Logo Staples

Eén brainstormsessie verwijderd van innovatie

Delen via:
3m

We leven in een tijd waar werken in een team nog nooit zo belangrijk is geweest.  Oplossingen vinden voor problemen, je manier van werken verbeteren en omgaan met verhoogde druk op tijd en middelen zijn uitdagingen die je alleen niet effectief kan oplossen.  Samenwerking is een essentieel onderdeel om innovatie te bevorderen.

Hoewel het algemene concept van brainstormen niet nieuw is, kan het volgen van een paar algemene richtlijnen helpen om de productie van uw sessie te maximaliseren. Het merk Post-it® staat al 35 jaar synoniem met brainstormen, voor grote en kleine dingen. Hier zijn een paar richtlijnen die we onderweg hebben geleerd om uw team gefocust, enthousiast en productief te houden.

1. Houd opmerkingen positief
Houd opmerkingen positief. Een van de grootste stoorzenders van een verder goede brainstormsessie is negatieve feedback. In plaats van het ergens oneens mee te zijn, kunt u zich concentreren op het ontwikkelen van een idee of het op een andere manier vormgeven ervan.

2. Ken uw omgeving
Als u werkt in een kantoor met sobere kleuren, voegt u wat kleur toe met felle Post-it® Super Sticky Notes. Als u weinig ruimte hebt, verzamelt u ideeën op Post-it® Easel Pads. De factoren kennen voor waar en wanneer uw brainstorm plaatsvindt, maakt alle verschil als u uw team energie wilt geven en wilt inspireren tot ideeën.

3. Ga niet te snel over op de uitvoering
Tijdens uw sessie komt een geniaal idee naar voren. Dat is geweldig, maar verlies uzelf niet meteen in dat idee. Laat uw creatieve sessie zich verder ontwikkelen en kom later terug bij de 'realiteiten' van dat specifieke idee. Wie weet, misschien bedenkt u een idee dat nog beter is.

4. Kijk altijd vooruit
De beste ideeën vergeten het verleden en zijn gericht op de toekomst. Geef niet toe aan de impuls om een idee los te laten op basis van wat in het verleden wel of niet heeft gewerkt. Bedenkt wat u nu kunt hervormen en oplossen voor de dag van morgen.

5. Denk in beelden
Niets helpt een idee zo goed vorm te geven als een afbeelding.  Teken, schets en deel uw idee met Post-it®-producten om vorm te geven aan het idee in uw hoofd, of het nu gaat om een nieuw proces zijn of een woord dat in uw hoofd blijft zitten.

6. Ga aan de slag
Zodra u een idee hebt, kunt u het agile-/scrummodel gebruiken, dat een idee of project in verschillende modules verdeeld. Deze worden getest en kunnen vervolgens stapsgewijs worden opgeleverd. Breng een klein team samen wiens functies het gehele project beslaan; dit team zal tijdens het project vaak bijeenkomen.  Creëer kopteksten met Post-it®-products voor Verhaal (functies/eigenschappen), Taken, Lopend, Controleren en Gereed. Alle teamleden zijn verantwoordelijk voor een verhaal dat kleurgecodeerd is, zodat ze makkelijk kunnen zien welke verhalen van hen zijn.  Terwijl het project wordt ontwikkelt en elk verhaal wordt uitgewerkt, kan het verantwoordelijke teamlid dit verplaatsen tot het uiteindelijk de column Gereed bereikt.

Delen via:

Lees verder

Contact
close

Een persoonlijk gesprek

U kunt een Staples-accountmanager bellen op het volgende nummer:

088 45 45 000

U kunt ook het onderstaande formulier invullen. Een van onze accountmanagers zal dan snel contact met u opnemen.

Get Help NL

Form
Submit