Logo Staples

Gebouwveiligheid en beveiligingsmaatregelen

Delen via:
staples

Locatiebeheerders hebben de ongelooflijk moeilijke taak om ervoor te zorgen dat hun gebouw en eventuele bijgebouwen en andere ruimten voldoen aan de plaatselijk geldende wet- en regelgeving.

Hier vindt u een aantal aandachtspunten voor optimale gebouwveiligheid:

Brandveiligheid
Door regelmatige brandveiligheidscontroles kan potentieel brandgevaar worden geïdentificeerd dat mogelijk is ontstaan sinds de inrichting van de faciliteiten. Controleer ook of medewerkers bekend zijn met wat ze moeten doen in geval van brand. Handhaaf en controleer de werking van branddeuren en brandalarmen. Hebt u de nieuwste bordjes voor nooduitgangen en dergelijke die op uw locatie verplicht zijn? Bij gebrek aan brandveiligheidscontroles en het niet onderhouden van noodvoorzieningen kan uw bedrijf worden beboet - maar het kan zelfs leiden tot verlies van mensenlevens. Deze maatregelen zijn des te belangrijker voor bedrijven met openbare faciliteiten.  

Gezondheid en veiligheid
Voldoen al uw kantoorfaciliteiten nog aan de gezondheids- en veiligheidsvoorschriften? Volgen nieuwe medewerkers uw procedures? Neem de tijd om te controleren of er geen losse kabels of andere struikelgevaren zijn, of leuningen goed vast zitten en veilig zijn en of er geen andere gevaren zijn ontstaan sinds uw laatste controle.  Werk waar nodig de richtlijnen voor gezondheid en veiligheid bij, bijvoorbeeld als de omvang van uw bedrijf is veranderd. Zorg ervoor dat EHBO-koffers compleet zijn en vul de inhoud direct na gebruik aan. Zorg ervoor dat u goed opgeleid personeel en de juist noodprocedures hebt. 

Gebouwbeveiliging
Weet u wie uw gebouw binnenkomen en verlaten? Het is van essentieel belang om dat bij te houden. Beveiligingspasjes, cameratoezicht en sloten met een elektronische sensor kunnen allemaal bijdragen aan een veiligere omgeving en dat is noodzakelijk als uw bedrijf met gevoelige informatie werkt. 

Delen via:

Lees verder

Contact
close

Een persoonlijk gesprek

U kunt een Staples-accountmanager bellen op het volgende nummer:

088 45 45 000

U kunt ook het onderstaande formulier invullen. Een van onze accountmanagers zal dan snel contact met u opnemen.

Get Help NL

Form
Submit