Logo Staples

Hoe zou uw kantoor eruitzien zonder gezondheids- en veiligheidsvoorschriften?

Delen via:
Staples_article

Gezondheids- en veiligheidsvoorschriften hebben de afgelopen jaren een slechte reputatie gekregen. Ze worden regelmatig als belachelijk ervaren door de overdreven voorzichtige regels. Maar, zoals met veel hedendaagse mikpunten van spot, zijn ook gezondheids- en veiligheidsvoorschriften en de redenen dat ze er zijn evident, en profiteert iedereen er op een bepaalde manier van!

Eén van de beste manieren om te onderzoeken hoe deze voorschriften positief zijn in plaats van negatief, is door je een kantoor voor te stellen waar geen regels gelden en welke impact dit zou hebben op werkgevers en werknemers.

Arbeidsvoorwaarden

Er zijn een groot aantal richtlijnen opgelegd door de EU-OSHA, het agentschap van de Europese Unie voor beroepsmatige veiligheid en gezondheid, waarin de wetgeving inzake arbeidsvoorwaarden is vastgelegd. Deze omvatten ergonomische richtlijnen, blootstelling aan lichamelijke risico's, evenals het afwegen van risico's, zoals de gevaren van het verkeerd tillen van zware gewichten.

Zonder deze, en vele andere veiligheids- en gezondheidseisen, zou uw kantoor een heel andere plek zijn om te werken. Door onvoldoende zorg voor het welzijn van uw medewerkers zouden in het Verenigd Koninkrijk de dagen die verloren gaan door ziekte en verwondingen hoger uitvallen dan het huidige niveau van 27,3 miljoen, zoals naar schatting verloren ging in 2014-15. Het is onvermijdelijk dat dit een groot effect heeft op de productiviteit en winstgevendheid van uw organisatie.

Werkuren

Strenge regels zijn ingevoerd met betrekking tot het aantal uren dat werknemers contractueel verplicht moeten werken en niemand mag worden gedwongen om meer dan 48 uur per week te werken, tenzij ze schriftelijk aangeven het hiermee eens te zijn. Er zijn ook regels met betrekking tot uren tussen ploegendiensten en de verplichte pauzes die moeten worden genomen na een bepaalde periode van onafgebroken werkuren, evenals regels voor het wettelijk bedrag van het vakantiegeld waar werknemers recht op hebben. 

Als deze regels niet van kracht zijn en werknemers geen gestelde limieten zouden hebben van de hoeveelheid uren die ze moeten werken, zouden ze al snel gedemotiveerd raken en meer ongelukken zouden dan simpelweg gebeuren omdat personeel te moe is om de veiligheidsprocedures te volgen. 

Organisatie reputatie en winstgevendheid

Als er geen aandacht is voor gezondheid en veiligheid zal de reputatie en winstgevendheid van uw organisatie hier waarschijnlijk onder lijden. Het kan lastig zijn om personeel te behouden als ze niet in een veilige omgeving kunnen werken waar het welzijn van de werknemers hoog in het vaandel staat. Als bekend wordt hoe groot het verloop van uw personeel is, kan het toekomstige werknemers tegenhouden om te solliciteren bij uw bedrijf. 

Werknemers die de pech hebben gehad om op de werkvloer blessures op te lopen, zouden uw bedrijf voor de rechter kunnen dagen en recht hebben op schadevergoeding, waardoor u reputatie- en financiële schade zou kunnen oplopen. Vervolgens zijn er ook boetes die u moet betalen voor het overtreden van de gezondheids- en veiligheidsregels, met waarschijnlijke publicaties hierover als gevolg. Voor u het weet kan het onmogelijk worden om te blijven functioneren.

Met dit in gedachten zien gezondheids- en veiligheidsregels er ineens een stuk minder uit als gewoonweg strenge regelgeving en meer als iets verstandigs dat is bedacht om zowel uw organisatie als uw werknemers te beschermen. Dit zijn regels die goede werkgevers tot in detail willen volgen!

Delen via:

Lees verder

Contact
close

Een persoonlijk gesprek

U kunt een Staples-accountmanager bellen op het volgende nummer:

088 45 45 000

U kunt ook het onderstaande formulier invullen. Een van onze accountmanagers zal dan snel contact met u opnemen.

Get Help NL

Form
Submit