Logo Staples

Top 5 inzichten in hoe u de beveiliging van uw printers kunt verbeteren

Delen via:
  • Hp

Hoeveel weet u écht over uw printers? De meeste mensen zijn zich niet bewust van de risico’s, dus bekijk deze top 5 van inzichten in hoe u de beveiliging van uw printers kunt verbeteren.

In veel gevallen vormen printers en multifunctionele printers (MFP’s) een van de zwakste schakels in de beveiliging van de IT-activiteiten van een bedrijf. Omdat printers achter een firewall zitten nemen veel senior managers en IT-professionals onterecht aan dat hun zakelijke informatie tegen indringers beschermd is. Wat vaak vergeten wordt is dat printers toegang kunnen bieden tot privé-informatie in geprinte afbeeldingen. Ook kunnen indringers afdrukbestanden onderscheppen of gebruikersgegevens ontdekken waarmee toegang tot andere computers en servers op het netwerk verkregen kan worden.

De meeste bedrijven krijgen met printbeveiligingsrisico’s te maken. Maar toch zegt slechts de helft (59 procent) van door het Ponemon Institute geïnterviewde bedrijven dat printerveiligheid belangrijk voor hun zakelijke processen is. Het meeste beveiligingsbeleid dekt printen niet. En van het managementteam is zo’n 40 procent eerder meer betrokken bij besluitvorming over algemene IT-veiligheid dan voor printbeveiliging. Dit gebrek aan aandacht maakt bedrijven kwetsbaar voor kostbare aanvallen van binnen en buiten hun organisaties.

Zelfs als men de kwetsbaarheden begrijpt kan het opzetten van een complete beeldverwerkings- en printbeveiligingsstrategie gecompliceerd zijn. De gemiddelde MFP bevat meer dan 200 configuratie- en veiligheidsgerelateerde instellingen. Beveiliging van apparaten vereist gecoördineerde bescherming van hard- en software, plus uitgebreide oplossingen voor controle en beheer.

Wat u kunt doen
Hieronder staan de belangrijkste vijf  inzichten die  uw beveiligingsteam kunnen helpen de risico’s die aan netwerkprinters verbonden zijn te begrijpen, waardoor zij weloverwogen besluiten kunnen nemen om apparaten, gegevens en documenten beter te beveiligen.

1. IT-leidinggevenden moeten hetzelfde over printers als over PC’s gaan denken om bedrijfsnetwerken effectief te kunnen beveiligen.
Elk toegangspunt vormt een risico voor uw netwerk. Printers en pc’s zijn qua architectuur vergelijkbaar en kunnen allebei, indien onbeveiligd, uw netwerk kwetsbaar maken voor cyberaanvallen.

2. Netwerken zijn slechts zo veilig als hun zwakste ingangspunt, wat betekent dat IT ervoor moet zorgen dat het veiligheidsbeleid zich uitstrekt over alle apparaten die toegang tot het netwerk hebben.
Koplopers in beveiliging weten dat printers kwetsbaar zijn en anticiperen zelfs op problemen, maar nemen nog steeds niet de noodzakelijke stappen om printers en multifunctionele printers (MFP’s) te inventariseren en beveiligen.

3. Een toenemend aantal apparaten heeft via het netwerk toegang tot printers waardoor het aantal datapaden dat beveiligd moet worden ook toeneemt.
Het succes van mobiele connectiviteit, telewerken en de “bring your own device” (BYOD) cultuur creëert meer toegangspunten voor cybercriminaliteit dan ooit tevoren.

4. Uw printers beschermen hoeft niet moeilijk te zijn omdat nieuwe beveiligingstools het makkelijk maken aan basisvereisten te voldoen en uw netwerk veilig te houden.
U kunt tot zo’n 250 beveiligingsopties instellen op een MFP. Een beveiligingsbeheertool met volgens industrienormen ingebouwde maatregelen – zoals vastgesteld door het National Institute of Standards and Technology (NIST) – kan het “verharden” van apparaten helpen vergemakkelijken.

5. IT dient printers op te nemen in systemen voor kwetsbaarheid en gebeurteniscontrole.
Door uw printersysteemlogs aan een “security information and event management (SIEM)”-tool te koppelen kunnen systeembeheerders bedreigingen voor het hele netwerk evalueren.

Delen via:

Lees verder

Contact
close

Een persoonlijk gesprek

U kunt een Staples-accountmanager bellen op het volgende nummer:

088 45 45 000

U kunt ook het onderstaande formulier invullen. Een van onze accountmanagers zal dan snel contact met u opnemen.

Get Help NL

Form
Submit