Logo Staples

Europese medewerkers hebben er genoeg van – het is tijd voor een kantooromgeving die wél werkt

Delen via:

De wereld van het werk verandert. Overal in Europa werken mensen meer uren. De balans tussen werk en privé raakt steeds verder verstoord. Wanneer mensen niet meer van hun mailbox kunnen loskomen en het gevoel hebben dat ze altijd 'aan' moeten staan, wordt het moeilijker om het werk op het werk te laten.

Medewerkers voelen zich daardoor gefrustreerd en halen geen voldoening meer uit hun werk. Er ontstaat steeds meer werkfrustratie, wat leidt tot ongelukkige medewerkers en lagere productiviteit. Dit leidt op den duur tot ontevredenheid over het werk en uiteindelijk tot verandering van baan. Steeds meer medewerkers blijven op zoek naar weer iets beters, maar komen er vervolgens achter dat het gras aan de overkant niet altijd groener is.

Niemand heeft er iets aan als medewerkers ongelukkig en ongemotiveerd zijn. Onproductieve medewerkers zijn niet alleen een dure kostenpost, het is ook duur om ze te vervangen. Uit onderzoek van Oxford Economics blijkt dat het bedrijven tot maar liefst € 34.000 kan kosten om één medewerker te vervangen.

Staples wil daarom uitzoeken waar die werkfrustratie vandaan komt. Wat maakt medewerkers zo ontevreden? En wat kunt u hieraan doen? Wij hebben onderzoek gedaan in 10 Europese landen onder 7.000 kantoormedewerkers die verschillende functies bekleden, waaronder leidinggevende en niet-leidinggevende functies.

Wanneer u de houding en gevoelens van medewerkers beter begrijpt, kunt u een betere werkomgeving creëren waarin medewerkers succesvol kunnen zijn. Een groot aantal respondenten gaf aan dat de voldoening in hun baan sterk samenhangt met de kwaliteit van hun werkplek.

STA0388 Infographic B-NL-RGB_FINAL-1.jpg

Moderne kantoren moeten op één lijn komen met de moderne medewerker

Er ligt tegenwoordig veel druk op medewerkers. Ze moeten zich aanpassen aan nieuwe tools en technologieën en ze moeten de snelle veranderingen kunnen bijhouden met nieuwe vaardigheden. Medewerkers sturen meer e-mails en chatberichten op kantoor dan ooit tevoren, maar ze hebben steeds minder persoonlijk contact. Afdelingen raken steeds verder verspreid, waardoor het voor medewerkers nog moeilijker wordt om goed contact met elkaar te houden en effectief samen te werken.

We verwachten dat ze flexibel blijven en veranderingen kunnen bijbenen. Zou onze werkomgeving dan niet hetzelfde moeten doen? Het is in deze moderne tijd moeilijk voor medewerkers om optimaal te presteren in ruimtes die hen tegenwerken. Het kan zelfs de productiviteit en het geluk drastisch verminderen.

STA0388 Infographic B-NL-RGB_FINAL-2.jpg

De werkplek beïnvloedt het dagelijks welzijn van medewerkers op hun werk

Bedrijven voelen de druk ook. Medewerkers brengen het merendeel van hun tijd door op kantoor. Het kantoor moet hen daarom voorzien in hun fysieke en mentale behoeften. Het kantoor is een plek waar het werk wordt gedaan, maar tegenwoordig gebeurt er zo veel meer. Elk aspect van een kantoor moet bewust worden overwogen en ontworpen. Of het nu gaat om BREAKSPACE waar mensen even bijtanken en met elkaar kletsen, of om MEETSPACE waar afdelingen samenkomen.

STA0388 Infographic B-NL-RGB_FINAL-3.jpg

Medewerkers willen meer van hun werk dan alleen hun loonstrookje

De 7.000 door Staples ondervraagde kantoormedewerkers hebben behoefte aan méér in hun dagelijkse werkzaamheden. Ze willen voldoening uit hun werk halen. Ze willen zinvol werk doen, worden uitgedaagd en groeien. Er zijn echter maar weinig mensen die dat gevoel van voldoening kunnen bereiken. Bijna alle respondenten van de enquête geven aan dat ze zich op hun werkplek op een bepaald moment gefrustreerd voelen.

STA0388 Infographic B-NL-RGB_FINAL-4.jpg

Kantoormedewerkers hebben er genoeg van en willen het ontvluchten

Er is steeds meer werkfrustratie en veel Europeanen zoeken nieuw werk, vaak niet lang nadat ze net aan een nieuwe baan zijn begonnen. 2.000 medewerkers geven aan dat ze al na zes maanden gefrustreerd raken. 84% zegt te overwegen om een andere baan te zoeken vanwege de werkplek.

Verandering van werk is echter niet altijd de oplossing. De nieuwe werkplek kan al snel haar glans verliezen. Als de werkomgeving niet voldoet aan de behoeften van de medewerkers, begint de neerwaartse spiraal opnieuw.

STA0388 Infographic B-NL-RGB_FINAL-5.jpg

Zelfs als mensen fysiek op kantoor zijn, kunnen ze met hun gedachten ergens anders zitten

Wanneer mensen ontevreden of gefrustreerd zijn, gaan ze een uitweg zoeken. Eén op de tien medewerkers gaf aan voortdurend na te denken over verandering van baan. Anderen dagdromen over het strand of kijken naar vacatures.

Bijna de helft zegt het kantoor te verlaten voor een pauze of zelfs het toilet op te zoeken om maar even weg te zijn. Dit heeft drastische en blijvende gevolgen voor de productiviteit van medewerkers. Als zij met hun hoofd ergens anders zitten, worden deadlines niet gehaald en wordt het werk niet gedaan.

STA0388 Infographic B-NL-RGB_FINAL-6.jpg

Een goede kantooromgeving is essentieel voor een grotere werktevredenheid

Het verbeteren van de manier waarop mensen zich voelen over hun werk begint met uw werkomgeving. Verbeteringen doorvoeren in de fysieke werkomgeving zorgt niet alleen voor een positieve bedrijfscultuur, flexibele werkafspraken en redelijke werktijden, u laat zo uw medewerkers ook zien dat u hen belangrijk vindt. Een goed ingerichte werkplek stelt hen in staat om goed werk te leveren.

Een goede inrichting van de werkomgeving houdt soms in dat er verschillende ruimtes moeten zijn waar kan worden gewerkt en dat er ruimtes zijn waar medewerkers kunnen pauzeren, even kunnen bijtanken en kunnen socialiseren met collega's. Dankzij een comfortabele, flexibele WORKSPACE kunnen medewerkers hun beste ideeën waarmaken. Dankzij een schone, goed bevoorrade WASHSPACE blijven medewerkers gezond en krijgen ze hun werk snel gedaan.

Van de juiste benodigdheden tot het juiste ontwerp – uw beslissingen over uw werkomgeving beïnvloeden hoe graag medewerkers elke dag naar het werk komen.

STA0388 Infographic B-NL-RGB v5 PAGES-7_NEW.jpg

Wanneer uw werkomgeving goed werkt, werkt alles

WORKSPACE kan inspireren en motiveren. Help geweldige ideeën tot uitvoer te brengen. Zorg dat er ruimtes zijn om uit te rusten en even te kletsen met collega's. Maak ze flexibel en aanpasbaar voor samenwerking. Houd rekening met de gezondheid en het welzijn van medewerkers. Wanneer medewerkers uw werkomgeving optimaal kunnen benutten, kunnen ze beter, gelukkiger en productiever zijn in hun werk.

STA0388 Infographic B-NL-RGB v5 PAGES-8_NEW.jpg

Lees het volledige rapport over werkfrustratie voor meer informatie over hoe Europese medewerkers denken over hun werk.

Delen via:

Lees verder

Contact
close

Een persoonlijk gesprek

U kunt een Staples-accountmanager bellen op het volgende nummer:

088 45 45 000

U kunt ook het onderstaande formulier invullen. Een van onze accountmanagers zal dan snel contact met u opnemen.

Get Help NL

Form
Submit