Logo Staples

Hoe milieuvriendelijk is uw bedrijf?

3 manieren om de milieubelasting door schoonmaak te verminderen

Delen via:

U denkt misschien dat milieuvriendelijkheid een kwestie van naleving is. Maar weet u dat wel zeker? Tegenwoordig verwachten klanten dat u zich toonbaar inzet voor het verlagen van de milieu-impact van uw organisatie. Er is een grote kans dat uw klanten hier weer door hun eigen klanten op worden beoordeeld.

Het verkleinen van de ecologische voetafdruk van uw bedrijf is dus een logische stap: het is niet alleen kostenbesparend en goed voor het milieu, maar vergroot ook de betrokkenheid van uw werknemers. We hebben goed nieuws voor u. U kunt een enorme bijdrage leveren op het gebied van schoonmaak én u kunt meteen beginnen: dit is namelijk hét seizoen voor de voorjaarsschoonmaak! Maak de beste keuzes voor uw bedrijf en vergroot uw milieuvriendelijkheid.

3 manieren om uw impact op het milieu te verminderen

1. Bevorder duurzaamheid door een milieubeleid in te stellen

Een belangrijke verantwoordelijkheid die elk bedrijf heeft, is het bevorderen van duurzaamheid en het beperken van de impact op het milieu. Het is tijd om uit te zoeken hoe milieuvriendelijk uw bedrijf eigenlijk is en of uw milieubeleid nog voldoet aan de nieuwste regelgeving.

Onderwerpen die u dient op te nemen in uw milieubeleid:

 • Milieuwetgeving en -voorschriften
 • Milieudoelstellingen
 • Plan voor voortdurende preventie en verbetering
 • Impacttraining voor medewerkers
 • Goede evaluatie met alle betrokkenen

U kunt uw eerste doelstellingen bepalen aan de hand van uw prestaties van het voorgaande jaar. Zorg ervoor dat u de vooruitgang in de loop van het jaar kunt volgen. Zo kunt u uw eerdere prestaties verbeteren. Wilt u meer weten over het schrijven van een milieubeleid? Deze informatie is zeer nuttig!

2. Werk met groene leveranciers

Een groenere wereld begint natuurlijk bij uzelf en uw inspanning om milieuvriendelijker te werk te gaan. Maar als u uw prestatieresultaten echt wilt maximaliseren, moet u de volledige toeleveringsketen bij uw inspanning betrekken. Hoe groen zijn uw leveranciers? Letten ze op de impact die ze op het milieu hebben?

Als het schoonmaakbedrijf dat u gebruikt zijn eigen chemicaliën aanlevert: hoeveel weet u daarover? Ga het gesprek aan en stel vragen:

 • Welke schoonmaakproducten worden gebruikt? Welke milieuaccreditaties hebben deze producten?
 • Worden ze gebruikt op een milieuvriendelijke manier?
 • In welke mate recyclet het schoonmaakbedrijf de verpakkingsmaterialen?

Ontdek of uw leverancier dezelfde hoge standaarden als u nastreeft en zorg er samen voor dat uw toeleveringsketen groener wordt. Als uw leverancier hier nog niet klaar voor is, moet u zich wellicht afvragen of dit wel de juiste partner is voor het realiseren van uw groeiambities.

BOOST YOUR WORK ENERGY TODAY!

5 stappen om vandaag nog uw energieniveau te verhogen!


Download nu

3. Kies milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen

Het moet gezegd worden: de Verenigde Staten staan op nummer één. Tenminste als het gaat om de schoonmaakindustrie en de milieuvriendelijkheid daarvan. Volgens The Green Cleaning Network laat 30% à 50% van alle bedrijven in de VS hun vestigingen inmiddels schoonmaken met milieuvriendelijke chemische reinigingsmiddelen of reinigingsmiddelen zonder chemicaliën.

Een aspect van duurzaamheid dat makkelijk over het hoofd wordt gezien, is het gebruik van schoonmaakmiddelen. Deze zijn vaak verre van milieuvriendelijk. Dit heeft niet alleen te maken met de manier waarop ze worden geproduceerd, maar ook met de chemicaliën die bij gebruik vrijkomen in de lucht en het water. Stel uzelf de volgende vragen wanneer u weer schoonmaakproducten bestelt voor uw bedrijf:

 • Hoe schadelijk zijn uw huidige schoonmaakproducten voor het milieu?
 • Welke alternatieven met natuurlijke ingrediënten zijn er beschikbaar?
 • Welke impact heeft het transport op het milieu?
 • Hoe worden de producten vervaardigd (afval, efficiënt gebruik van water of energie, gebruik van biologisch afbreekbare chemicaliën, oplosmiddelen, loodhoudende verven, hout of houtproducten afkomstig uit duurzame bossen).

Er zijn allerlei schoonmaakproducten op de markt die speciaal zijn ontwikkeld met het oog op duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. En ze leveren geweldige resultaten! Ter compensatie van eventuele restemissies die u niet kunt verminderen, kunt u zoeken naar alternatieven als het Easy on the Planet-programma.

Het vaststellen van ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen creëert doorgaans een productievewerkomgeving, waarin mensen trots zijn op hun werk en waarin klanten, leveranciers en partners graag zaken doen. Begin vandaag nog en maak uw bedrijf (weer) milieuvriendelijk!

Delen via:

Lees Verder

Contact
close

Een persoonlijk gesprek

U kunt een Staples-accountmanager bellen op het volgende nummer:

088 45 45 000

U kunt ook het onderstaande formulier invullen. Een van onze accountmanagers zal dan snel contact met u opnemen.

Get Help NL

Form
Submit