Logo Staples

5 manieren waarop u een gezonde werkomgeving creëert en stimuleert

Delen via:
  • Staples_article

Een gezonde werkomgeving heeft inmiddels veel prioriteit gekregen en bedrijven proberen alles om gesnotter, gehoest, klachten en pijn te voorkomen en te bestrijden. Bij bedrijven waar het welzijn van werknemers prioriteit heeft, is het ziekteverzuim lager, de productiviteit hoger en het personeelsverloop kleiner. Uw bedrijf kan op de volgende 5 manieren het welzijn van werknemers bevorderen en initiatieven ter bevordering van een gezonde levensstijl integreren in de werkomgeving.

1. Een kantoorinrichting gestoeld op welzijn

Doordeweeks is het kantoor eigenlijk een tweede thuis. Veel werknemers brengen er ten minste de helft van de dag door en zitten vaak langer op hun stoel dan dat ze 's nachts in hun bed liggen. Van bureaustoelen tot verlichting, er bestaan tal van mogelijkheden om het welzijn op de werkplek van uw werknemers en in het kantoor in het algemeen te verbeteren.

Houd bij de inrichting van uw kantoor rekening met de volgende gezondheidsoverwegingen:

2. Opgeruimd staat netjes

3. Snoep verstandig, eet…

Een gezond voedingspatroon vormt een belangrijke eerste stap naar een sterk afweersysteem en een energiek, fit gevoel. U kunt de gezondheid van uw werknemers bevorderen door ze te stimuleren gezond te eten. Het is algemeen bekend dat voeding een rol speelt bij overgewicht en vermoeidheid, twee problemen die vaak hand in hand gaan met een zittende levensstijl. Bedrijven kunnen het welzijn van hun werknemers verbeteren door verantwoorde voedingskeuzes te stimuleren. Wat dacht u van deze ideeën?

4. Pak de griep aan

Griep en verkoudheid hebben een domino-effect in kleine kantoren. De ene na de andere werknemer wordt ziek, waardoor de productiviteit keldert. Maar zelfs als het kwik daalt kunt u gesnotter buiten de deur houden.

Houd de volgende tips in gedachten bij uw strijd tegen de bacillen, dan blijft uw personeel gezond:

5. Maak gebruik van de moderne techniek


65% van de werknemers geeft aan ook te gaan werken als ze iets onder de leden hebben, met kwakkelende prestaties als gevolg. Bovendien stellen ze hun collega's bloot aan allerlei bacillen en het hele kantoor aan een reeks infecties. Op dagen dat een strakke deadline geen ruimte voor een ziektedag biedt, kan moderne techniek uitkomst bieden. Uw werknemers kunnen ook thuis aan de slag, zodat het kantoor niet wordt blootgesteld aan een enorme verzameling bacillen. Veel bedrijven hebben voldoende technologie en kennis in huis om eenvoudig en goedkoop een gezonde thuiswerkomgeving op te zetten.

Alles draait om samenwerking

Een gezonde werkplek is een kwestie van samenwerken. De bovenstaande initiatieven, procedures en activiteiten komen allemaal voor rekening van verschillende delen van de organisatie. Het is dan ook niet meer dan logisch dat er meerdere partijen en belanghebbenden bij de gezonde werkplek worden betrokken. Bedrijven die zich inspannen voor een gezonde werkomgeving profiteren van gezondere werknemers, een lager ziekteverzuim, een hogere productiviteit, meer animo voor een gezonde levensstijl en lagere kosten. Dat is pas een gezonde investering! 

Delen via:

Lees verder

Contact
close

Een persoonlijk gesprek

U kunt een Staples-accountmanager bellen op het volgende nummer:

088 45 45 000

U kunt ook het onderstaande formulier invullen. Een van onze accountmanagers zal dan snel contact met u opnemen.

Get Help NL

Form
Submit