Logo Staples

De makkelijkste manier om jouw organisatie een productiviteit boost te geven

En 4 andere onderschatte effecten van een voorjaarsschoonmaak

Delen via:

Wist je dat een vrolijke voorjaarsvibe een echt energieshot aan je organisatie geeft? Met alle positieve gevolgen voor de productiviteit van dien! Maar dit is zeker niet het enige effect van een stevige voorjaarsschoonmaak. Het is het grootste cadeau aan je klanten en collega’s en hieronder lees je waarom.

1. Een professionele indruk

We kennen allemaal de bizarre wetenschap achter de eerste indruk. Het is slechts secondewerk waarin ons brein een oordeel velt. Je wilt dus in no-time de juiste snaar raken bij klanten die jouw organisatie voor het eerst bezoeken.

Afwas, propvolle prullenbakken en rommelige bureaus kunnen twee dingen betekenen: Je bent óf te druk óf onprofessioneel. In beide gevallen kun je je afvragen of er sprake is van de juiste prioriteiten, want een ongeorganiseerd kantoor gaat ten koste van de efficiëntie en effectiviteit. En is dat laatste niet precies wat klanten zo belangrijk vinden? De voorjaarsschoonmaak vormt een goede aanleiding om het kantoor (en de entree!) te laten matchen met wat je als merk wilt uitstralen.

2. Minder ziekteverzuim

Dankzij een driewekelijks bezoekje van de schoonmaker zit het met de hygiëne in jouw organisatie wel snor, toch? No way Jose, de feiten vertellen ons wat anders. Ziekteverzuim vormt nog altijd een forse last voor werkgevers, wist je dat de gemiddelde afwezigheid in bijvoorbeeld Groot-Brittannië alleen al 19 dagen per persoon is? Dat is bijna 4 weken per jaar! Natuurlijk komt niet alles door de arbeidshygiëne, maar een significant aandeel gaat om verkoudheid, griep, buikgriep en voedselvergiftiging opgelopen op kantoor. Hoogste tijd om de hand in eigen boezem te steken en een heuse schoonmaakrevolutie te ontketenen! Dan kan dat ziektepercentage ook naar beneden.

Een schoonmaakrondje van 10 minuten

Checklist voor een schone en gezonde werkplek zonder onnodige schoonmaakkosten


Download Checklist

3. Betere informatiebeveiliging

Niemand zit te wachten op een grootschalige lek van klantgegevens. Maar gelukkig is van chaotische bureaus en rondslingerend papierwerk in jouw organisatie geen sprake, toch? Wist je dat insider threats, beveiligingsrisico’s van binnenuit de organisatie, voor 45% van de gevallen (*Infosecurity Magazine) verantwoordelijk voor een datalek? Oeps…

Toegeven, jouw organisatie kan best een opfriscursus gebruiken. Een ‘clean desk policy’ is de eerste stap om de organisatie datalekproof te maken. Aan het einde van de dag zijn de bureaus leeg. Maar het beleid omvat meer:

  • Plaats naast elke printer een papiervernietiger;
  • Zorg in elke ruimte en bij elk bureau voor vergrendelbare opbergruimtes;
  • Bewaar sleutels achter slot en grendel;
  • Zorg voor voldoende prullenbakken;
  • En ruim je papierwerk op, of informatie nu (strikt) vertrouwelijk is of niet.

4. Verhoogde productiviteit

"Als een rommelig bureau een rommelig hoofd betekent, wat betekent dan een leeg bureau?" Juist ja. Bureau hamsteraar Einstein zweerde erbij: een rommelig bureau bevordert het creatief denkproces. Maar in hoeverre bevordert het ook de productiviteit?

Productiever zijn op het werk is geen hogere wiskunde, maar het vraagt wel om een stukje timemanagement. Een clean desk is een effectieve start om je productiviteit op het werk te verhogen, doordat je:

  • geen tijd verliest met het zoeken naar de juiste documenten;
  • niet eerst ruimte hoeft te maken om te werken;
  • gestimuleerd wordt je werkzaamheden te digitaliseren;
  • en geen afleiding hebt door zaken die geen prioriteit hebben.

5. Blije collega’s

Het voorjaar is dé tijd van het jaar om een frisse wind te laten waaien en collega’s warm te maken voor nieuwe ideeën en initiatieven. Wil je dus de puntjes op de i zetten, maak dan gebruik van de positieve sfeer en geef je organisatie een extra energieboost. Steek extra energie in een prettige en schone werkomgeving. Laat zien dat je geeft om het welzijn van je collega’s en wie weet hoor je hen binnenkort zelfs een vrolijke noot zingen…net als de vogels!

Delen via:

Lees Verder

Contact
close

Een persoonlijk gesprek

U kunt een Staples-accountmanager bellen op het volgende nummer:

088 45 45 000

U kunt ook het onderstaande formulier invullen. Een van onze accountmanagers zal dan snel contact met u opnemen.

Get Help NL

Form
Submit