Logo Staples

Zes ergonomische tips waarmee u de productiviteit verhoogt

Delen via:
staples

Door de opkomst van de computer zijn wij op een heel andere manier gaan werken. Voordat de computer bestond, hielden kantoormedewerkers zich met allerlei taken bezig. Handgeschreven documenten werden naar het bureau van een collega gebracht in plaats van via e-mail. Eigenlijk is kantoorwerk door de computer een herhalingsoefening geworden. Die ontwikkeling gaat helaas wel gepaard met onvoorziene ergonomische problemen. Zo zijn er tegenwoordig veel meer problemen met het houding- en bewegingsapparaat (musculoskeletale aandoeningen of MSA's). MSA's hebben directe gevolgen voor de productiviteit van bedrijven en kosten MSA's kosten bedrijven jaar in, jaar uit maar liefst honderden miljoenen aan verloren arbeidsuren. Gelukkig kan veel van dit verlies gemakkelijk worden voorkomen met een betere, ergonomische werkplek. Bedrijven kunnen het risico op MSA's verminderen door de kantoorruimte slimmer in te richten en voor ergonomische apparatuur en werkplekken te zorgen. Het risico op MSA's wordt dan lager, de productiviteit wordt hoger en er verdwijnt minder geld naar compensatieregelingen voor uw werknemers. Veel bedrijven plukken al de vruchten van verbeterde ergonomie en er zijn er nog veel meer die ook flink kunnen profiteren van een ergonomisch programma. Hieronder volgen 6 interessante tips:

  • Breng in kaart wat u nodig heeft. Zorg ervoor dat uw ergonomieprogramma inspeelt op wat uw werknemers nodig hebben en is gebaseerd op hun manier van werken.
  • Automatiseer repetitief werk. Automatiseer zo veel mogelijk repetitief werk, zoals de actualisering en tracering van gegevens. Zo zorgt u voor minder MSA's.
  • Schakel de kenners in. Schakel ergonomisch deskundigen in om te testen hoe ergonomisch uw werkruimte is, probleempunten aan te wijzen en oplossingen te ontwikkelen die op uw situatie en budget aansluiten. Denk hierbij aan deskundigen als een Certified Industrial Ergonomist (CIE), Associate Ergonomist (CAE) of een Certified Human Factors Engineering Professional (CHFEP).
  • Train uw personeel. Ergonomische producten helpen alleen als ze op de juiste manier worden gebruikt. Zorg ervoor dat uw werknemers weten hoe ze de producten gebruiken.
  • Pak het groot aan. Richt uw ergonomieprogramma niet alleen op apparatuur, maar ook op alles daaromheen, zoals geluid, licht en temperatuur, zodat ook die aspecten het comfort en de gezondheid van uw werknemers bevorderen.
  • Een ergonomische werkomgeving kan flinke voordelen onder de streep opleveren en tegelijkertijd uw werknemers motiveren.
Delen via:

Lees verder

Contact
close

Een persoonlijk gesprek

U kunt een Staples-accountmanager bellen op het volgende nummer:

088 45 45 000

U kunt ook het onderstaande formulier invullen. Een van onze accountmanagers zal dan snel contact met u opnemen.

Get Help NL

Form
Submit