Logo Staples
Het Easy on the Planet™-programma

Easy on the Planet

Verminder uw impact op het milieu: doe mee met ons Easy on the Planet-programma.

Waarom?

Wij begrijpen dat duurzaamheid centraal staat in uw strategie. Maar soms is het moeilijk te meten wat uw bedrijf heeft bereikt.

Wat?

Ons Easy on the Planet-programma werkt met u samen om steeds duurzamer te worden.

Als u het aantal kleine bestellingen vermindert, milieuvriendelijke producten kiest en andere keuzes maakt op basis van onze kwartaalverslagen, zijn wij minder kwijt aan verpakkingen, verminderen we de uitstoot door transport en zullen we namens u bomen planten.

Hoe?

We gebruiken een breed scala aan metingen en business intelligence om de groene voortgang van uw bedrijf te meten. En dat is nog maar het begin…

MEER manieren om een verschil te maken
Afgelopen jaar heeft u ons geholpen het verschil te maken en is er een belangrijke mijlpaal bereikt. Ons Easy on the Planet-programma heeft 11.000 klanten bereikt, waardoor wij 200.000 bomen hebben kunnen planten. Sinds 2015 heeft dit programma er voor gezorgd dat er meer dan 1.000.000 bomen zijn geplant. Een grote prestatie voor ons, onze klanten en onze planeet. Dank u voor uw duurzame aankopen. 

Dit jaar kunt u ons helpen meer te bereiken en een positieve bijdrage te leveren door:

  • meer nieuwe bomen te planten,
  • het verminderen van kleine bestellingen,
  • een toename van de aankoop van eco-bewuste producten.

Maak milieubewustere keuzes door uw koopgedrag iets te veranderen. Kies uit meer dan 16.000 producten met de Easy on the Planet- en EasyTree-logo's.

Volg samen met ons en vele klanten het pad naar groen.

Drie manieren om uw CO₂-uitstoot terug te dringen

Het percentage Easy on the Planet-producten verhogen dat u bij ons koopt

 

Wij hebben onze producten voorzien van duidelijke labels die aangeven of ze milieuvriendelijk zijn, zodat u een weloverwogen groene keuze kunt maken.

Wij nemen uw bestelgeschiedenis van 2020 als uitgangspunt om in kaart te brengen hoeveel milieuvriendelijke producten u in 2021 selecteert en meten aan de hand daarvan uw algehele verbetering. Wanneer u meer milieuvriendelijke producten selecteert, planten wij namens u een aantal bomen.

Verlaag het percentage leveringen van kleine bestellingen


Een van de eenvoudigste manieren om onze planeet te helpen, is door minder kleine, afzonderlijke bestellingen te plaatsen. Hierdoor is er minder verpakkingsmateriaal nodig en wordt de uitstoot als gevolg van transport verminderd. Een extra voordeel voor u is dat u administratiekosten bespaart.

Wij nemen het aantal kleine bestellingen* dat u in 2020 heeft geplaatst als uitgangspunt om uw verbeteringen in kaart te brengen. Wanneer u minder kleine bestellingen bij ons plaatst, planten wij namens u een aantal bomen.


*Elke bestelling tot € 50

Koop een product met het EasyTree-logo

 

Staples Solutions heeft een specifieke selectie milieuvriendelijke producten met het EasyTree-logo, waardoor het nog sneller en gemakkelijker is om groene keuzes te maken. 

Voor elke aankoop van milieuvriendelijke producten met het EasyTree-logo, planten wij namens u bomen. Hoe? Een deel van de opbrengsten wordt direct gedoneerd aan 'Plant-for-the-Planet', een wereldwijde beweging die tegen klimaatverandering vecht door wereldwijd bomen te planten.

Voordat een product door ons als Easy on the Planet wordt bestempeld, moet de leverancier instemmen met de gedragscode voor leveranciers.
Vervolgens worden de producten afzonderlijk beoordeeld op basis van de bijbehorende criteria.

Productcriteria

Easy on the Planet-brochure

In 2021 kunt u ons helpen onze doelstellingen te bereiken en een positieve bijdrage te leveren door:

  • het verminderen van kleine bestellingen en 
  • het verhogen van uw aankopen van ecobewuste producten, zodat wij
  • meer nieuwe bomen kunnen planten en een positieve bijdrage blijven leveren.

Brochure downloaden

Contact opnemen

Bent u geïnteresseerd in het opzetten van een duurzamer inkoopprogramma? Wilt u weten hoe u uw medewerkers kunt helpen slechte gewoonten te doorbreken en een verschil te maken?
Wij helpen u graag, dus neem gerust contact met ons op.

Onze partners in duurzaamheid

Ontdek de duurzame oplossingen waarmee wij u kunnen helpen te stoppen met slechte gewoonten en een verschil te maken. Doe dit met de hulp van Staples Solutions en zijn vertrouwde partners in duurzaamheid.

Contact
close

Een persoonlijk gesprek

U kunt een Staples-accountmanager bellen op het volgende nummer:

088 45 45 000

U kunt ook het onderstaande formulier invullen. Een van onze accountmanagers zal dan snel contact met u opnemen.

Get Help NL

Form
Submit