gebruiken, zou dat neerkomen op een besparing in de orde van:

• een kunststof kubus ter grootte van een gebouw met 30 verdiepingen
• een maand benzine voor alle auto’s die rondrijden in een stad als Parijs 

Bij Pilot Corporation of Europe vinden we dat we allemaal samen verantwoordelijk zijn voor de toekomst. Daarom hebben wij besloten onze expertise in te zetten en ‘s werelds eerste assortiment gerecyclede pennen te creëren: Begreen. Met Begreen wil Pilot een belangrijke stap zetten naar een betere toekomst voor onze planeet. 

Welke voordelen brengt Begreen met zich mee voor het milieu?

Concreet gezien is er door de verkoop van Begreen-pennen in Europa − sinds het assortiment in 2006 werd geïntroduceerd − meer dan 1.215 ton kunststof bespaard. 

Om u een idee te geven van het milieueffect: dat komt neer op de hoeveelheid benzine die ruim 1.700 auto’s per jaar gebruiken. 

Een andere manier om anders te gaan werken en het milieu minder te belasten, is te kiezen voor navulbare pennen.

Door het gebruik van navullingen kan de kunststofproductie aanzienlijk worden gereduceerd. Gooi uw penhouders en pendoppen dus niet zomaar weg, want dat zijn de grootste kunststof onderdelen van een pen. 

In het assortiment van Pilot is 80% van alle pennen (balpennen, gelpennen, rollerballs en markers) navulbaar. Bij de balpennen ligt dat percentage zelfs op de volle 100!

Bij Pilot vinden we dat we door ons gedrag op dit soort punten te veranderen allemaal een bijdrage kunnen leveren aan een beter milieu. 

Het spreekt vanzelf dat onze groene benadering geen nadelige gevolgen heeft voor de kwaliteit, de technologie en het ontwerp van  onze producten. De pennen die we voor Begreen hebben geselecteerd, behoren al jaren tot de topproducten binnen het standaardassortiment van Pilot. 

Bovendien is het Begreen-assortiment zo groot en gevarieerd dat iedere klant  er de voor hem perfecte pen of pennen in zal vinden.  

Hier volgt een korte kennismaking met twee van onze Begreen-bestsellers. 

Het enorme effect van een simpele fles 
B2P is het verhaal van een waterfles die verandert in een milieuvriendelijke rollerball met intrekbare penpunt. De B2P Gelpen bestaat voor 89% uit gerecyclede kunststof en wordt gemaakt in een fabriek die beschikt over de certificaten ISO 14001 standaard en EMAS.

Wie deze unieke pen gebruikt, laat zien dat hij wil bijdragen aan meer harmonie met de natuur en de ecosystemen van onze planeet.

Hoe we samen het milieu sparen zonder uw creativiteit te beperken
De V-Board Master, bedacht met veel oog voor het milieu, is een ware technische innovatie: de eerste navulbare whiteboardmarker met vloeibare inkt.  

Dit is de perfecte marker om uw werk te doen in harmonie met de ecosystemen van onze planeet − en bovendien het ideale middel om vergaderingen en brainstormsessies zo efficiënt en productief mogelijk te maken. 

Delen via:

Lees verder

Contact
close

Een persoonlijk gesprek

U kunt een Staples-accountmanager bellen op het volgende nummer:

088 45 45 000

U kunt ook het onderstaande formulier invullen. Een van onze accountmanagers zal dan snel contact met u opnemen.

Get Help NL

Form
Submit