Logo Staples

Kleine dingen die u kunt doen om de efficiëntie op het werk te vergroten

Delen via:

In welke branche u ook werkt, stress is af en toe onvermijdelijk. Mogelijk moet u strakke deadlines halen, proberen nieuwe klanten te werven of gewoon een enorme berg werk afhandelen. Efficiënter werken kan de stress verminderen. Daarom hebben we een aantal tips waarmee u en uw medewerkers een efficiëntere kantooromgeving kunnen creëren.

tafel, binnenshuis, meubelen, hedendaagse, geen persoon, kamer, familie, Bureau, binnen, business, papier, stoel, Bureau, hout, huis, modern, appartement, laptop, lege, stoel

Wees beter georganiseerd

Een drukke en rommelige omgeving is automatisch een stressvolle omgeving. Als er overal mappen, dozen en documenten liggen, maakt dit een chaotische indruk en is het bovendien moeilijker bepaalde informatie te vinden.

Zorg eerst voor een grondige inventarisatie van de documenten die u opbergt en gebruik de papiervernietiger om documenten te vernietigen waarvan geen fysieke kopie hoeft te worden bewaard. Investeer vervolgens in nieuwe archiverings- en opbergsystemen om alles optimaal te organiseren. Bovendien bieden nieuwe archiveringsproducten een ideale kans om de werkruimte te personaliseren en zo aangenamer te maken.

U kunt uw collega's helpen om hun eigen werkplek netter en overzichtelijker te houden door hen mooie bureauaccessoires te geven zoals CEP Pro Gloss-brievenbakken en kleurige mappen en ordners.

Zorg dat de juiste middelen binnen handbereik zijn

Zoeken naar een pen, papier of notitieboek is niet alleen frustrerend maar ook erg inefficiënt. Wijs daarom iemand aan die ervoor zorgt dat de kast met kantoorbenodigdheden altijd goed gevuld is met papier, pennen en inkt.

Werken met papier en pennen van goede kwaliteit geeft meer voldoening. Als u bovendien kunt investeren in gepersonaliseerde kantoorbenodigdheden, kan dit uw medewerkers ook het gevoel geven dat hun bijdrage meer wordt gewaardeerd.

Als u de efficiëntie echt wilt maximaliseren, is een flinke voorraad kleinere, maar evengoed belangrijke artikelen zoals Post-it-plakbriefjes essentieel.

Reorganiseer het kantoor

De indeling van het kantoor kan ook van invloed zijn op de efficiëntie. Een eenvoudige manier om de workflow te optimaliseren is om medewerkers die regelmatig samenwerken dicht bij elkaar te laten zitten. De ervaring leert dat een lichte en frisse omgeving de stemming van medewerkers kan verbeteren en de productiviteit kan verhogen. Zorg dus voor voldoende daglicht.

Kleine dingen, grote resultaten

Zelfs schijnbaar onbelangrijke zaken zoals gratis thee en koffie of fruit voor medewerkers kan het moreel verhogen en laten zien dat u geeft om hun welzijn. 

Wordt het dus niet eens tijd om serieus na te denken over hoe u van uw kantoor een efficiëntere werkplek maakt? Vooral omdat dit een investering is die vrijwel onmiddellijk rendement oplevert?

Delen via:

Lees verder

Contact
close

Een persoonlijk gesprek

U kunt een Staples-accountmanager bellen op het volgende nummer:

088 45 45 000

U kunt ook het onderstaande formulier invullen. Een van onze accountmanagers zal dan snel contact met u opnemen.

Get Help NL

Form
Submit