Logo Staples
Plant-for-the-Planet

Plant-for-the-Planet

illustratie, vector, recycling, symbool, vector, teken, afbeelding, bedrijf, ontwerp, eco, label, tekst, vorm, afbeelding, verkoop, kunst, silhouet, banner, blad, element

We werken nauw samen met een van 's werelds grootste charitatieve instellingen die bomen planten. Plant-for-the-Planet is een voortzetting van de Billion Tree-campagne VN-Milieuprogramma (UNEP) en zij hebben wereldwijd ruim 14 miljard bomen geplant. Ook zijn tienduizenden kinderen opgeleid tot klimaatambassadeurs in hun lokale gemeenschap.

Plant-for-the-Planet is een initiatief van studenten uit januari 2007. De wortels ervan liggen in een verslag over de klimaatcrisis, dat door de destijds negenjarige Felix Finkbeiner voor school werd geschreven. Hij was geïnspireerd door Wangari Maathai, die 30 miljoen bomen in Afrika had geplant. Aan het eind van zijn verslag beschreef hij een visie waarin kinderen een miljoen bomen zouden planten in elk land ter wereld om op die manier een CO₂-balans te creëren.

Plant for the Planet

In de jaren daarna heeft Plant-for-the-Planet zich ontwikkeld tot een wereldwijde beweging en zijn er over de hele wereld meer dan 88.000 Climate Justice Ambassadors aangewezen. Zij beschouwen zichzelf als een initiatief van wereldburgers die klimaatgerechtigheid bevorderen door middel van een algehele vermindering van de uitstoot van broeikasgassen en een gelijkmatige verdeling van deze uitstoot over alle mensen op deze wereld.

Het 3-puntenplan van Plant-for-the-Planet om onze toekomst te redden

1.

Nieuw doel: 1 biljoen bomen planten
Een initiatief waarbij bomen worden geplant om mensen bewuster te maken van klimaatverandering. Het vorige doel van 1 miljard bomen is bereikt: sinds 2008 zijn er wereldwijd meer dan 14 miljard bomen geplant.

2.

Fossiele brandstoffen in de grond laten
Plant-for-the-Planet is een voortzetting van de Billion Tree-campagne van het VN-milieuprogramma (UNEP).

3.

Armoede overwinnen door middel van klimaatgerechtigheid en het voorlichten van onze kinderen
Er zijn in 74 landen 1.500 boomplantworkshops georganiseerd waaraan 88.000 kinderen hebben meegedaan.

kind, gras, plezier, zomer, buiten, vrije tijd, vrouw, natuur, geluk, familie, mensen, park, picknick, meisje, sit, saamhorigheid, vreugde, jongen, genot, man

Staples Solutions en Plant-for-the-Planet-workshops

Staples Solutions gaat jaarlijks workshops in heel Europa organiseren. 

Sinds 2015 heeft Staples Solutions 17 workshops in Europa georganiseerd, dat heeft geresulteerd in een klimaatveranderingsonderwijs voor 764 kinderen.

Tijdens een Plant-for-the-Planet-workshop leren kinderen alle belangrijke feiten over de klimaatcrisis en wereldwijde gerechtigheid. Ze horen van kinderen die al bij het project betrokken zijn wat kinderen kunnen doen om hun eigen projecten te ontwikkelen en ze leren om presentaties te geven en boomplantfeesten te organiseren.

Staples Solutions Benelux gastheer van de eerste Plant-for-the-Planet Academie voor kinderen in Nederland – Almere

Staples Solutions Benelux, Plant-for-the-Planet, Stichting Stad & Natuur Almere, Staatsbosbeheer en Openbare Daltonschool De Ontdekking komen bijeen om de eerste leer-workshop te organiseren voor meer dan 30 lokale scholen in Almeerderhout in Nederland. Dit initiatief markeert onze partnerships en het Staples Easy on the Planet programma. Deze Academie is in het leven geroepen om kinderen het belang van klimaatverandering bij te brengen alsook de acties die nodig zijn om aantasting van het milieu te voorkomen. Staples Solutions en alle deelnemende partners hebben zich verbonden aan het terugschroeven van de milieu-invloeden van hun producten en voorzien in een service voor hun eigen gemeenten.

 • 30 kinderen kregen een training in klimaatverandering zodat ze ‘Ambassadeur van de Klimaatpolitie’ kunnen worden
 • De kinderen hebben 250 beukenbomen geplant
 • Eerste Academies in Nederland - Almere

Het Staples-programma bood de Openbare Daltonschool De Ontdekking tevens de gelegenheid om hun leerlingen voor te bereiden op en te betrekken in klimaatverandering en hun lokale omgeving.

Plant-for-the-Planet-workshops in Duitsland

Als onderdeel van ons milieuprogramma, Easy on the Planet, heeft Staples Plant-for-the-Planet-workshops georganiseerd in heel Europa. De kinderen hebben daar over de gevolgen van klimaatverandering en de maatregelen die nodig zijn om het milieu te beschermen geleerd. Er zijn twee workshops in Duitsland georganiseerd: één in het klooster Karthaus in Konz in Rijnland-Palts en één op het Sachsenwaldschule Gymnasium in Reinbek.

In totaal leerden 90 kinderen van meer dan 25 scholen over de klimaatcrisis. Ze bedachten hun eigen klimaatprojecten en werden vervolgens benoemd tot 'Ambassadeur in klimaatgerechtigheid'.

De kinderen hebben 13 fruitbomen geplant, die de lokale gemeenschap nog vele jaren van vers fruit zullen voorzien. Deze ervaring liet de kinderen inzien dat zelfs een kleine positieve verandering een blijvend effect op het milieu kan hebben.

Staples organiseert de allereerste Plant-for-the-Planet-workshop in Noorwegen voor kinderen in Jessheim

Staples Business Advantage Noorwegen, Plant-for-the-Planet en Skogselskapet organiseerden samen de allereerste educatieve Plant-for-the-Planet-workshop in Noorwegen. Meer dan 50 lokale schoolkinderen deden mee aan dit evenement in de buurt van ons hoofdkantoor in Oslo. Als onderdeel van ons milieuprogramma, Easy on the Planet, heeft Staples workshops georganiseerd in heel Europa om kinderen te leren over de gevolgen van klimaatverandering en over de maatregelen die nodig zijn om het milieu te beschermen. Staples Advantage Noorwegen werkt samen met partners en klanten om de klimaatverandering door toedoen van de mens te beperken en nieuwe manieren te vinden om lokale gemeenschappen te helpen en ondersteunen.

 

 • 50 kinderen leerden over klimaatverandering en werden tot 'Ambassadeur in klimaatgerechtigheid' benoemd
 • De kinderen hebben 150 fijnsparren geplant
 • Dit was de eerste Plant-for-the-Planet-workshop in Noorwegen

 

"We hadden een geweldige dag en zijn ervan overtuigd dat de kinderen zullen onthouden dat ze hun eigen bomen hebben geplant om klimaatverandering tegen te gaan. De presentatie was erg informatief en geschikt voor de leeftijdsgroep. Bedankt voor de geweldige dag!" – Een docent van de basisschool in Jessheim

"We hadden een geweldige dag en zijn ervan overtuigd dat de kinderen zullen onthouden dat ze hun eigen bomen hebben geplant om klimaatverandering tegen te gaan. De presentatie was erg informatief en geschikt voor de leeftijdsgroep. Bedankt voor de geweldige dag!" – Een docent van de basisschool in Jessheim.

Eerste Plant-for-the-Planet-workshop voor kinderen in Duitsland

In Lindlar, Duitsland, heeft Staples Business Advantage Germany samen met Plant-for-the-Planet een Academy-workshop gehouden als onderdeel van ons Easy on the Planet-programma.

 • 35 kinderen werden opgeleid over de klimaatverandering tot 'Climate Justice Ambassadors' te worden
 • Kinderen plantten 5 lindebomen
 • Eerste Staples Academy in Lindlar, bij Keulen
 • Openluchtmuseum, 40.000 m²
 • Verkopers waren uitgenodigd

De workshops zijn heel speciaal, omdat kinderen andere kinderen stimuleren om mee te doen. De deelnemers leren van hun leeftijdsgenoten belangrijke achtergrondinformatie over de klimaatcrisis en ze kunnen zelf zien hoe leuk het is om bomen te planten en mee te doen.

De workshops zijn bedoeld voor kinderen van 8-14 jaar en voor kinderen is deelname aan een workshop gratis!

Plant for the Planet

De eerste Climate Justice Ambassadors opgeleid in Zweden

Borås, Zweden - Staples Business Advantage heeft de allereerste Academy-workshop gehouden in Zweden. Het evenement werd samen met Plant-for-the-Planet georganiseerd als onderdeel van het Easy on the Planet-programma. De Academy demonstreert ons streven om onze ecologische voetafdruk te verkleinen en onze klanten en de plaatselijke gemeenschap te stimuleren om actie te ondernemen en hun impact op het milieu te beperken.

 • 50 kinderen leerden over klimaatverandering en werden benoemd tot ambassadeur in klimaatgerechtigheid
 • De kinderen hebben 100 berkenbomen geplant
 • Eerste Staples Academy in Zweden


Johan Linderstad, van Communicatie Milieuzaken van de stad Borås, was een van de deelnemers aan de Academy:

"Ik vond het een zeer goed en prijzenswaardig initiatief van Staples om het klimaat en duurzaamheid onder de aandacht te brengen van schoolkinderen door vandaag de eerste Plant-for-the-planet Academy van Zweden te houden. Er is meer kennis, maar vooral actie nodig op het gebied van klimaatverandering. Dit is een van de belangrijkste vraagstukken voor de mens en hierop moeten we actie ondernemen. Iedereen moet een bijdrage leveren voor een duurzamere samenleving, dus ook wij als individuele personen, gemeenten, provinciebesturen en niet op de laatste plaats bedrijven. "

Contact
close

Een persoonlijk gesprek

U kunt een Staples-accountmanager bellen op het volgende nummer:

088 45 45 000

U kunt ook het onderstaande formulier invullen. Een van onze accountmanagers zal dan snel contact met u opnemen.

Get Help NL

Form
Submit