Logo Staples

5 Manieren waarop u (ja, u!) cyberbeveiliging kunt verbeteren

Delen via:
staples

Als een cybercrimineel wil inbreken in de netwerken van uw bedrijf, is er geen betere plek om een gat in de beveiliging te slaan dan binnen het gebouw. IT-netwerken zijn over het algemeen goed beveiligd, maar misschien bent u nu net degene bij wie de hacker aanklopt voor hulp. "Onmogelijk," zegt u. "Dat zou ik nooit doen." Misschien niet met opzet, maar u realiseert zich waarschijnlijk niet hoe u gemakkelijk u voor het karretje kan worden gespannen van iemand die in de netwerken van uw bedrijf probeert te komen.

Denk maar niet dat hackers altijd met een zorgvuldig voorbereid plan binnenkomen, door zich voor te doen als telefoon- of netwerktechnicus. Soms is het gewoon een oplichter die aast op iemands hulpvaardige aard. En een beveiligingsinbreuk komt niet altijd in de vorm van een doelbewuste aanval, maar kan via een onschuldige e-mail of een USB-stick plaatsvinden.

Wat kan een doorsnee medewerker doen om cyberrisico's zo klein mogelijk te houden?

1. Vergrendel uw computer en/of activeer de slaapstand wanneer u bij uw bureau wegloopt. Dit belemmert iemand die wacht op een kans om de IT-beveiliging te kraken op een werkstation dat actief is en onbeheerd wordt achtergelaten.

2. Laat bezoekers niet zonder begeleiding rondwandelen. Veel bedrijven laten bezoekers niet toe in de backoffice en dat is over het algemeen bijzonder verstandig. Maar zelfs conferentieruimten kunnen kwetsbaar zijn, dus laat bezoekers nooit alleen in een ruimte met netwerkkabels die op een laptop kunnen worden aangesloten.

3. Laat iemand die u niet kent en vertrouwt nooit in de buurt van uw bureau komen als u er niet bent, of uw computer nu vergrendeld is/in de slaapstand staat of niet. Malware of keystroke loggers kunnen in enkele seconden worden geïnstalleerd als u even niet kijkt.

4. Zorg dat u op de hoogte bent van de beveiligingsplannen en -richtlijnen van uw bedrijf; een gedocumenteerd plan voor cyberbeveiliging maakt kantoormedewerkers bewust van het belang van preventie. Wanneer iedereen op kantoor de noodzaak voor cyberbeveiliging inziet, kunnen schendingen als gevolg van onbedoelde of kwaadwillige activiteiten worden voorkomen.

5. Zorg ervoor dat uw antivirussoftware up-to-date is. Vandaag de dag worden bestanden van een geheugenstick overgezet op een mobiel apparaat of een netwerkstation en andersom. Daarom is het van cruciaal belang dat elk apparaat en netwerkknooppunt is voorzien van voldoende beveiliging. Dat geldt dus niet alleen voor uw desktop-pc.

Uiteindelijk kan geen enkele medewerker alle slechteriken buiten de deur houden, maar u kunt wel een aantal stappen nemen om het hen moeilijker te maken om van binnenuit in uw netwerk te komen.

Delen via:

Lees Verder

Contact
close

Een persoonlijk gesprek

U kunt een Staples-accountmanager bellen op het volgende nummer:

088 45 45 000

U kunt ook het onderstaande formulier invullen. Een van onze accountmanagers zal dan snel contact met u opnemen.

Get Help NL

Form
Submit