Logo Staples

Van Coca-Cola schroefdoppen naar markeerstiften

Delen via:
  • Stabilo

STABILO, één van 's werelds meest toonaangevende schrijfwarenproducenten, is samen met frisdrank fabrikant Coca-Cola en recycling dienstverlener Interseroh een plastic recyclingproject gestart, dat een  precedent kan scheppen.  Voor het eerst maakt STABILO markeerstiften van de schroefdoppen van Coca-Cola flessen. STABILO zet de markeerstift, met een gerecycled "Procyclen" plastic inhoud van tot wel 83%, in de markt onder de naam STABILO GREEN BOSS. Het gerecyclede Procyclen-plastic is ontwikkeld door INTERSEROH Dienstleistungs GmbH, een dochteronderneming van de internationale recyclingspecialisten en leverancier van grondstoffen ALBA Group.

Coca-Cola schroefdoppen zijn bijzonder geschikt als startmateriaal voor het produceren van de markeerstiften, omdat het plastic oorspronkelijk is goedgekeurd voor voedingsmiddelen en derhalve voldoet aan de specifieke eisen die STABILO stelt met betrekking tot de volksgezondheid. Als onderdeel van hun Duitse proces bij de voorbereiding van het navullen van geretourneerde PET-flessen, verzamelt Coca Cola de doppen en levert deze als onvermengd recyclebaar materiaal voor de  markeerstiftproductie. "Daardoor werd het voor ons snel duidelijk dat we een bron voor plastic hadden gevonden die perfect aan onze behoeften voldeed", zegt Peter Satzinger, Manager Global Engineering, STABILO International GmbH.

Interseroh gebruikt een gepatenteerd proces om de Coca-Cola doppen om te zetten in Procyclen, het veelbekroonde gerecyclede plastic. "Wat Procyclen speciaal maakt, is dat dit gerecyclede plastic voldoet aan alle verwachtingen waaraan een kwalitatief hoogwaardig product moet voldoen, dankzij de unieke formulering, en is absoluut gelijkwaardig aan nieuwe materialen die uit olie worden geproduceerd. Maar het heeft een veel betere grondstof-, energie- en klimaatbeschermingsbalans", zegt Dr. Manica Ulcnik-Krump, hoofd van Recycled- Resource Research and Development bij Interseroh. Wetenschappers van Fraunhofer UMSICHT hebben gemeten dat de broeikasgassen die vrijkomen tijdens de productie kunnen worden verminderd met wel 50%, wanneer Procyclen wordt gebruikt in plaats van ongerecycled granulaat. Ulcnik-Krump: "Het gebruik van Procyclen is daarom de beste keuze waar het gaat om duurzaamheid."

"Wat betreft innovatieve verpakkingsoplossingen, we werken voortdurend aan het lichter maken van onze flessen en onze strategie is om gerecyclede materialen en plantaardige grondstoffen te gebruiken en natuurlijk ook veelvuldig gebruik van materialen door ze te hergebruiken en te recyclen. Het is daarom des te meer verheugend voor ons dat we, samen met onze partners, hiermee een hoge kwaliteit toepassing hebben gevonden om onze schroefdoppen verder te verwerken, zegt Sanam Moayedi-Stummer, Directeur Aanbestedingen, Coca-Cola European Partners Deutschland GmbH.

STABILO biedt de markeerstiften in vier kleuren aan als onderdeel van haar "groene assortiment", onder de naam STABILO GREEN BOSS. De STABILO GREEN BOSS kan worden nagevuld met de STABILO BOSS refill en is het eerste product dat voortvloeit uit de samenwerking tussen STABILO, Coca-Cola en Interseroh. Meer producten zullen volgen.

Delen via:

Lees verder

Contact
close

Een persoonlijk gesprek

U kunt een Staples-accountmanager bellen op het volgende nummer:

088 45 45 000

U kunt ook het onderstaande formulier invullen. Een van onze accountmanagers zal dan snel contact met u opnemen.

Get Help NL

Form
Submit