Logo Staples

5 tips om productief te blijven na de feestdagen

Delen via:
Staples_article

Wanneer januari begint, de kerstbomen worden opgeruimd en de feestelijke decoraties worden opgeborgen tot volgend jaar, gaan onze gedachten ineens weer terug naar ons werk. Veel mensen hebben nu meer energie en inspiratie dan in de rest van het jaar. De vakantie en nieuwjaarswensen geven ons de inspiratie en het enthousiasme dat we nodig hebben op de koude januari-ochtenden. Maar hoe kunt u de energie op kantoor omzetten in vernieuwde productiviteit voor het bedrijf? Hier zijn 5 manieren om dit te doen.

1. Stel duidelijke, haalbare doelen
De productiviteit verhogen met een hogere werkdruk, waardoor medewerkers langer moeten werken, levert simpelweg geen resultaat op. Het is lastig voor gestreste en vermoeide medewerkers om een bijdrage te leveren aan een project. Moedig de medewerkers aan om duidelijke doelen binnen een duidelijk tijdsbestek op te stellen. Deze nieuwjaarsdoelen zullen uitstekend werken voor uw personeel, omdat er zo concrete doelen zijn waar zij naartoe kunnen werken.

2. Zorg dat alle essentiële hulpmiddelen op uw kantoor aanwezig zijn
Deze tijd van het jaar is perfect om te investeren in zaken die effectief werken nét even wat gemakkelijker maken. Vul de voorraad kantoorartikelen aan met nieuwe notitieboeken, een eenvoudig archiveringssysteem en alledaagse gebruiksvoorwerpen zoals geeltjes, planners en scharen. Door het kantoor te voorzien van de benodigdheden die uw medewerkers nodig hebben om hun tijd nuttig te besteden en hun werk goed uit te voeren, kunt u zowel de stemming als de productiviteit verbeteren.

3. Erken en vier succes
Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat het een enorm positieve invloed kan hebben op uw medewerkers als u hen vertelt wanneer ze hun werk goed hebben gedaan. En dat is bevorderlijk voor de productiviteit. De keerzijde hiervan is dat een medewerker teleurgesteld en ontmoedigd kan worden als hij zijn werk goed uitvoert, maar er geen erkenning voor krijgt. Vertel uw medewerkers om te genieten van de successen en geef hun als tegenprestatie een beloning. Succes erkennen kan al door een eenvoudige 'goed gedaan' of door een 'medewerker van de maand' te benoemen. Hoe uw bedrijf het ook doet, het is altijd een win-winsituatie.

4. Controleer of de kantoorsystemen probleemloos werken
Er is niets frustrerender dan dat uw productieve ochtend wordt verstoord door een oud, vastgelopen kopieerapparaat. Of dat een superdrukke week abrupt een halt wordt toegeroepen als u de technische dienst moet bellen om een defecte printer te repareren. Waarom zou u het nieuwe jaar niet inluiden met een complete 'audit' voor het kantoor om ervoor te zorgen dat al uw systemen functioneren? Als u denkt dat het bedrijf moet investeren in een nieuwe papiervernietiger, printer of een nieuw faxapparaat, is het verstandig om dat aan het begin van het jaar te doen. Het loont wellicht ook om de bredere werkomgeving te controleren om te zien of er andere apparaten zijn die moeten worden vervangen of gerepareerd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan nieuw keukengerei, nieuwe opslagmogelijkheden en nieuwe verlichting. Als uw teams na de kerstvakantie weer aan het werk gaan, zal het enerverend zijn om direct aan een feilloos nieuw jaar te beginnen.

5. Voeg er een vleugje frisse inspiratie aan toe
Hoewel veel kantoren en andere werkplekken bewust een indeling en inrichting hebben die rustig ogen en zo min mogelijk afleiden, kan een beetje inspiratie precies zijn wat uw kantoor nodig heeft. Naar aanleiding van grondige studies denken veel mensen nu dat een onbewogen ontwerp en neutrale kleuren totaal niet bijdragen aan de productiviteit. Wat dacht u van een beetje kleur op de muur door een kunstwerk of foto op de meest centrale plek in uw bedrijf te hangen? Een meer stimulerende ruimte kan eraan bijdragen dat medewerkers zich gelukkiger voelen, waardoor hun resultaten verbeteren.

Als u van uw kantoor een goede werkomgeving maakt en het aan het begin van het jaar van de juiste apparatuur voorziet, bent u goed op weg om uw productiviteit te verhogen. Wanneer u nu de tijd neemt om alles in orde te maken, zal de komende maanden ongetwijfeld blijken dat u een geweldige investering hebt gedaan.

Delen via:

Continue Reading

Contact
close

Een persoonlijk gesprek

U kunt een Staples-accountmanager bellen op het volgende nummer:

088 45 45 000

U kunt ook het onderstaande formulier invullen. Een van onze accountmanagers zal dan snel contact met u opnemen.

Get Help NL

Form
Submit