Logo Staples

Maak uw merk onvergetelijk met deze 6 innovatieve merchandise-ideeën

Delen via:

Iedereen is gek op goodies, gadgets en gratis merkproducten. Maar niet elk stukje promotiemateriaal heeft dezelfde uitstraling. Hoogwaardige merchandise kan de bekendheid en zichtbaarheid van een merk vergroten en tegelijkertijd een directe, positieve band tussen bedrijf en klant bevorderen. En op beurzen, conferenties, netwerkevenementen en vergelijkbare bijeenkomsten vormen merkartikelen een geweldige manier om het ijs te breken en leads te genereren.

Maar waar vind je ze? Bij Staples natuurlijk. Visitekaartjes en brochures zijn nog maar het begin van wat we voor uw bedrijf kunnen produceren. En deze reeks nuttige voorwerpen van topkwaliteit is nog maar het topje van de ijsberg als het gaat om ons aanbod. Artikelen die eenvoudig zijn aan te passen en weg te geven, dat zijn de artikelen die daadwerkelijk waarde toevoegen in het dagelijkse leven van uw klanten en potentiële klanten - allemaal dankzij u.

1. Waterflessen 

Met deze gepersonaliseerde, herbruikbare waterflessen laat u zien dat u niet alleen om de gezondheid van mensen geeft, maar ook om het milieu. Van kunststof, glas of metaal, met filters of infusers, u kunt zelf een ontwerp kiezen dat opvalt en representatief is voor uw merk, terwijl u zorgt voor onmiddellijke hydratatie. Bovendien is het een artikel dat mensen maandenlang of langer dagelijks gebruiken, waardoor uw merk het eerste is waaraan ze denken wanneer ze zoiets natuurlijks doen als water drinken.

AdobeStock_90385020.jpeg

2. USB-sticks 

USB-sticks vormen een andere praktische keuze. We hebben allemaal wel eens een USB-stick nodig, dus is het een populair weggevertje dat veel ruimte biedt voor creativiteit. Kleur en opdruk kennen in wezen geen grenzen, maar u kunt ook met de vorm van USB-sticks spelen. De gadget werkt, of het nu de vorm heeft van een rode rechthoek of een rode paprika. Zolang het artikel gemakkelijk herkenbaar is en past bij uw merk, kunt u gerust een grappig accent toevoegen.                                     

AdobeStock_201947495.jpeg

3. Powerbanks 

Zelfs nog nuttiger in de megadigitale wereld van vandaag is een compacte powerbank. Er is niets vervelender dan gebrek aan voeding als je bezig bent, en een gestroomlijnde lader met uw merk op de juiste plaats kan wel eens één van de beste gadgets zijn om weg te geven. Het ontwerp is minimalistisch, dus kies niet voor een schreeuwerige opdruk, maar voor één of twee unieke elementen om aandacht te vestigen op uw merk. Zo helpt u gebruikers eraan herinneren wie ervoor zorgt dat ze hun telefoon kunnen opladen. 

AdobeStock_80109325.jpeg

4. Zonnebrillen 

Een stijlvolle zonnebril is een artikel dat iedereen graag krijgt en dat eenvoudig aan te passen is. Alle kleuren zijn mogelijk, maar of u nu voor neon gaat of voor neutraal, bedenk eerst hoe u uw merk onder de aandacht wilt brengen - er hoeft bijvoorbeeld niet noodzakelijkerwijs een bedrijfsnaam op te staan. Denk eens aan een klein logo of detail op de buitenkant van één van de brilpoten, en plaats verdere informatie aan de binnenkant. Op die manier dient de bril als een subtiele herinnering aan wie u bent, zonder al te nadrukkelijk uw merk te promoten.

 sunglass and notepad on the table, selective focus on the sunglass on holiday.jpeg           

5. T-shirts

Iedereen kan een extra t-shirt gebruiken, hoewel t-shirts met schreeuwerige opdruk vaak verdwijnen naar de achterste plank van de kast en er alleen nog uitkomen als verder alles in de was is. Maar dit hoeft niet zo te zijn. Een leuk, aantrekkelijk shirt met opdruk is niet zo ingewikkeld, het vraagt alleen wat planning. In plaats van uw bedrijfsnaam in grote letters op de voorkant te plaatsen, kunt u ook kiezen voor een kleinere opdruk op de schouders of op de mouw. De voorkant is beter geschikt voor een unieke afbeelding of een grappige slogan die uw merk, missie of actuele campagne weerspiegelt.

Zz1iMTQ2ZTQxNmE0YmQ0ZjZmOGQ0NmFkMTBiMzViZWUwZA==.jpeg

6. Notitieboekjes 

Het klinkt misschien ouderwets, maar een aantrekkelijk, hoogwaardig notitieboekje is tijdloos. Brainstormen met pen en papier, bestaat er een betere manier? Daarom is een notitieboekje altijd een welkom geschenk voor elke professional. Maar pas op: de meeste mensen houden niet van al te veel merkpromotie, of ze het artikel nu wel of niet gratis krijgen. Plaats daarom niet meer dan een logo op de omslag als u dat per se wilt en gebruik de schutbladen en binnenkant van de omslag om te vertellen wie u bent. 

  Females hand writing in notebook.jpeg                          

Wanneer u deze artikelen uiteindelijk aan de juiste mensen wilt geven, houd het dan eenvoudig. Waarom zou u kosten maken voor postzegels en verpakking wanneer een persoonlijke benadering een meer blijvende indruk maakt? Of u nu een stand hebt op een evenement of bij een drukke doorgang, merkartikelen uitdelen is een geweldige manier om direct contact te leggen met potentiële klanten en voorbijgangers. 

Meestal blijft het contact bij een groet of een uitwisseling van enkele beleefdheden, maar aarzel niet om het gesprek aan te gaan. Voor duurdere artikelen als powerbanks kunnen bijvoorbeeld activiteiten als luisteren naar een presentatie, een badge scannen of eenvoudigweg naam en adres opgeven, een gemakkelijke manier zijn om die gadget te ‘verdienen’ en tegelijkertijd interesse in uw bedrijf of merk te genereren. 

Delen via:

Lees verder

Contact
close

Een persoonlijk gesprek

U kunt een Staples-accountmanager bellen op het volgende nummer:

088 45 45 000

U kunt ook het onderstaande formulier invullen. Een van onze accountmanagers zal dan snel contact met u opnemen.

Get Help NL

Form
Submit