Logo Staples

Hoe herkent u een merk waarop u kunt vertrouwen?

Delen via:

Hoewel het veranderen van uw kantoor in een milieubewustere werkplek de moeite waard is, is het gezien het enorme aanbod van 'groene' claims vaak moeilijk om te bepalen welke producten geschikt zijn. Stel uzelf de volgende zeven vragen voordat u tot aanschaf overgaat:

 1. Heeft het merk bewezen duurzaamheid?
  Zoek merken die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. Zo weet u zeker dat ze duurzaamheid serieus nemen. 
 2. Is het product gemaakt van duurzame materialen?
  Controleer of het product dat u koopt is gemaakt van duurzame grondstoffen met een Chain of Custody-certificering. 
 3. Hoe is het product gemaakt?
  Controleer of de fabrikant zich inzet voor duurzaamheid bij alle aspecten van de bedrijfsvoering, van het gebruik van minder schadelijke stoffen en een verantwoord gebruik van grondstoffen tot een keuze voor de juiste verpakkingsmaterialen. 
 4. Is het product duurzaam, herbruikbaar of recyclebaar?
  Zoek producten die niet alleen lang meegaan, zodat het verbruik van nieuwe grondstoffen wordt beperkt, maar die bovendien aan het einde van hun levenscyclus kunnen worden hergebruikt of gerecycled. 
 5. Is het product vriendelijk voor mens en milieu?
  Kijkt het merk op het gebied van duurzaamheid naar de gemeenschappelijke mondiale behoeften? Wordt er aandacht besteed aan de hogere vraag naar energie en grondstoffen, gezondheid en veiligheid, onderwijs, werkgelegenheid en andere uitdagingen?
 6. Zijn er groenere alternatieven beschikbaar?
  Heeft u al gedacht aan het vervangen van apparaten die op batterijen werken, zoals rekenmachines, door apparaten die werken op zonne-energie? Of aan het gebruik van milieuvriendelijk printpapier in plaats van gewoon papier?
 1. Heeft het product een milieucertificering?
  Voorbeelden van bekende milieucertificaten of -normen van derden zijn FSC, Blue Angel, Nordic Swan, het Rainforest Alliance-certificaat, het Oostenrijkse ecolabel, Fairtrade, het Europese ecolabel, PEFC, het Energy Star-certificaat, het TCO-certificaat, het NF-certificaat en de EN13432-certificering voor afbreekbaarheid en composteerbaarheid.

Heeft u niet genoeg tijd om achtergrondonderzoek te verrichten voor elk product dat u aanschaft? Wij hebben hier rekening mee gehouden. Daarom hebben we duizenden van onze producten getest aan de hand van de meest gebruikte en strengste milieucriteria. Als een product voldoet aan één of meer van de vermelde certificeringen, komt het in aanmerking voor ons Easy on the Planet-logo. Zo wordt milieuvriendelijk ondernemen voor u een stuk gemakkelijker en kunt u zich bezighouden met uw gewone werk, in de wetenschap dat u betere keuzes maakt voor uw bedrijf én voor het milieu. Lees in onze brochure hoe u duurzaam kunt ondernemen.

Contact opnemen

Delen via:

Lees verder

Contact
close

Een persoonlijk gesprek

U kunt een Staples-accountmanager bellen op het volgende nummer:

088 45 45 000

U kunt ook het onderstaande formulier invullen. Een van onze accountmanagers zal dan snel contact met u opnemen.

Get Help NL

Form
Submit