Logo Staples

Het eenvoudige en veilige alternatief voor spijkers en schroeven

Delen via:
  • Tesa

Veel kleine en middelgrote bedrijven staan in de huidige marktomstandigheden voor grote uitdagingen. Middenstanders worden geconfronteerd met snel veranderende markten, groeiende concurrentie en de behoefte aan hooggekwalificeerde medewerkers. Een klein bedrijf kan echter concurrerend blijven door zijn middelen optimaal te benutten. Daaronder valt ook het aanbieden van een werkplek waar de ruimte optimaal wordt benut en die een vriendelijke en uitnodigende uitstraling heeft. Het inrichten van zo'n werkplek kan voor veel bedrijven echter ook een uitdaging vormen: Hoewel er behoefte aan een praktisch en eenvoudig ingerichte kantoorruimte is, kunnen de daarvoor benodigde voorwerpen vaak niet adequaat worden gemonteerd. Het probleem voor kleine bedrijven is namelijk dat ze hun kantoorruimtes meestal niet hebben gekocht, maar deze huren. En dus zien veel bedrijven af van boren en monteren, omdat ze de gehuurde ruimte niet willen beschadigen.

Het is dus duidelijk dat klassieke bevestigingsmiddelen zoals schroeven en spijkers niet meer aan de moderne eisen van de bedrijven van tegenwoordig voldoen. Voor het inrichten van een moderne en flexibele werkplek kiezen veel bedrijven vandaag de dag daarom voor dubbelzijdig klevende alternatieven. De voordelen zijn duidelijk:

Eenvoudig aanbrengen zonder duur gereedschap
Het duidelijkste voordeel van klevende bevestigingsmiddelen is uiteraard de eenvoudige manier van aanbrengen. Er is geen expertise, talent, duur gereedschap of een lange inwerkperiode nodig om voorwerpen stevig te bevestigen. Bovendien biedt het uitgebreide assortiment klevende bevestigingsmiddelen tegenwoordig een alternatief voor elke ondergrond, ongeacht of het gaat om tapijt, tegel, gips of steen.

Eenvoudig te verwijderen
Het verwijderen is vaak net zo eenvoudig als het aanbrengen. Hoewel veel producten stevig en permanent vastzitten, kunnen ze toch zonder resten worden verwijderd en vaak ook opnieuw worden gebruikt. Belangrijk hierbij is alleen dat altijd het juiste product voor de juiste ondergrond wordt gekozen.

Minder beschadigingen
Als het gaat om gehuurde ruimtes, mijden veel bedrijven vaak grote renovatiewerkzaamheden, omdat muren snel beschadigd kunnen raken. Vooral bij werkzaamheden in keuken- en toiletruimtes kunnen onervaren arbeiders snel schade met langetermijngevolgen veroorzaken, bijvoorbeeld door het boren in buizen of kabels. Bovendien gaat het gebruik van elektronische apparatuur in vochtige ruimtes ook altijd gepaard met gevaren.

Minder verwondingen
Veel gebruikers hebben groot respect voor zware gereedschappen en deze angst is niet ongegrond: alleen al in Duitsland gebeuren er jaarlijks ongeveer 300.000 ongelukken bij doe-het-zelvers. Daarom stellen veel gebruikers montagewerkzaamheden liever uit, voordat ze zelf met een boormachine en hamer aan de slag gaan. Zelfs voor zeer ervaren gebruikers kan het schroeven, boren en timmeren snel gevaarlijk worden. Overmatig zelfvertrouwen bij de omgang met boormachines kan snel tot nalatigheid leiden, veel gebruikers dragen bijvoorbeeld niet de noodzakelijke veiligheidsbril en de juiste kleding. Wijde mouwen, kettingen of lange, loshangende haren kunnen snel verstrikt raken in de boor, met mogelijk nare gevolgen.

Minder stof
Verwondingen en ongevallen zijn echter niet de enige gevaren die van elektrisch gereedschap uitgaan. Naast het gevaar voor direct lichamelijk letsel is er bovendien indirecte gezondheidsschade door stof. Veel klassieke bevestigingsgereedschappen veroorzaken een heleboel stof en vuil tijdens het gebruik. Voor veel gebruikers die regelmatig aan deze stofbelasting worden blootgesteld, kan dit een enorme invloed op hun gezondheid hebben met mogelijke langetermijngevolgen, zoals astma of allergische reacties. Uiteraard kan niet elke toepassing door een boorvrij alternatief worden vervangen, maar het loont gebruikers om de moeite nemen om zoveel mogelijk toepassingen te mijden om het gezondheidsrisico te verminderen.

Delen via:

Lees verder

Contact
close

Een persoonlijk gesprek

U kunt een Staples-accountmanager bellen op het volgende nummer:

088 45 45 000

U kunt ook het onderstaande formulier invullen. Een van onze accountmanagers zal dan snel contact met u opnemen.

Get Help NL

Form
Submit