Logo Staples

Verlaag de milieu-impact van uw kantoor door uw printgewoonten te veranderen

Delen via:
  • Hp

Meer dan ooit werken bedrijven over de hele wereld er hard aan om hun ecologische voetafdruk te verkleinen. En daar is een goede reden voor. Elk bedrijf, groot en klein, draagt bij aan de totale impact op het milieu. In Groot-Brittannië zorgen bedrijven voor 31% van alle uitstoot in het land. Daarom is het zinvol dat mensen met een hart voor het milieu er planeetvriendelijke gewoonten op nahouden, zowel op kantoor als thuis.  

U kunt de milieu-impact van uw kantoor op allerlei manieren aanpakken. Zo kunt u de verspilling van water tegengaan, bezuinigen op de verwarming of een alomvattend recyclingprogramma opzetten. De printgewoonten op uw kantoor zijn een geweldig beginpunt. Printen maakt integraal deel uit van de werkzaamheden van veel bedrijven en de impact ervan kan snel oplopen. Als u een groen printbeleid wilt voeren op uw kantoor, maar u niet weet waar u moet beginnen, vindt u hier enkele manieren waarop HP-printproducten u kunnen helpen, zowel zuiniger als milieuvriendelijker te printen op uw kantoor. 

Kies altijd gerecyclede producten
Het spreekt voor zich dat bedrijven hun impact op het milieu kunnen verminderen door waar mogelijk te recyclen. Daarin kun u echter nog een stap verder gaan door zelf producten te kopen die gerecycled zijn, zoals papier en natuurlijk printercartridges. Meer dan 75% van de HP-inktcartridges en 24% van de HP LaserJet-tonercartridges wordt nu geproduceerd met gerecycled plastic afkomstig uit een 'gesloten kringloop'.1  HP recyclede in 2016 meer dan 102.000 ton hardware en 17.000 ton inkt- en tonercartridges en in 2016 is de doelstelling aangenomen om tegen 2025 1,2 miljoen ton hardware en accessoires te recyclen.

Minimaliseer het energieverbruik
De tijd nemen om niet-gebruikte elektrische kantoorapparatuur helemaal uit te zetten, ligt voor de hand. Van verlichting tot laptops, van koffiezetapparaten tot telefoonopladers: de besparingen kunnen fors oplopen. Dit geldt zeker ook voor printers. Gelukkig beschikken HP-printers over handige slaap- en automatische uitschakelmodi die helpen stroom te besparen.  Als de printer een bepaalde tijd niet is gebruikt, zorgt de slaapmodus ervoor dat deze automatisch in een stand wordt gezet waarbij minder stroom wordt verbruikt. Zodra u een nieuwe print- of scantaak stuurt, wordt de normale stand weer ingeschakeld. In de automatische uitschakelmodus, soms ook stroomspaarmodus genoemd, wordt de printer na een bepaalde tijd (meestal twee uur) volledig uitgeschakeld. U moet op de aan-uitknop drukken om de printer weer in te schakelen. Door deze twee functies te benutten, kunt u met uw printers besparen in plaats van kosten maken.

Gebruik een milieuvriendelijke printer
Milieuvriendelijke printers zijn ruim voorhanden, met een brede variëteit in aanbod. Ze zijn een goede keuze als u het groene imago van uw bedrijf serieus wilt opvijzelen. Maar net zoals bij alle belangrijke kantoorapparatuur moet u er financieel in investeren. Bij Staples Solutions vindt u een ruim assortiment van milieuvriendelijke HP-printers en toebehoren. Ga naar staplesadvantage.nl en kies één van de Easy on the Planet-producten die goed zijn voor u en voor het milieu.  Als u hulp nodig heeft, kunt u voor tips en advies contact opnemen met één van onze vriendelijke medewerkers. 

Printen op kantoor kan kostbaar zijn, zowel in termen van impact op het milieu als in financieel opzicht. Als u echter enkele van deze ideeën toepast en uw printgewoonten thuis en op kantoor iets aanpast, kunt u bij elke printopdracht een groene keuze maken.

1) Inktcartridges die gerecycled plastic bevatten, bestaan voor 50-70% uit gerecycled plastic; HP LaserJet-tonercartridges die gerecycled plastic bevatten, bestaan voor 10-20% uit gerecycled plastic

Delen via:

Lees verder

Contact
close

Een persoonlijk gesprek

U kunt een Staples-accountmanager bellen op het volgende nummer:

088 45 45 000

U kunt ook het onderstaande formulier invullen. Een van onze accountmanagers zal dan snel contact met u opnemen.

Get Help NL

Form
Submit