Staples Business Advantage
Het Easy on the Planet™-programma

Verminder uw effect op de planeet

Neem deel aan ons Easy on the Planet-programma

Over het Programma
Wanneer u bestellingen bij ons plaatst, wilt u graag een weloverwogen keuze maken voor duurzame producten, maar dit is niet altijd zo eenvoudig als het lijkt, toch? Ons Easy on the Planet-programma is ontwikkeld om u te helpen bij het bereiken van de duurzaamheidsdoelstellingen van uw bedrijf door productbestellingen samen te voegen en milieuvriendelijke producten te bieden. Ter compensatie van eventuele restemissies die u niet verder kunt verminderen, zal Staples Business Advantage namens u bomen planten.

Hoe het werkt

We zullen uw bestelgedrag in de gaten houden en u belonen voor verbeteringen waarmee het effect van uw bedrijf op het milieu wordt verminderd.

1.

Milieubewuster inkopen

Het werken met één primaire leverancier voor alle categorieën is een eenvoudige manier om milieuvriendelijker te werken, maar uw Staples Business Advantage-accountmanager zal u ook helpen bij het minimaliseren van het aantal kleine, inefficiënte bestellingen. Hierdoor is er minder verpakkingsmateriaal nodig en wordt de uitstoot als gevolg van transport verminderd. Een extra voordeel voor u is dat u bespaart op administratiekosten. Met een rapport op maat kunt u de verbeteringen van uw milieubewustzijn bijhouden.

2.

Milieubewuste producten

Uw accountmanager helpt u bij het bepalen van de producten en services die uw bedrijf het meest gebruikt, en zal milieuvriendelijke versies van deze producten voorstellen uit de meer dan 12.000 Easy on the Planet™-producten. Het aantal milieuvriendelijke producten dat u koopt, wordt elk opvolgend jaar bijgehouden en verbeteringen worden beloond via het planten van bomen door een Staples-partner op het gebied van koolstofcompensatie.

3.

Compensatie van restemissie

Ter compensatie van eventuele restemissies die u niet kunt verminderen, werkt Staples samen met een betrouwbare partner op het gebied van koolstofcompensatie, Plant-for-the-Planet. Zij planten bomen namens u en elke nieuwe boom haalt tijdens zijn levensduur 10 kg CO2 uit de lucht.

Planting Trees

Bomen planten

Staples werkt samen met Plant-for-the-Planet, een organisatie die de oude Billion Tree-campagne van het VN-Milieuprogramma (UNEP) voortzet. Plant-for-the-Planet plant over de hele wereld bomen namens Staples-klanten, met name in gebieden waar deze bomen het meeste effect hebben op het milieu en de maatschappij. Het doel is dat zwakke ecosystemen worden versterkt en er banen worden geschept voor gemeenschappen over de hele wereld.

Bij een van de plantages, Campeche, Mexico, werkt Plant-for-the-Planet samen met de lokale gemeenschap en de lokale overheid om meer dan 120.000 bomen te planten op meer dan 140 hectare land. In een gebied dat hard is getroffen door ontbossing, heeft Plant-for-the-Planet zeven boomsoorten geplant die waren verdwenen uit het gebied, en gelijktijdig werkgelegenheid voor de lokale gemeenschap geschapen.

Bekijk hun Flickr-pagina om de herbebossing in de praktijk te zien

Voor meer informatie over Plant-for-the-Planet gaat u naar onze Plant-for-the-Planet-pagina

Milieuoplossingen

Met ons uitgebreide assortiment milieuvriendelijke producten kunt u uw milieudoelstellingen bereiken. Het Staples Easy on the Planet-symbool wordt gebruikt op milieuvriendelijke producten die minder schadelijk zijn voor het milieu dan vergelijkbare producten. Deze producten voldoen aan onze strenge criteria en hebben certificeringen van gerespecteerde derde partijen. Producten die hiervoor in aanmerking komen, moeten minimaal aan een van de onderstaande criteria voldoen: 

Productcriteria downloaden

Voordat een product door ons als Easy on the Planet wordt bestempeld, moet de leverancier instemmen met de gedragscode voor leveranciers. Vervolgens worden de producten afzonderlijk beoordeeld op basis van de bijbehorende criteria.

A display of some different sustainable products

Sustainable Earth by Staples

Bij de productie van onze exclusieve Sustainable Earth by Staples™-producten wordt rekening gehouden met het milieu. Deze milieuvriendelijke producten zijn gemaakt van duurzame grondstoffen en/of gerecyclede materialen en gecertificeerd door externe partijen ter bevestiging van de milieubesparende eigenschappen. Van de kantine tot aan de directiekamer zijn er producten waarmee u het effect op het milieu kunt verminderen, van gereviseerde tonercartridges, duurzame kantoorartikelen en papier tot milieuvriendelijke kantineproducten. Net zoals bij alle andere producten van het Staples-merk geldt dat u kunt vertrouwen op hoge kwaliteit en waar voor uw geld krijgt.

U hebt nu nog meer mogelijkheden om bomen te planten door aanschaf van onze EasyTree-producten.

Hoe werkt EasyTree?
Staples Business Advantage heeft een selectie milieubewuste producten gemarkeerd met het EasyTree-pictogram. Bij aankoop van een van deze EasyTree-producten schaft u niet alleen groene producten aan, maar plant Staples bomen namens u.

EasyTree-producten zijn een snelle en eenvoudige manier om milieuvriendelijke producten te herkennen en bomen te planten. Bij aankoop van een van onze EasyTree-producten wordt een deel van de opbrengst gedoneerd aan Plant-for-the-Planet.

Deze beloning is beschikbaar voor al onze klanten. Wanneer u het pictogram ziet, weet u dat uw aankoop een verschil kan maken.

Hoe werkt EasyTree samen met het Easy on the Planet-programma?
We willen u helpen om milieuvriendelijkere inkoopkeuzen te maken. Daarom hebben we een reeks metingen en processen voor deelnemers aan ons Easy on the Planet-programma.

Met EasyTree-producten kunt u op eenvoudige wijze milieuvriendelijkere inkoopbeslissingen nemen, maar Easy on the Planet kijkt ook naar uw koopgedrag uit het verleden en u wordt gestimuleerd om beter te presteren.

Er zijn 3 manieren waarop u bomen kunt planten met het Staples Easy on the Planet-programma:

1.

Producten met het EasyTree-pictogram kopen

2.

Het percentage kleine bestellingen terugdringen

3.

Het percentage Easy on the Planet-producten verhogen dat u bij ons koopt

Werk samen met ons aan een duurzamere toekomst.

Wat betekent dit voor u?

red circle with a white checkmark in it

We houden bij hoeveel milieuvriendelijke producten u koopt en of u kleine bestellingen hebt samengevoegd.

red circle with a white checkmark in it

We hanteren uw prestaties van het voorgaande jaar als norm voor de doelstellingen.

red circle with a white checkmark in it

Gedurende het jaar krijgt u updates over uw voortgang bij het bereiken van deze doelstellingen.

red circle with a white checkmark in it

Wanneer u meer milieuvriendelijke producten koopt of minder kleine bestellingen doet, plant Staples bomen namens u.

Metsa
Stabilo
Sealed Air Diversey Care
Canon
Edding
Epson
Hamelin
Henkel
Hp
International Paper
Pilot
3m
Esselte
durable
Energizer
Multicopy
Fellowes brands

Contact opnemen

Bent u geïnteresseerd in het opzetten van een duurzamer inkoopprogramma? Wilt u weten hoe u uw werknemers kunt helpen slechte gewoonten te doorbreken en een verschil te maken? 

Wij helpen u graag, dus neem gerust contact met ons op.

 

 

Onze partners in duurzaamheid

Ontdek de duurzame oplossingen waarmee wij u kunnen helpen te stoppen met slechte gewoonten en een verschil te maken. Doe dit met de hulp van Staples en zijn vertrouwde partners in duurzaamheid.

Metsa
Stabilo
Sealed Air Diversey Care
Canon
Edding
Epson
Hamelin
Henkel
Hp
International Paper
Pilot
3m
Esselte
durable
Energizer
Multicopy
Fellowes brands

Get Inspired

Want to find out how you can make your business greener? Work with a global sustainability leader, who has the right programmes and tools to help you make a real difference.

Doe meer inspiratie op

Contact
close

Een persoonlijk gesprek

U kunt een Staples-vertegenwoordiger bellen op het volgende nummer:

088 45 45 700

U kunt ook het onderstaande formulier invullen. Eén van onze vertegenwoordigers zal dan snel contact met u opnemen

Get Help NL

Form
Submit