Logo Staples

Wat goed is voor Kimberly-Clark, moet ook goed zijn voor het milieu

Delen via:
Kimberley-clark

Kimberly-Clark is ervan overtuigd dat wat goed is voor het bedrijf, ook goed moet zijn voor ons milieu en de belangen van de mensen die we elke dag van dienst zijn. Vanuit die overtuiging heeft Kimberly-Clark in de afgelopen decennia een aantal succesvolle initiatieven ontplooid. We hebben een duurzaamheidskader ontwikkeld dat is gestoeld op drie belangrijke pijlers: Mensen, planeet en producten. Aandacht voor de sociale, economische en milieu-aspecten van duurzaamheid.

Met ons programma Reduce Today, Respect Tomorrow (Verminder vandaag uit respect voor morgen) bereiken we belangrijke mijlpalen in ons streven naar meer duurzaamheid in elk van deze pijlers.

papier, geld, financiën, zaken, rijkdom, verticaal, besparingen, investeringen, succes, computerkunst, betalen, geïsoleerd, symbool, geïsoleerd, winkelen, koopwaar, recycling, geen persoon, stuk, verkopen
geen persoon, business, illustratie, kunststof, geïsoleerd, technologie, vector, verbinding, papier, alfabet, tekst, onderwijs, kind, internet, gegevens, winkelen, geneeskunde, horizontale, financiën, machines

Het resultaat:

    • 100% van onze onbewerkte houtvezels is afkomstig van gecertificeerde externe leveranciers.
    • We behoren nog steeds tot de beste op het gebied van compressietechnologie. Onze handdoeken nemen minder plaats in, wat betekent minder vrachtauto's op de weg, minder benodigde opslagruimte en minder vaak dispensers bijvullen.
    • We hebben de prestigieuze FSC 2014 Leadership-award ontvangen voor onze betrokkenheid bij verantwoord beheer van bossen.
    • Gebruik van alternatieve vezels in papierinnovatie, waaronder tarwestro en bamboe.
    • Papieren handdoeken zijn niet alleen biologisch afbreekbaar en recyclebaar, maar worden door organisaties ook vaak gebruikt in composteringsprogramma's.

sjabloon, label, tekst, banner, kaart, illustratie, wolk, wiel, tag, bill, vector, desktop, gegevens, boekje, lay-out, presentatie, vector, afbeelding, klaver, World Wide Web

AIRFLEX* technologie is een van onze belangrijkste innovaties. Door de wijze waarop de vezels vocht en water opnemen, worden minder handdoeken gebruikt. De handdoeken zijn sterker als ze nat zijn en absorberen beter in vergelijking met 'gewone' handdoeken.

Dit komt omdat de meeste gewone handdoeken worden vervaardigd van gecomprimeerde, opeengepakte vezels, waardoor de waterdruppels op de handdoek blijven liggen en het veel langer duurt voordat ze in de handdoek dringen.

Inzet van deze technologie betekent niet alleen dat er per droogbeurt minder handdoeken nodig zijn waardoor de gebruikskosten van het product lager zijn, maar het is bovendien veel prettiger voor gebruikers van de toiletruimte.  

Een geweldige vooruitgang voor gebruiker en milieu.

"De visie van Kimberly-Clark is om in essentiële aspecten voor een beter leven toonaangevend te zijn in de wereld. Duurzaamheid daagt ons uit om deze visie gestalte te geven door ons te gedragen als verantwoordelijke rentmeesters van het milieu en een positieve bijdrage te leveren aan de samenleving," aldus Lisa Morden, Senior Director of Global Sustainability bij Kimberly-Clark.

Delen via:

Lees verder

Contact
close

Een persoonlijk gesprek

U kunt een Staples-accountmanager bellen op het volgende nummer:

088 45 45 000

U kunt ook het onderstaande formulier invullen. Een van onze accountmanagers zal dan snel contact met u opnemen.

Get Help NL

Form
Submit