Logo Staples

Hoe duurzaam is uw bedrijf? Snelle gezondheidscheck

Delen via:
staples

Bedrijven beginnen te beseffen dat duurzaamheid veel voordelen kent. Op de lange termijn bespaart u kostbare grondstoffen en geld door verspilling tegen te gaan en energiezuiniger te werken, maar het is natuurlijk ook goed voor het milieu. Daarnaast doet een groenere werkomgeving wonderen voor de gemoedsrust van uw werknemers als ze deelnemen aan milieubewuste initiatieven.

Is uw bedrijf klaar om de eerste stappen te zetten richting een duurzame toekomst? Wij hebben een checklist samengesteld met de belangrijkste vragen die mogelijk op u van toepassing zijn.

Business, mensen, bal-gevormde, bolvormige, man, conceptuele, samenwerking, verbinding, partnerschap, teamwerk, volwassene, bescherming, internet, hand, vrouw, technologie, planeet, toekomst, veiligheid, interactie

Groen afdrukken

Heeft uw kantoor recyclingbakken voor papier en plastic?
Recyclet u printercartridges?
Print u op gerecycled papier?
Neemt u regelmatig het papierverbruik onder de loep en zoekt u naar de beste manier om het aantal afdrukken terug te dringen?

Papierverbruik en printen zijn de grootste boosdoeners op het gebied van papierverspilling op kantoor. Het is vooral zonde nu er zoveel geavanceerde en efficiënte alternatieven beschikbaar zijn. Als u veel papier verbruikt met printen, kunt u de kosten wellicht snel compenseren door documenten op een tablet te laten zien. Zo bespaart u bovendien op toekomstige onkosten. Ondertussen kunt u uw printers zo instellen dat documenten automatisch dubbelzijdig worden afgedrukt. Stel uzelf de vraag of het echt noodzakelijk is om uw document te printen voor u op de printknop klikt. 

Energie

Staan uw computers ingesteld op energiebesparende instellingen?
Zorgt u ervoor dat computers (en printers) aan het eind van de dag worden uitgeschakeld?
Gaat alle verlichting uit in ruimtes waar niemand is?
Zit er een tijdschakelaar op uw verwarmingssysteem?

Als u op één of meerdere vragen 'nee' antwoordt, verbruikt uw bedrijf mogelijk veel energie terwijl dit niet nodig is. Door uw werknemers te vragen om hun computers en alle apparaten aan het eind van de dag uit te schakelen, doet u het milieu - en uw energierekening - een groot plezier. U kunt bewegingssensors in alle ruimtes plaatsen zodat de verlichting vanzelf uit gaat als er niemand is. Dit is een uitstekende manier om energie te besparen. Onderzoek heeft aangetoond dat u met bewegingssensors in uw kantoor meteen geld en energie kunt besparen. Dit geldt ook voor uw verwarmingssysteem. Stel de tijdklok zo in dat hij tijdens kantooruren automatisch aanstaat en dat hij na sluitingstijd en in het weekend wordt uitgeschakeld. Zo kunt u veel geld besparen en het is ook nog eens goed voor het milieu.

Reizen

Biedt uw bedrijf voordelen voor forensen die rekening houden met het milieu?
Hebt u videovergaderingen overwogen in plaats van bijeenkomsten waarvoor veel mensen moeten reizen?

Eén van de manieren om de CO₂-voetafdruk van een bedrijf te verkleinen is door de reisafstanden van uw werknemers te verkorten, of ze nu naar de andere kant van de stad rijden voor een vergadering of naar een ander land vliegen.

Dankzij moderne technologieën worden de afstanden tussen bedrijven kleiner en vinden forensen alternatieve manieren om op het werk te komen die niet alleen goedkoper en sneller zijn, maar ook beter voor het milieu. Er zijn tegenwoordig diverse programma's waarbij werknemers belastingvrij nieuwe fietsen kunnen aanschaffen die in betaalbare termijnen worden afgelost via hun salaris. Sommige bedrijven hebben ook geïnvesteerd in geavanceerde apparatuur voor videovergaderingen, zodat niet alle deelnemers van de vergadering fysiek aanwezig hoeven te zijn.

Accessoires

Gebruikt u gerecyclede papierproducten zoals papieren handdoekjes?
Gebruikt u Fair Trade-thee en -koffie?

Niet alleen wordt er veel papier gebruikt met printen, maar tijdens een gewone werkweek worden er ook veel andere papierproducten gebruikt waarvoor een duurzaam alternatief beschikbaar is. Door Fair Trade-thee en -koffie in uw kantoor te gebruiken, promoot en ondersteunt u een eerlijke en duurzame markt. Ook door elders op kantoor gerecyclede papierproducten, zoals papieren handdoekjes, te gebruiken en kartonnen bordjes en bekers te verbannen, kunt u het milieu helpen door bomen te redden.

Als u graag een groener kantoor wilt, kunnen onze vragen u helpen om duurzame veranderingen door te voeren op de werkvloer.

Delen via:

Lees verder

Contact
close

Een persoonlijk gesprek

U kunt een Staples-accountmanager bellen op het volgende nummer:

088 45 45 000

U kunt ook het onderstaande formulier invullen. Een van onze accountmanagers zal dan snel contact met u opnemen.

Get Help NL

Form
Submit