Logo Staples

Laten we voor eens en voor altijd een oplossing kiezen: elektrische handdrogers of papieren handdoekjes?

Delen via:

We weten allemaal hoe belangrijk handen wassen is. Een goede handhygiëne helpt de verspreiding van ziekten voorkomen en dat houdt ons gezond. Volgens een onderzoek van Katrin wast in Europa ongeveer tachtig procent van de mensen hun handen na bezoek aan een openbaar toilet, en tussen 63 en 71 procent droogt ze ook. Wanneer ze in een openbaar toilet de keuze hebben, gebruiken de meeste mensen - volgens hetzelfde onderzoek - liever papieren handdoekjes dan een handdroger. Maar is dat werkelijk de beste keuze?

Hygiëne

In dit opzicht bieden papieren handdoekjes een duidelijk voordeel. Uit onderzoek door de University of Westminster bleek dat in de luchtstroom van handdrogers ten minste zes soorten darmbacteriën voorkwamen, met inbegrip van fecaliën. Handdrogers blazen deze ziekteverwekkers in de ruimte en op onze handen. En op het European Tissue Symposium werd vastgesteld dat de krachtige jet-airsystemen de hoeveelheid bacteriën op de handen verhogen van 42 procent tot maar liefst 200 procent, terwijl papieren handdoekjes de hoeveelheid bacteriën verminderen met wel 77 procent.

Invloed op het milieu

Handdrogers kunnen beter zijn voor het milieu, omdat ze geen afval produceren, maar ze verbruiken wel veel stroom. Uit onderzoek door Environmental Research Management in Oxford bleek dat handdrogers leiden tot een kleinere ecologische voetafdruk dan het gebruik van papieren handdoekjes, aangenomen dat mensen twee handdoekjes per keer gebruiken. Automatische dispensers voor papieren handdoekjes kunnen de hoeveelheid afval echter in toom houden door een juiste hoeveelheid te verstrekken. En fabrikanten van papieren handdoekjes, zoals Katrin, streven naar een zo milieuvriendelijke mogelijk productieproces en pleiten voor duurzame bosbouw. 

Efficiëntie

Om ten volle te profiteren van de gezondheidsvoordelen van handen wassen, moeten de handen ook worden gedroogd. Bacillen verspreiden zich immers sneller op een vochtig oppervlak. Bij gewone handdrogers duurt het drogen de volle 30 seconden, bij jet-drogers gaat het sneller. Maar omdat drogers meer tijd in beslag nemen dan een papieren handdoekje, gaan mensen vaak met natte handen weg. Met papieren handdoekjes gaat het handen drogen sneller en door de wrijving van het papier worden ook meer bacillen verwijderd. 

Kosten

Welke de duurste oplossing is van de twee hangt af van het gedrag van de gebruikers en het aantal mensen dat er gebruik van maakt. Hoewel papieren handdoekjes vaak moeten worden vervangen, kunnen elektrische drogers kostbaar zijn om aan te schaffen en te installeren, terwijl ze veel bewegende onderdelen bevatten die defect kunnen raken en gerepareerd moeten worden. 

De winnaar?

Met alleen al 10 miljoen bacteriën op de gemiddelde werkplek is de belangrijkste reden om uw handen te drogen ongetwijfeld om de verspreiding van bacteriën te voorkomen. Terwijl beide oplossingen voor- en nadelen hebben, winnen papieren handdoekjes het uiteindelijk van handdrogers, omdat gebruikers er de voorkeur aan geven, en omdat ze hygiënischer en efficiënter zijn. Wat heeft u aan een handdroger aan de wand als uw medewerkers hem niet gebruiken, en wanneer ze dat wel doen, ze hem niet lang genoeg gebruiken om effectief te zijn?

Bekijk de sanitaire oplossingen van Staples - een assortiment producten dat helpt om uw medewerkers gezond te houden, waaronder papieren handdoekjes en dispensers die deel uitmaken van onze partnerrelatie met Katrin.

Delen via:
Contact
close

Een persoonlijk gesprek

U kunt een Staples-accountmanager bellen op het volgende nummer:

088 45 45 000

U kunt ook het onderstaande formulier invullen. Een van onze accountmanagers zal dan snel contact met u opnemen.

Get Help NL

Form
Submit