Logo Staples

De geheimen voor een gezonde werkplek op een rij

Delen via:
Staples_article

Als werkgever is uw personeel waarschijnlijk één van uw meest waardevolle onderdelen, en loont het dus om goed voor ze te zorgen! Een ongezonde werkplek kan kostbaar zijn voor bedrijven. De geschatte kosten van afwezigheid bedragen in het Verenigd Koninkrijk meer dan £680  per werknemer per jaar. Er wordt ook geschat dat binnen Britse bedrijven jaarlijks £27 miljard verloren gaat in productiviteit als gevolg van ziekteverzuim. 

De 1,9% van Britse werknemers die zich ziek melden vanwege één of meer werkgerelateerde gezondheidsproblemen, is vergelijkbaar met de cijfers van andere landen zoals Italië (1,9%). Het is dan weer lager dan vele andere landen, waaronder Spanje (2,8%) en Polen (7,7%). Het creëren en onderhouden van een gezonde werkomgeving kan veel voordelen opleveren. Gelukkig is dit eenvoudiger te doen dan u misschien denkt, als u aan deze vier belangrijke aspecten aandacht besteedt:

Uw werknemers actief en gezond houden

Activiteit en lichaamsbeweging worden al sinds jaar en dag in verband gebracht met mentale scherpte, dynamiek en lichamelijke gezondheid. Er zijn verschillende manieren waarop u dit kunt bevorderen, van gereduceerde prijzen voor sportschoolabonnementen tot het organiseren van fitnesslessen tijdens de lunchpauze. Het organiseren van wandelingen voor het goede doel en fun-runs kunnen ook helpen het gevoel van kameraadschap en teamwork te vergroten buiten de vier muren van uw kantoorruimte.

Meer en meer bedrijven bieden werknemers de extraatjes van gratis jaarlijkse gezondheidscontroles en gezonde levensstijladviezen, evenals een gratis griepprik in de winter. 

Gezond eten

Het aanmoedigen van gezond eten kan echt een verschil maken in het algemene welzijn van uw medewerkers. Het hoofdkantoor van Google staat erom bekend dat zij voor een brede keuze aan gratis, gezond voedsel zorgen, dat altijd beschikbaar is voor het personeel in al haar kantoren. Misschien kunt u niet zover gaan om uw personeel de hele dag door te voorzien van eten tijdens de kantooruren, maar het verstrekken van gratis fruit kan ervoor zorgen dat werknemers dagelijks hun benodigde portie fruit binnenkrijgen en dit gebaar zal zeker worden gewaardeerd.

Als u een verkoopautomaat hebt staan op kantoor is het misschien het proberen waard om hier ook wat gezondere opties aan toe te voegen, en bijvoorbeeld te zorgen dat er waterkoelers staan, om iedereen gehydrateerd te houden.

Mindfulness en veerkrachttraining

Er bestaat geen twijfel dat de werkplek van vandaag een zeer stressvolle omgeving is die zijn tol kan eisen van de geestelijke gezondheid van de werknemer. HSE-cijfers tonen aan dat meer dagen per individu jaarlijks verloren gaan in het Verenigd Koninkrijk door stress, angst of depressie dan door musculoskeletale aandoeningen. Nader onderzoek toont aan dat 60% van de Britse bedrijven een actieplan hebben om stress op het werk te voorkomen. Ook andere Europese landen zijn dit probleem aan het aanpakken; Italië (50%), Frankrijk (30%) en Duitsland (20%).

Het is gebleken dat slechts een korte periode van meditatie de mentale toestand van een persoon kan transformeren. En het is ook belangrijk om deze zenspreuk te onthouden: “Je moet 20 minuten per dag aan meditatie doen, tenzij je het te druk hebt; dan moet je er een uur voor uittrekken”. Een handvol organisaties moedigen medewerkers aan om mindfulness en andere vormen van meditatie te gebruiken om stress aan te pakken. Het Duitse Daimler Financial Services en de Deutsche Bank bieden hun personeel gratis yoga en massagetherapie aan om te helpen omgaan met de dagelijkse druk van het werk.

Stimuleren van een time-out 

Het nemen van regelmatige korte pauzes en een vol uur uittrekken voor de lunch is een andere goede manier om werknemers fris en gericht te houden op wat gedaan moet worden. Zorg dat medewerkers hun volledige aantal vakantiedagen opnemen. Probeer plekken op de werkvloer te creëren waar het personeel heen kan om aan hun bureau te ontsnappen en stuur frequente herinneringen over het opnemen van verlof.

Dit zijn kleine stappen voor uw organisatie - slechts een paar veranderingen kunnen helpen om een meer aangename en productieve omgeving te creëren. Daarbij zullen ze niet alleen de gezondheid van uw medewerkers verbeteren, ze kunnen uw organisatie ook in zijn geheel nieuw leven inblazen.

Delen via:

Lees verder

Contact
close

Een persoonlijk gesprek

U kunt een Staples-accountmanager bellen op het volgende nummer:

088 45 45 000

U kunt ook het onderstaande formulier invullen. Een van onze accountmanagers zal dan snel contact met u opnemen.

Get Help NL

Form
Submit