Logo Staples

De revolutie van PERSONALSPACE

Delen via:

Slechts 5 seconden reistijd naar uw werk, een flexibel werkritme en meer tijd voor de mensen die u nastaan: het zijn de grootste voordelen van thuiswerken. Maar wanneer een paar maanden later de eerste vreugde is getemperd, u zich afgesneden voelt van uw organisatie en u rugpijn krijgt van uw geïmproviseerde werkplek, kan het thuiskantoor zijn charme verliezen. Als uw vertrouwde adviseur verandert Staples uw PERSONALSPACE in een comfortabele, productieve en verbonden werkplek.

1. Zorg voor goede ergonomie

Onlangs hebben vele werknemers op een geïmproviseerde bureaustoel aan de keukentafel urenlang over hun laptop heen gebogen gezeten. Die slechte houding heeft invloed op de productiviteit. Als u de tijd neemt om een PERSONALSPACE in te richten die minder belastend is, een goede houding bevordert, minder bewegingen vergt en betere hoogtes biedt, zult u het meeste uit elk aspect van uw werkdag kunnen halen.

Ten eerste de basisprincipes van ergonomie. Staan uw toetsenbord en muis ter hoogte van of lager dan uw ellebogen? Zo niet, dan kunt u beter naar een plek verhuizen waar dat wel het geval is. Staan uw voeten plat op de grond? Zo niet, dan heeft u een voetsteun nodig om de vloer omhoog te halen. Gebruikt u meerdere schermen of documenten? U zou al uw werk moeten kunnen zien zonder uw nek te veel te bewegen. Als u normaal gesproken niet thuis werkt, gebruikt u waarschijnlijk uw zakelijke laptop en moet u omlaag kijken om die te gebruiken. Bescherm uw nek door te investeren in een extra toetsenbord. Een verstelbare standaard of monitor kunnen overbodig lijken, maar weken of maanden achtereen op een laptop werken, kan langetermijnschade veroorzaken. Het ongemak dat u ervaart, heeft in belangrijke mate te maken met de stoel waarop u zit en het feit dat u de stoelhoogte waarschijnlijk niet kunt aanpassen. "Neem even de tijd om na te denken over uw specifieke behoeftes", aldus Ewout Paulusma, European Vendor Manager bij Staples Solutions. "Als u onlangs motor heeft gereden, heeft uw onderrug misschien die extra steun nodig die een lendensteunverstelling kan bieden. Heeft u ooit last gehad van chronische nekpijn? Dan zou een stoel met verstelbare rugleuning een goede optie kunnen zijn." Dat idyllische thuiskantoor is eigenlijk verrassend eenvoudig te realiseren als u de juiste maatregelen treft.

2. Verhoog de productiviteit

Omdat we pas geleden allemaal vanuit huis hebben gewerkt, beseffen we nu meer dan ooit dat een kantooromgeving een positief effect heeft op de productiviteit. Whiteboards en stiften bij de hand voor creatieve momenten. Schrijfmateriaal, notitieboekjes en post-its beschikbaar voor notulen en actiepunten. Een printer om de hoek die op magische wijze nooit door toner of papier heen raakt. Het kantoor en uw bureau worden regelmatig schoongemaakt. De papieren handdoeken en het toiletpapier in de toiletruimtes raken nooit op. En wanneer u een pakket of brief wilt verzenden, zijn in de postkamer of bij de receptie altijd de juiste doos of envelop en etiketten beschikbaar. En ga zo maar door. Nu zijn we genoodzaakt die productieve omgeving ook thuis op te zetten.

3. Blijf verbonden

Als het gaat om communicatie met collega's, dan is dit de ideale periode om gebruik te maken van de beschikbare technologie. Hoewel velen de waarde van telefonische vergaderingen ten opzichte van persoonlijke samenwerking ter discussie stellen, volgen in deze nieuwe wereld steeds meer organisaties de strategie 'eerst op afstand'. "We moeten de ervaringen van de locatieonafhankelijke generatie overnemen en toepassen op de nieuwe digitale werkomgeving", zegt Paulusma. "Officiële teamvergaderingen moeten bestaan naast informele samenkomsten waarin werknemers elkaar kunnen bijpraten." Willen we dat mogelijk maken, dan heeft de PERSONALSPACE de juiste communicatieapparatuur nodig, waaronder een headset, een laptop, een monitor, een geluidssysteem en een webcam. Onderweg of vanuit het openbaar vervoer werken, kan lastiger zijn, omdat de aanbevolen mondkapjes onze stem dempen wanneer we onderweg onze smartphone, oortelefoon en laptop gebruiken. Wilt u verbonden blijven, dan moet u alle benodigde apparatuur veilig opbergen in uw laptoptas, waarin u ook uw persoonlijke infectiebeschermingsset meeneemt.

Geïnspireerd om van uw thuiskantoor een georganiseerde oase te maken? Krijg het voor elkaar met de hulp van uw vertrouwde accountmanager. Wilt u meer informatie over het opzetten van een moderne werkplek? Lees ons artikel dat hieraan is gewijd.

Bestel nu

Delen via:

Lees verder

Contact
close

Een persoonlijk gesprek

U kunt een Staples-accountmanager bellen op het volgende nummer:

088 45 45 000

U kunt ook het onderstaande formulier invullen. Een van onze accountmanagers zal dan snel contact met u opnemen.

Get Help NL

Form
Submit