Logo Staples

Hoe kleuren u kunnen helpen efficiënt te werken

Delen via:
  • Exacompta

In een recent onderzoek van de Universiteit van Texas werd vastgesteld dat grijze, beige en witte kantoorruimtes gevoelens van verdriet en depressie oproepen, vooral bij vrouwen.

Vergelijkbare wetenschappelijke studies tonen aan dat kleuren niet alleen ons humeur beïnvloeden, ze hebben ook, in positieve en negatieve zin, grote invloed op onze productiviteit. Kleurloze omgevingen met wit en zwart zijn niet levendig en niet productief. Ze verhogen het risico op een burn-out zelfs met 25%.

Ontdek hoe kleuren onbewust invloed hebben op besluitvorming, productiviteit, humeur, creativiteit en communicatie.

ROOD
Warme kleuren zijn erg stimulerend. Rood is DE kleur van productiviteit!

Door kleine rode accenten in uw kantoor aan te brengen zoals het rood verven van een wand of het kopen van rode mappen wordt uw linker hersenhelft geactiveerd, waardoor een energieke omgeving ontstaat.

GEEL en ORANJE
Gele omgevingen creëren een geluksgevoel, verhogen het zelfvertrouwen en stimuleren zelfs de besluitvorming. Als u belangrijke of moeilijke beslissingen moet nemen, ga dan in een neutraal kantoor zitten en werk met gele mappen.

Oranje is de kleur van communicatie en geluk. Oranje accessoires zoals meubels en multomappen zijn uitstekend geschikt om bezoekers te ontvangen bij de receptie.

BLAUW
Als u creatief werk doet, als onderzoeker, architect of ontwerper, gebruik dan vooral blauwe opbergmappen, want de kleur blauw stimuleert de creativiteit (onze rechter hersenhelft). Blauw heeft een kalmerend effect en helpt u om de beste ideeën te laten opkomen.

Blauw moet wel met andere kleuren gecombineerd worden zoals rood, limegroen of roze. Te veel blauw kan zelfs een verdovend effect hebben!

GROEN 
Groen is altijd de kleur van ontspanning geweest. Groen ondersteunt de concentratie (het stimuleert beide hersenhelften tegelijkertijd). Het is ook de perfecte kleur om te lezen! Het is daarom een goed idee om belangrijke documenten in een groene map te presenteren om het lezen ervan te bevorderen.

ROZE en PAARS
Roze roept positieve gevoelens op, houdt u kalm en vermindert stress. Paar werkt productiviteitsverhogend.

De invloed van kleuren is dan wel onbewust, maar veel groter dan we denken. Houd er dus rekening mee bij het kiezen van meubilair en opbergmaterialen!

Als u de kleuren van mappen goed kiest en gebruik maakt van de voordelen die kleuren kunnen bieden dan helpen Exacompta opbergmappen van verstevigd karton u zeker bij het verhogen van uw efficiency en het behalen van uw doelstellingen in een ruimte waar u graag komt om te werken.

Delen via:

Lees verder

Contact
close

Een persoonlijk gesprek

U kunt een Staples-accountmanager bellen op het volgende nummer:

088 45 45 000

U kunt ook het onderstaande formulier invullen. Een van onze accountmanagers zal dan snel contact met u opnemen.

Get Help NL

Form
Submit