Logo Staples

JAG | Maatschappelijk verantwoord ondernemen met Jalema

Delen via:
  • Jalema

In het bedrijfsleven kunt u tegenwoordig niet meer om maatschappelijk verantwoord ondernemen heen. Elke organisatie zet haar beste beentje voor, dit hoort en ziet u overal. U springt er niet meer uit als u claimt dat u zo min mogelijk papier verspilt of als u voldoet aan een bepaalde certificering. De consument wordt overspoeld met zulke informatie. Ze wil het niet horen, maar wil zien dat u goed bent voor onze maatschappij. Hoe dan? Door te doen! Laat zien wat u als organisatie in petto hebt.

Jalema draagt daadwerkelijk haar steentje bij aan de maatschappij. Ja, er liggen zonnepanelen op onze daken, een groot deel van onze producten is voorzien van een milieuvriendelijke certificering en  veel gebruikte materialen worden gerecycled, maar dat is niet waar we in dit artikel aandacht aan willen besteden.

De mens, dat is waar het deze keer om draait. Zowel onze eigen mensen als de mensen om ons heen zijn belangrijk voor ons. Zo steunt ons Sociaal Fonds diverse goede doelen uit de regio. Hiervoor levert elke medewerker een bepaald percentage van het salaris in. Daarnaast bieden wij onze medewerkers elke twee jaar een gezondheidscheck aan. Het meest trots zijn we echter op de Jalema Assemblage Groep, ofwel het JAG. Hier hoort u ons niet zo vaak over, omdat dit voor ons een vanzelfsprekendheid is. Het JAG hoort bij Jalema, dat is voor iedereen ‘normaal’. Maar we maken nu graag van het moment gebruik om het JAG toch eens extra in de spotlight te zetten.

Jalema integreert mensen met een beperking

Sinds 1998 biedt het JAG, als een vast onderdeel van Jalema, cliënten van zorgverleners dagbesteding aan. Ongeveer 50 deelnemers met een beperking en 8 begeleiders en vrijwilligers zijn hier werkzaam. De deelnemers maken echt deel uit van ons team en worden dan ook volledig betrokken bij het productieproces van Jalema. Zo verpakken ze bijvoorbeeld de JalemaClips. Voor de een is een speciaal telraam ontwikkeld waarmee ze exact 100 stuks kunnen aftellen, de ander telt op basis van gewicht. Het zou dus zomaar kunnen dat er per ongeluk eentje meer in het doosje zit! Daarnaast verzorgt het JAG al het sealwerk van de Secolor-mappen. De deelnemers bieden elk op hun eigen manier echt toegevoegde waarde aan het productieproces van Jalema.

Meedraaien in de maatschappij

De deelnemers bieden niet alleen meerwaarde voor Jalema, maar dit werkt ook andersom. Jalema biedt hen een echte werkplek, waarmee structuur in hun leven wordt gecreëerd. Ze mogen echt naar hun werk toe waardoor ze op een normale manier kunnen meedraaien in de maatschappij. Daarnaast levert het hen een stukje zelfstandigheid op, omdat iedere deelnemer van het JAG een eigen taak krijgt. Ieder een eigen verantwoordelijkheid.

Het JAG tovert een lach op ieders gezicht!

Jalema is met recht trots op het JAG. Vrijwel alle medewerkers schieten wel eens voorbij in de werkplaats. Dat dit werk een lach kan toveren op de gezichten van de deelnemers, dat is het mooiste om te zien. Eén team, één taak is een welbekende uitdrukking. Voor Jalema is dit zeker het geval, het JAG maakt volledig deel uit van hét Jalema-team!

Bestel nu

Delen via:

Lees verder

Contact
close

Een persoonlijk gesprek

U kunt een Staples-accountmanager bellen op het volgende nummer:

088 45 45 000

U kunt ook het onderstaande formulier invullen. Een van onze accountmanagers zal dan snel contact met u opnemen.

Get Help NL

Form
Submit