Logo Staples

Meer ruimte voor samenwerken

Delen via:
  • Legamaster

Op basis van de positieve ervaringen die mensen hebben opgedaan met thuiswerken tijdens de afgelopen Covid-periode, is de verwachting dat een meerderheid van de professionals niet fulltime naar kantoor zal terugkeren. Maar vroeg of laat zal er een geleidelijke en gedeeltelijke overgang terug naar kantoor komen, gedreven door de gedeelde wens om elkaar persoonlijk te ontmoeten en samen te werken.

Als gevolg daarvan moeten organisaties de indeling van hun verschillende vergaderruimten en werkruimtes gaan heroverwegen om ervoor te zorgen dat ze klaar en geschikt zijn voor hun taak in de (nabije) toekomst. Om een echt veilige en productieve omgeving te ontwikkelen, moeten twee dringende vragen worden beantwoord:

  • Wat willen mensen doen en bereiken tijdens hun dag op kantoor?
  • Wat is er nodig om de samenwerking in vergaderruimtes optimaal te faciliteren?

De gebruiker staat centraal

Een werklocatie word voornamelijk gekozen op basis van een geplande activiteiten, waarbij het ontmoeten van anderen en samenwerken de belangrijkste redenen zullen zijn om naar kantoor te gaan. Deze nieuwe rol van het kantoor als sociale hub en collaboratieve werkplek betekent dat het doel en de eisen die men stelt aan kantoorruimtes drastisch aan het veranderen zijn.

Om gebruikersgerichte werkruimtes te creëren en activity-based working optimaal te ondersteunen, moeten nieuwe kantoorlay-outs een verscheidenheid aan grote, kleine en open ontmoetingsruimten bieden. Daarnaast moet er ook ruimte blijven voor afzonderlijke werkplekken. Belangrijk is dat de volgende aspecten meegenomen worden in een herontwerp:

  • Welzijn: welzijn en social distancing moeten meegenomen worden in het ontwerp
  • Flexibiliteit: creëer ruimtes die zich kunnen aanpassen aan verschillende behoeften
  • Tools: teams in staat stellen om optimaal te presteren
  • Connectiviteit: eenvoudig contact maken met mensen die op andere locaties werken
  • Soundscaping: besteed aandacht aan de akoestiek

Perfecte interactie met iedereen

Een interactief touchscreens is een zeer geschikt en multifunctioneel hulpmiddel om samen te werken. Ze kunnen worden gebruikt voor aantrekkelijke presentaties, als een groot digitaal whiteboard bij het werken aan projecten en natuurlijk voor videoconferenties. Dit is vooral belangrijk omdat er bij vrijwel elke vergadering deelnemers op afstand kunnen zijn.

Bestel nu

Ruimte om ideeën te visualiseren

Het kunnen maken van aantekeningen, het maken van een snelle schets of het verzamelen van nieuwe ideeën met behulp van een whiteboard kan erg waardevol zijn tijdens vergaderingen. Een groot formaat, frameloos ESSENCE whiteboard is hiervoor een functionele en stijlvolle oplossing. Met onze SPACE-UP collectie creëert u eenvoudig XL-whiteboardwanden, gecombineerd met akoestische prikborden. Zo kunnen deelnemers hun ideeën op (veilige) afstand van elkaar visualiseren, terwijl de akoestische prikborden dankzij hun geluidsabsorberende PET-kern ook de akoestiek in de ruimte verbeteren.

Bestel nu

Blijf flexibel in elke vergadering

Mobiele flipovers, whiteboards, prikborden, houd ze bij de hand! Zo kun je ze tevoorschijn halen wanneer je ze nodig hebt. Wil je aantekeningen of een snelle schets maken tijdens je presentatie? Of wil je de groep opsplitsen in kleinere groepen tijdens een brainstorm? De mobiele oplossing uit de Care & Share collectie kunnen ingezet worden als scheidingswanden maar zijn ook geschikt voor het delen en vastleggen van informatie.

Bestel nu

Delen via:

Lees verder

Contact
close

Een persoonlijk gesprek

U kunt een Staples-accountmanager bellen op het volgende nummer:

088 45 45 000

U kunt ook het onderstaande formulier invullen. Een van onze accountmanagers zal dan snel contact met u opnemen.

Get Help NL

Form
Submit