Logo Staples

De kracht van WASHSPACE

Delen via:

De grote namen in het bedrijfsleven zijn tegenwoordig net zo bekend om hun kantoren als om hun producten. Van glijbanen tot daalmasten, schuimbakken, exclusieve koffiebars, videogames en huisdieren; meestal zijn het de kantoren zelf die de meeste aandacht krijgen.

Maar de belangrijkste ruimtes van allemaal dan, de toiletten? Deze bescheiden ruimtes in het gebouw zijn de enige ruimtes waar iedereen meerdere keren per dag komt, van de directie tot de stagiair. Desondanks denken officemanagers er vaak niet aan om de toiletruimtes eens een keer een opknapbeurt te geven en te optimaliseren.

Door te zorgen dat de toiletruimtes gerieflijk en schoon zijn, kunnen organisaties ziektes terugdringen die de productiviteit van werknemers aantasten, zorgen dat de werknemers tevreden zijn en een goede indruk maken op klanten en bezoekers. En daar spelen wij nu juist een rol.

Bij Staples hebben we een gezegde: Een betere ruimte leidt tot beter werk. En dat geldt net zo goed voor de WASHSPACE.

Preventie is alles

Black Woman Working from Home And Sneezing For Cold

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie mist de gemiddelde EU-werknemer meer dan 11 werkdagen per jaar als gevolg van ziekte, terwijl uit een ander onderzoek bleek dat de kosten van dit productiviteitsverlies ongeveer 2,5% van het Europese BBP en dus miljarden euro's per jaar bedragen.

Bovendien is het fenomeen presenteïsme (op het werk verschijnen terwijl u ziek bent) in opkomst. Meer dan de helft van de werknemers zegt dat ze weleens naar kantoor zijn gegaan terwijl ze griep of een andere gemakkelijk overdraagbare ziekte hadden. Dit heeft niet alleen effect op het prestatieniveau van de zieke werknemer zelf, maar het betekent ook dat andere werknemers aangestoken kunnen worden die dan ziek melden of de cyclus van presenteïsme voortzetten.

En nog erger: Werknemers kunnen ziektes verspreiden zonder het te weten. Het griepvirus kan wel 72 uur overleven op harde oppervlakken zoals deurknoppen, tafels in diverse ruimtes en kantoorapparaten en zich dus al die tijd door het kantoor verspreiden voordat werknemers symptomen vertonen.

Met een uitnodigende en goed bevoorrade WASHSPACE kunnen werkgevers hun werknemers helpen de verspreiding van virussen op kantoor te voorkomen. Onderzoeken hebben aangetoond dat handen wassen het risico op griep met 50% vermindert en op verkoudheid met 70%. Het kost slechts 45 seconden effectief handen wassen met goede zeep om 99,9% van alle virussen op handen te doden. Papieren handdoekjes verminderen bacteriën met bijna 80%. Als een organisatie de algemene gezondheid en het welzijn van haar personeel wil verbeteren, dan moet zij bij de WASHSPACE beginnen.

Een bedrijf beoordelen aan de hand van de toiletten

Public modern restroom , 3d rendering

Behalve dat een goede WASHSPACE de werknemers gezond houdt, is dit ook een belangrijk punt voor klanten. Eén onderzoek liet zien dat bijna driekwart van de consumenten van mening is dat vieze toiletten een teken zijn van slecht management binnen een bedrijf. Twee derde van de consumenten zei dat vieze toiletten hun mening over het bedrijf negatief beïnvloedde, dat het aangeeft dat het bedrijf niet om haar klanten geeft en dat het bedrijf lui en slordig is.

Bedrijven kunnen net zoveel moeite doen en geld uitgeven aan het opbouwen van hun merk en het aantrekken van klanten als ze willen, maar als hun WASHSPACE niet van hoge kwaliteit is, is het misschien wel allemaal voor niets.

Een belangrijk rustpunt

Veel bedrijven hebben open kantoren, zonder deuren of ruimtes, om de samenwerking te bevorderen. Dit kan betekenen dat het niet zo makkelijk is om een rustpunt te vinden in de dag. De WASHSPACE is misschien wel de enige plek in het kantoor waar de werknemer de deur op slot kan doen, even helemaal privé kan zijn en zijn of haar gedachten de vrije loop kan laten. Wat dat betreft is de WASHSPACE van tegenwoordig net zo belangrijk voor de geestelijke als de lichamelijke gezondheid.

En niet alleen dat, maar er wordt ook werk verricht in de WASHSPACE: bijna 40% van de ondervraagden zeiden dat ze weleens e-mails lezen of versturen in de toiletruimte. Smartphones, tablets en zelfs laptops zijn apparaten waar werknemers vaak de hele dag mee rondlopen. Om rekening te houden met het feit dat mensen vaak hun apparatuur mee naar het toilet nemen, installeren sommige bedrijven nu planken in de hokjes en zorgen ze dat er een goede wifi-verbinding is.

Wanneer een WASHSPACE schoon en goed is ingericht, kunnen werknemers en klanten beter werken en voelen ze zich prettiger. Meer informatie over onze sanitaire oplossingen en hoe u zorgt dat uw werknemers gezond en tevreden blijven.

Delen via:

Lees verder

Contact
close

Een persoonlijk gesprek

U kunt een Staples-accountmanager bellen op het volgende nummer:

088 45 45 000

U kunt ook het onderstaande formulier invullen. Een van onze accountmanagers zal dan snel contact met u opnemen.

Get Help NL

Form
Submit