Logo Staples

Geluidshinder op de werkplek

Delen via:
Tesa

Harde geluiden en lawaai zijn een veelvoorkomend probleem op grote kantoren van veel bedrijven. Vooral bij kleinere en middelgrote bedrijven vormt dit een probleem, omdat deze vaak niet de middelen hebben om andere ruimtes voor luidruchtige werkzaamheden beschikbaar te stellen.

Waarom lawaai en de ervaren hinder een probleem vormen, werd veelvuldig besproken, onder andere door de "Bundesanstalt für Arbeitsschutz und Arbeitsmedizin" (Duits rijksinstituut voor arbeidsveiligheid en arbeidsgeneeskunde). In november 2015 heeft de Bundesanstalt een bijeenkomst van experts over dit onderwerp georganiseerd en kwam ze tot de conclusie dat geluidshinder op de werkplek leidt tot verminderde prestaties en zo een bron van fouten vormt. Bovendien werd geconstateerd dat een hoger geluidsniveau negatieve uitwerkingen op de gezondheid en tevredenheid van de medewerkers heeft.

Spiegel Online publiceerde in april 2014 een interview met prof. dr. Jürgen Hellbrück van de Katholieke Universiteit Eichstätt-Ingolstadt. Hij is psycholoog, lawaai-effectenonderzoeker en professor voor arbeids-, gezondheids- en milieupsychologie. Hij is van mening dat lawaai vanaf 80 decibel schadelijk is voor de gezondheid. Een auto die 50 kilometer per uur rijdt, produceert 78 decibel, net zoveel als luidruchtig afrollende verpakkingstape. Daaruit kan worden geconcludeerd dat beide bronnen van lawaai schadelijk zijn voor de gezondheid en daarom is luidruchtig afrollende verpakkingstape een probleem dat serieus moet worden genomen. Dit geldt vooral voor bedrijven die slechts over geringe uitwijkmogelijkheden voor luidruchtige werkzaamheden beschikken. Om geen extra ruimtes te hoeven creëren, kunnen kleinere en middelgrote bedrijven ook stil afrollende verpakkingstape van tesa® gebruiken en daarmee de gezondheid van hun medewerkers beschermen.

Verder wordt in het interview met prof. dr. Jürgen Hellbrück duidelijk dat mensen die onder druk staan en gestrest zijn, eerder negatief worden belemmerd door harde geluiden. In kleinere en middelgrote bedrijven wordt de verantwoordelijkheid voor het succes van het bedrijf verdeeld over een klein aantal schouders, daarom staan de medewerkers vaker onder druk. Als gevolg daarvan moeten deze medewerkers vooral tegen geluidshinder worden beschermd, zodat hun prestatievermogen niet in gevaar komt. Stil afrollende verpakkingstape kan bijdragen aan een vermindering van het geluidsniveau.

Daarbij komt dat de Duitse wetgever de werkgever verplicht om te zorgen voor de arbeidsveiligheid van zijn medewerkers. In §3 en §4 van het "Arbeitsschutzgesetz" (Duitse arbowet) worden de plichten van de werkgever uiteengezet. Daarin is vastgelegd dat de werkgever dient te zorgen voor de noodzakelijke maatregelen voor de arbeidsveiligheid van zijn medewerkers. Zoals hierboven uitgelegd zijn harde geluiden in bepaalde mate schadelijk voor de gezondheid, daarom is de werkgever verplicht om de werknemer daartegen te beschermen. 

Verpakkingstapes van tesapack® ondersteunen een rustige werkomgeving
Als producerend bedrijf is tesa® niet alleen geïnteresseerd in de arbeidsveiligheid van haar eigen medewerkers, maar kan het door stil afrollende verpakkingstape ook bijdragen aan de gezondheid van medewerkers van andere bedrijven. Geluidshinder door luidruchtig afrollende verpakkingstape betreft elk bedrijf van kleinere advocatenkantoren die documenten terugsturen naar hun cliënten, tot en met grote bedrijven die in de onlinehandel werkzaam zijn.

Verpakkingstape als bron van geluidshinder is niet per se een duidelijke factor met betrekking tot een aangenaam klimaat op kantoor. 

Het probleem van geluidshinder op de werkplek werd bij tesa® al een tijd geleden ontdekt en daarom werd 85% van de tesapack® kwaliteiten veranderd naar stil afrolbare tape. Er is van tesa® voor elke toepassing de passende stil afrolbare verpakkingstape. Voor zware pakketten of verhuisdozen tot 30 kilogram biedt de tesapack® Ultra Strong verpakkingstape niet alleen voldoende bescherming voor de inhoud van de doos, maar ook de juiste bescherming voor de gebruiker en zijn medemensen. Ook voor minder zware dozen (tot 15 kg) heeft tesa® de juiste stil afrolbare tape. De tesa® verpakkingstape Crystal Clear verbindt veel uitstekende eigenschappen. Deze is stil afrolbaar, oplosmiddelvrij, verouderingsbestendig en transparant, waardoor hij bij uitstek geschikt is voor het verpakken van gedessineerde of bedrukte dozen.

Ook de duurzaam geproduceerde tapes van tesa® (tesa® eco&strong) combineren veel positieve eigenschappen. Enerzijds zijn ze zeer milieuvriendelijk, omdat ze van gerecyclede PP-folie worden gemaakt, en anderzijds zijn ze stil afrolbaar en zijn daarmee niet schadelijk voor de gezondheid van de gebruiker of zijn medemensen. 

Neem contact met ons op
U wilt profiteren van de sterke tesa® tape-oplossingen en uw bedrijf beter beschermen tegen schade? Samen met Staples adviseren wij u graag en helpen u bij het analyseren en kiezen van de noodzakelijke tape-oplossingen!

Delen via:

Lees verder

Contact
close

Een persoonlijk gesprek

U kunt een Staples-accountmanager bellen op het volgende nummer:

088 45 45 000

U kunt ook het onderstaande formulier invullen. Een van onze accountmanagers zal dan snel contact met u opnemen.

Get Help NL

Form
Submit