Logo Staples

Rockbook – natuurvriendelijke notitieboeken gemaakt van steen

Delen via:
  • On the rock

Het productieproces van de Rockbook, gemaakt van steenpapier, is een uitvinding uit Taiwan. In de laatste 20 jaar is er een technologie ontwikkeld waarmee dit papier kan worden geproduceerd. In samenwerking met een Nederlands productiebedrijf, dat ISO14001 gecertificeerd is, worden deze Rockbooks op een meest natuurvriendelijke wijze geproduceerd.

De afvalstenen die worden gebruikt voor het maken van steenpapier, bestaan uit calciumcarbonaat en komen uit mijnen. De kleur van het papier is ook werkelijk de kleur van de stenen. Daarom worden voornamelijk witte en geelwitte stenen gebruikt in het productieproces. Deze stenen worden vermalen tot stof en dit wordt dan gemixt met een beetje (deels gerecycled) HDPE. Dit component werkt als een soort lijm waardoor de mineralen aan elkaar blijven kleven. Door deze combinatie van grondstoffen is steenpapier ook in theorie oneindig recyclebaar. De calciumcarbonaatmineralen verliezen namelijk nooit hun vorm.

Voor de productie van het steenpapier wordt geen enkele boom gekapt en er komt ook geen water aan te pas. Er worden bovendien voornamelijk afvalstenen gebruikt. Daarnaast worden de boeken volledig CO2-neutraal geprint en de gebruikte inkt is op basis van plantaardige olie.

Het steenpapier dat gebruikt wordt voor deze Rockbooks is cradle-to-cradle gecertificeerd door het officiële Cradle-to-Cradle Instituut. Het papier heeft een cradle-to-cradle zilver label ontvangen. Het materiaal laat geen afval achter na gebruik en kan volledig worden gerecycled.

Staples heeft deze notitieboeken met zowel een hardcover als een softcover in 5 verschillende kleuren op A5-formaat in haar assortiment opgenomen.

Bestel nu

Delen via:

Lees verder

Contact
close

Een persoonlijk gesprek

U kunt een Staples-accountmanager bellen op het volgende nummer:

088 45 45 000

U kunt ook het onderstaande formulier invullen. Een van onze accountmanagers zal dan snel contact met u opnemen.

Get Help NL

Form
Submit