Logo Staples

Hoe een verandering van uw printgewoonten voordeel oplevert voor het milieu

Delen via:
  • Staples_article

Houtkap, schadelijke uitstoot en chemicaliën zijn nog maar een paar manieren waarop printen op kantoor schadelijk is voor het milieu. Hieronder ziet u vijf manieren waarop u voor verandering kunt zorgen:

1. Word digitaal
Wist u dat een ton kantoorpapier het equivalent van 6,3 ton CO₂ uitstoot gedurende de complete levenscyclus? Een papierloos kantoor heeft duidelijke milieuvoordelen. Waarom kiest u er niet voor om alle documenten elektronisch te distribueren en een streng printbeleid te hanteren dat mensen aanmoedigt om bestanden digitaal op te slaan en niet alles te printen?

2. Kies milieuvriendelijk papier 
Merken zoals Grupo Portucel maken papierproducten die biologisch afbreekbaar en recyclebaar zijn en zijn gemaakt van natuurlijke duurzame grondstoffen, zoals de groenblijvende Eucalyptus globulus-boom. HP en Multicopy bieden FSC- of PEFC-gecertificeerd papier aan.

3. Druk dubbelzijdig af
Voor elke 10 werknemers worden jaarlijks zo'n 18 bomen gekapt. Stel kopieerapparaten en printers standaard op één exemplaar dubbelzijdig printen in. 

4. Koop milieuvriendelijke inktcartridges
Koop duurzame inktpatronen van merken als HP, dat in 25 jaar tijd al meer dan 682 miljoen inktcartridges heeft gerecycled. Tegenwoordig is de inhoud voor ruim 80% van de originele HP-inktcartridges en 100% van de originele HP-tonercartridges gerecycled. 

5. Recycle alle gebruikte printmaterialen
Een groot aantal materialen kan gerecycled worden, zodat het gebruiksspoor niet hoeft te eindigen bij uw kantoor. Als de beveiliging van belang is, kunt u gevoelige of vertrouwelijke documenten voor het recyclen versnipperen.

Delen via:

Lees verder

Contact
close

Een persoonlijk gesprek

U kunt een Staples-accountmanager bellen op het volgende nummer:

088 45 45 000

U kunt ook het onderstaande formulier invullen. Een van onze accountmanagers zal dan snel contact met u opnemen.

Get Help NL

Form
Submit