Logo Staples

Wat kost vals geld ondernemers?

Delen via:
  • Safescan

Volgens schattingen hebben bedrijven in de EU sinds de invoering van de euro (2002) al minimaal 500 miljoen euro schade geleden door vals geld. In de VS kost vals geld bedrijven naar schatting jaarlijks 200 miljard dollar. Elke ondernemer loopt het risico vals geld aan te nemen. De beste manier om dit te voorkomen, is door bij de kassa een duidelijk en actief anti-valsgeld beleid te volgen.

Welke valutas worden het meest vervalst?
In absolute termen wordt de Amerikaanse dollar het meest vervalst. Procentueel gezien voert het Britse pond de lijst aan. Maar ook de euro wordt veel nagemaakt. Sinds de invoering van de euro in 2002 is de hoeveelheid vals geld die in Europa in omloop is, gestaag toegenomen. Het einde van deze trend is nog niet in zicht.

Hoe worden bankbiljetten tegen vervalsing beschermd?
Om een eerste drempel tegen vervalsing op te werpen, drukken centrale banken hun bankbiljetten op speciaal papier met katoen en linnen of met polymeren (dit laatste is sterk in opkomst). Daarnaast worden er diverse complexe echtheidskenmerken in de biljetten verwerkt. Alle valsgelddetectoren maken hiervan gebruik om de echtheid van bankbiljetten te controleren. Er zijn verschillende soorten kenmerken: ultraviolette, magnetische, infrarode en holografische kenmerken. Bij veel valuta’s heeft elke coupure bovendien een unieke grootte en dikte en een nauwkeurig bepaald gewicht. Dit moet “bill bleaching” tegengaan: het bleken van een echt bankbiljet van lage waarde om op hetzelfde papier een vals biljet met een hogere waarde te drukken.

Hoe zit het met valsgelddetectie als er nieuwe bankbiljetten worden uitgebracht of bestaande biljetten worden gewijzigd?
Centrale banken werken continu aan optimale beveiliging van hun bankbiljetten. Hierbij worden regelmatig nieuwe technologieën toegepast. De specialisten van Safescan volgen alle relevante ontwikkelingen op de voet. Wordt er een nieuw of gewijzigd biljet in omloop gebracht? Dan werken wij onze detectiesoftware nog vóór de introductie bij. Zodra er een update beschikbaar is, krijgt u hiervan bericht. U kunt de update zelf installeren via de USB-poort of de microSD-poort aan de achterzijde van uw Safescan-apparaat. Zo bent u altijd klaar voor de dagelijkse praktijk van morgen.

Hoe werken de valsgelddetectoren van safescan?
Safescan heeft een uitgebreid assortiment valsgelddetectoren voor elk budget en elke omgeving: van eenvoudige detectoren waarmee u één biljetkenmerk (zoals UV- of magnetische markeringen) handmatig kunt controleren, tot geavanceerde apparaten die volautomatisch meerdere kenmerken tegelijk scannen.

Er zijn verschillende soorten kenmerken: ultraviolette, magnetische, infrarode en holografische kenmerken. Bij veel valuta’s heeft elke coupure bovendien een unieke grootte en dikte en een nauwkeurig bepaald gewicht.

Hebben safescan's biljettellers ook valsgelddetectie?
Naast valsgelddetectoren biedt Safescan tevens een volledig assortiment munt- en biljettellers. Alle automatische Safescan biljettelmachines hebben valsgelddetectie. Van enkelvoudige dectectie tot en met onze meervoudige detectietechnologie . En alles 100% getest door de Centrale Banken.

Delen via:

Lees verder

Contact
close

Een persoonlijk gesprek

U kunt een Staples-accountmanager bellen op het volgende nummer:

088 45 45 000

U kunt ook het onderstaande formulier invullen. Een van onze accountmanagers zal dan snel contact met u opnemen.

Get Help NL

Form
Submit