Logo Staples

De kracht van MEETSPACE

Delen via:

Een geniale, eenzame uitvinder? Vergeet het maar. Bedrijven van tegenwoordig draaien op samenwerking. Het is bewezen dat innovatieve samenwerkingsmethoden binnen bedrijven de productiviteit met maar liefst 30% verhogen , terwijl uit onderzoek van Deloitte blijkt dat 60% van de werknemers innovatiever zijn als ze met collega’s samenwerken.

Samenwerking is niet alleen beter voor bedrijven, de werknemers zelf doen niets liever. Volgens Kelly Services Inc. definieert 60% van de Europese werknemers een omgeving waarin nauw wordt samengewerkt als de ideale werkomgeving. Zoals de ene na de andere organisatie ontdekt, wordt samen werken steeds meer gezien als de enige juiste manier van werken.

Bij Staples hebben we een gezegde: Een betere ruimte leidt tot beter werk. Dit is vooral zo in de ruimte waar mensen samenwerken: de MEETSPACE.

Flexibiliteit is van het grootste belang 

Serious man working on his project

Bedrijven proberen samenwerking aan te moedigen door flexibeler te zijn in de manier waarop werknemers hun werk kunnen uitvoeren. Hetzelfde Kelly-rapport gaf aan dat meer dan twee derde van Europese leiders in de zakenwereld van mening was dat een flexibele werkomgeving meer effect had op de winstmarge dan bezuinigingen.

Bedrijven laten comfortabele, creatieve samenwerkingsruimtes bouwen in de vergaderkamer en overal in het kantoor om dynamisch brainstormen aan te moedigen. Zij doen dit naast investeringen in digitale samenwerkingshulpmiddelen waarmee werknemers contact kunnen onderhouden en net zo makkelijk vanuit een ander werelddeel samen aan hetzelfde bestand kunnen werken als vanaf twee bureaus verderop.

Of die samenwerking nu persoonlijk plaatsvindt of via een scherm, het verhogen van de samenwerking is het belangrijkste dat een organisatie kan doen om het razendsnelle tempo van de zakenwereld van tegenwoordig bij te houden. 

Waar gedachtewerelden elkaar raken

two people drawing on whiteboard

Het mooie van samenwerking is dat het overal en altijd kan. Er zijn alleen maar mensen voor nodig. Er zijn echter wel dingen die een organisatie kan doen om samenwerking aan te moedigen en te optimaliseren.

Vergaderruimtes zijn het prototype van de MEETSPACE en waren altijd al het epicentrum van samenwerking binnen een bedrijf. Hoewel dit nog steeds de ruimte is waar werknemers en directie bijeen komen om presentaties te houden en beslissingen te nemen, verwachten organisaties nu van deze ruimtes dat ze ook als werkruimte fungeren. Whiteboards, flipovers, tv-schermen aan de muur en teleconferentie-apparatuur zijn allemaal superhandig om over ideeën te brainstormen, schermen te delen en samen te werken met collega’s die niet in het gebouw zijn.

Naast samenwerking binnen het kantoor is het ook belangrijk om te onthouden dat er buiten kantoor bijna net zoveel werk wordt verzet als daarbinnen. Volgens de gegevens die zijn verzameld door Eurofound werken drie van de tien werknemers in Europa voornamelijk buiten kantoor, op locaties zoals thuis, bij een klant, in een openbare ruimte of in de auto. Om een virtuele MEETSPACE te creëren waarin medewerkers contact met elkaar houden, is er niet alleen software nodig zoals Skype voor Bedrijven, Google Docs en Dropbox, maar ook hardware zoals een hoofdtelefoon of batterijen voor de telefoon.

Samenwerking is een belangrijk aspect van het werk

Wanneer sollicitanten een potentiële werkgever evalueren, kijken ze niet alleen naar het salaris of de secundaire arbeidsvoorwaarden. Ze beoordelen ook de gedrevenheid op gebied van samenwerking binnen het bedrijf. Volgens de Kelly Global Workforce Index zegt 84% van de Europese werknemers dat ze het belangrijk vinden om voor een innovatief of progressief bedrijf te werken. Toch is slechts 14% sterk van mening dat de opzet van hun huidige bedrijf samenwerking en integratie actief bevordert.

Wanneer werknemers samenwerking op prijs stellen en werkgevers daar niet aan tegemoet komen, dan is de kans groter dat werknemers naar een andere baan gaan uitkijken. Een cultuur van samenwerking en de investering van een bedrijf in MEETSPACE leidt niet alleen tot betere prestaties van de werknemers, maar ook tot minder kosten bij personeelszaken voor het aantrekken en behouden van personeel.

Voor elke MEETSPACE is een weldoordacht ontwerp, een gerieflijke inrichting, de juiste apparatuur en technologie nodig om werknemers te helpen zoveel mogelijk uit de samenwerking te halen. Staples is er om werknemers te helpen samen te werken en elkaars deskundigheid zo goed mogelijk in te zetten.

Lees meer MEETSPACE-inspiratie en blader door Staples-oplossingen voor uitstekende samenwerkingsverbanden.

Delen via:

Lees verder

Contact
close

Een persoonlijk gesprek

U kunt een Staples-accountmanager bellen op het volgende nummer:

088 45 45 000

U kunt ook het onderstaande formulier invullen. Een van onze accountmanagers zal dan snel contact met u opnemen.

Get Help NL

Form
Submit