Logo Staples

Een lichtere, betere WORKSPACE: hoe slimme verlichting uw kantoor volledig kan veranderen.

Delen via:

Innovatieve bedrijven over de hele wereld, zoals Google en Lego, beseffen steeds meer het belang van een slimme, gastvrije WORKSPACE. Ze optimaliseren flexibel ontwerp en introduceren coole snufjes, maar verlichting krijgt nog te weinig aandacht.

Wij denken dat optimale verlichting, waarin de mens centraal staat, een organisatie volledig kan veranderen. Of het nu gaat om het creëren van een academische ambiance, die diepe gedachten stimuleert of het opwekken van de energie die nodig is om te innoveren – verlichting is essentieel. Wij laten zien waarom dit zo is, en hoe het uw organisatie totaal kan veranderen.

Verlichting is meer dan alleen licht opwekken – het kan ernstige gevolgen hebben voor onze fysieke en emotionele gezondheid. Er is aangetoond dat zwak, kunstmatig of fel licht problemen kan veroorzaken, zoals vermoeide ogen, hoofdpijn, slaperigheid en slechte concentratie. Bepaalde soorten licht verstoren het dag/nachtritme, met stress als gevolg. Omdat we zoveel tijd op het werk doorbrengen, stoppen deze effecten niet wanneer we uitklokken. Problemen op het werk kunnen alle andere aspecten van ons leven beïnvloeden. Verlichting is niet de enige factor die van belang is voor een goede werk- en thuisomgeving, maar levert daaraan wel een belangrijke bijdrage.

STA0388 Lighting Infographic NL v6.0 PAGES-1_NEW.jpg

Ten behoeve van dit rapport hebben we 7.000 kantoormedewerkers in heel Europa gevraagd wat ze vinden van de verlichting op hun werk. Verder probeerden we het verband te achterhalen tussen verlichting, geluk en productiviteit. Maar liefst 79% van de respondenten vond kantoorverlichting belangrijk en een derde vond hun huidige lichtsituatie deprimerend of demotiverend. Maar liefst 65% gaf aan zich meer gewaardeerd te zullen voelen als hun organisatie zou investeren in de kantoorruimte – een cijfer waar we niet omheen kunnen.

 

STA0388 Lighting Infographic NL v5.0 Pages-2.jpg

Gelukkig zijn er allerlei oplossingen beschikbaar waarmee u een optimale verlichtingsomgeving kunt creëren, waarin gezondheid en geluk van uw medewerkers centraal staan. Prioriteit geven aan daglicht, ruimtelijke ontwerpers inschakelen en biodynamische verlichting installeren zijn bijvoorbeeld een paar manieren om een begin te maken met het creëren van een optimale kantooromgeving.

STA0388 Lighting Infographic NL v5.0 Pages-3.jpg

 

Verlichting op kantoor krijgt te weinig aandacht – er is vaak te weinig daglicht of er is te veel scherpe TL-verlichting. Ook de meest vooruitstrevende organisaties richtten zich tot nog toe vooral op ruimtelijke vormgeving en kantoorvoorzieningen. Maar alle pingpongtafels ter wereld kunnen de negatieve effecten van slechte verlichting, zoals hogere stressniveaus, vermoeide ogen en hoofdpijn, niet wegnemen. Door de verlichting aan te passen kunt u niet alleen uw WORKSPACE transformeren, maar ook het welzijn en het prestatievermogen van uw werknemers.

STA0388 Lighting Infographic NL v5.0 Pages-4.jpg

We brengen een groot deel van de dag, week en ons leven door op kantoor. Daarom moeten we in een omgeving kunnen werken, die bevorderlijk is voor gezondheid, welzijn en productiviteit. Verlichting is een belangrijke factor, die een WORKSPACE kan veranderen van somber en geestdodend in positief en inspirerend. Aangetoond is dat een goed verlichte werkomgeving bevorderlijk is voor onze creativiteit, prestaties en productiviteit, en zelfs onze samenwerking met collega’s.

STA0388 Lighting Infographic NL v6.0 PAGES-5_NEW.jpg

Het is tijd om verlichting de prioriteit te geven die het verdient, of het nu gaat om een kleine ruimte die wordt gedeeld met een paar collega’s of om een groot, internationaal kantoor. Elke organisatie is uniek en heeft zijn eigen speciale mix van verlichtingsbehoeften. Misschien kunt u geen grote veranderingen doorvoeren, maar ook kleine aanpassingen kunnen een enorm verschil maken. U kunt beginnen uw WORKSPACE te verbeteren door voorwerpen te verplaatsen om meer daglicht te krijgen, meer lampen te installeren, lichtsterkte en -tinten aan te passen in verschillende delen van het kantoor en werknemers meer zeggenschap te geven over de verlichting van hun voorkeur.

 

STA0388 Lighting Infographic NL v5.0 Pages-6.jpg

Met ruimtelijk ontwerp, temperatuurregeling en optimale verlichting kunt u een productieve, plezierige werkomgeving creëren die het welzijn van werknemers bevordert. Investeren in uw WORKSPACE is investeren in uw werknemers. En dat is de beste manier om een goed functionerend kantoor te creëren.

Lees het hele rapport voor het volledige verhaal. 

Delen via:

Lees verder

Contact
close

Een persoonlijk gesprek

U kunt een Staples-accountmanager bellen op het volgende nummer:

088 45 45 000

U kunt ook het onderstaande formulier invullen. Een van onze accountmanagers zal dan snel contact met u opnemen.

Get Help NL

Form
Submit