Logo Staples

Zo kunnen u en uw medewerkers de energie na de vakantie vasthouden – en meenemen naar het werk

Delen via:

Ook al is in de afgelopen decennia bijna het volledige werkpatroon omgegooid, er is nog één constante: de zomervakantie, die bijna alle medewerkers nemen. Dit is voor hen het moment om te ontspannen, te doen wat ze het liefste doen en het kantoorleven even helemaal te vergeten.

Als het daarna tijd is om weer aan het werk te gaan, barsten ze - als het goed is - van de energie en zijn ze klaar om aan een nieuw hoofdstuk in hun carrière te beginnen.

Voor een werkgever is dit de perfecte gelegenheid om deze energie te gebruiken en de stemming én de productiviteit van het hele kantoor een opkikker te geven. Een van de meest effectieve manieren om dit te doen, is het goede voorbeeld te geven. Hier vindt u vijf manieren om het einde van de vakantieperiode te gebruiken om een enerverende nieuwe fase op het werk te starten.

reizen, strand, water, zee, Oceaan, zomer, volwassene, kust, ontspanning, vrije tijd, vakantie, mensen, een, zand, man, buitenshuis, computer, vrouw, recreatie, laptop
 1. Ruim flink op
  Een prettige manier om uzelf rustig weer aan de routine te laten wennen, is om uw bureau grondig op te ruimen. Daarmee bedoelen we niet alleen een oppervlakkige opruimbeurt, maar ook het grondig opschonen van alle lades en archiefkasten die u gebruikt. U zult waarschijnlijk veel documenten tegenkomen die u niet meer nodig hebt. De beste plek daarvoor is de papiervernietiger.
 2. Stel orde op zaken
  U komt natuurlijk ook veel dingen tegen die u wel moet bewaren. Wanneer u weer aan het werk gaat, is dat het perfecte moment om de manier waarop u alles opbergt eens onder de loep te nemen. Waarom bergt u uw documenten niet op in kleurige ordners om uitdrukking te geven aan uw zonnige stemming na de vakantie? En wat dacht u van een paar fris ogende brievenbakken om alle documenten die u nodig hebt eenvoudig bij de hand te houden?
 3. Plan de komende weken
  Als u schoon schip hebt gemaakt, is het tijd om de agenda te bekijken en te zien wat u de komende weken te wachten staat. Dit is ook het perfecte moment om prioriteiten toe te kennen en onderscheid te maken tussen wat wel en niet belangrijk is. Gekleurde Post-it-plakbriefjes bieden een mooie manier om deze informatie te rangschikken, waarbij u verschillende kleuren gebruikt voor verschillende prioriteitsniveaus.
 4. Neem uw berichten door
  De kans is groot dat uw e-mail-inbox overvol zit tegen de tijd dat u weer aan het werk gaat, en waarschijnlijk bent u geneigd de berichten direct door te nemen in chronologische volgorde. Waarschijnlijk gebruikt u uw tijd veel efficiënter als u berichten afhandelt op afzender of op onderwerp. Zo bent u meer gefocust en kunt de berichten ook doeltreffender verwerken.
 5. Opnieuw contact maken met collega's
  Het is moeilijk om in één keer de overstap te maken van de totale ontspanning van uw vakantie naar de hectische werkomgeving. Zorg dus voor een 'zachte landing' en neem tijd om te gaan lunchen. Nodig ook een paar collega's uit om samen wat te eten en bij te praten over de prioriteiten op het werk.

Weer aan het werk gaan na de vakantie hoeft geen probleem te zijn. Als iedereen fris en vol energie is, wordt de routine gemakkelijker opgepikt en is geen enkele uitdaging te groot.

Contact opnemen

Delen via:

Lees verder

Contact
close

Een persoonlijk gesprek

U kunt een Staples-accountmanager bellen op het volgende nummer:

088 45 45 000

U kunt ook het onderstaande formulier invullen. Een van onze accountmanagers zal dan snel contact met u opnemen.

Get Help NL

Form
Submit